3 fantastiske zero-waste butikker i Norge

Zero-waste kulturen er i stadig vekst, da flere og flere får øynene opp for å leve på en mer bærekraftig måte, og har innsett at små handlinger kan utgjøre en forskjell. For på daglig basis har hver og en av oss muligheten til å være med på å redusere avfallet som blir dumpet på søppelfyllinger, selv om vi kanskje ikke har klart å få plass til alt avfallet vårt i en enkel glasskrukke. Ikke enda, i hvertfall: for det er faktisk mulig, også i Norge.

Glasskrukken som forandret alt

I 2014 tok Lauren Singer verden med storm da hun viste frem en enkel glasskrukke – som inneholdt alt søppelet hun hadde samlet opp i løpet av fire år. Derimot var det vanskelig å utføre det samme i Norge på den tiden, da det fantes få butikker i landet som hadde varer i løsvekt og et godt utvalg av hjelpemidler i hjemmet uten emballasje.

Heldigvis er zero-waste en økende trend som gjør godt for miljøet, og det er endelig mulig å finne flere og flere miljøvennlige butikker i Norge også. Det gjør det enklere å hive seg på zero-waste prinsipper, både i matveien og ellers i huset.

Upwrapped

Hos Upwrapped finner man alt man trenger til hus og hjem for å kutte ned på plastemballasje – også i matveien. Det er den første zero-waste butikken på Sørlandet, og startet opp i Arendal i 2017. I 2018 åpnet de en større butikk i Kristiansand, og nå tilbyr de en egen nettbutikk. Dette er midt i blinken dersom man bor et stykke unna et sted du kan få tak i emballasjefrie produkter.

Enten man er på utkikk etter linser i løsvekt eller et plastfritt alternativ til å børste borrelåsen med, vil man finne det man leter etter hos Unwrapped. De tilbyr også fri frakt over 900 kroner, og helt ærlig vil Co2 utslippet for frakten være betraktelig mindre enn alt plasten man ellers må nøye seg med.

For mer info, sjekk ut Unwrapped sin nettsider!

Råvarene

I Bergen har det blitt enkelt å oppnå en emballasjefri handletur takket være Råvarene. Her tar man med seg egne krukker og poser, og fyller opp via dispensere i butikken. Man kan også få kjøpt alt av beholdere i butikken, som du da kan ta med deg igjen neste gang du trenger påfyll blant råvarene.

I tillegg kan man finne andre gode alternativer som tannbørster laget av bambus og drikkeflasker i stål. Råvarene har også råvarer til å lage egne emballasjefrie produkter, som vaskemiddel og deodorant.

Du finner nettsiden til Råvarene her.

Ekte Vare

En økologisk dagligvarebutikk med det lille ekstra i Oslo. Enten man er på utkikk etter zero-waste produkter, skal kose seg med en deilig kopp kaffe sammen med gode venner, eller deltar på et av de mange kursene innenfor økologisk livsstil og tradisjonsmat, er dette stedet å være.

Ekte vare er en familiebedrift med fokus på norske råvarer og småskalaprodusenter fra Norge, og er kanskje et must på to-do listen dersom man svinger innom Oslo.

Sjekk ut nettsiden deres her!

Har jeg glemt noen butikker eller har du innspill? Legg igjen en kommentar under! ❤️   

Kommentarer

  1. Kult, jeg bor i Oslo og visste ikke om denne! Skal sjekkes ut 😀

    Svar

Legg igjen en kommentar