5 mindfulle meditasjonsapper

Meditasjon er en urgammel praksis med utallige fordeler. Ved å meditere, vil man styrke fokus, selvinnsikt, pågangsmot og livsvilje. Meditasjon inviterer til en pause i hverdagens eksterne mas og tjas, og lar deg hvile innvendig mens du samler energi til å takle stresset rundt deg bedre. Ved å meditere oppnår du en dypere form for hvile enn du oppnår i den dypeste søvnen din. 

Studier har vist at negative koblinger til “ego-senteret” (frontallappen) i hjernen, hvor blant annet stress, angst og redsel befinner seg, svekkes når man mediterer. Frontallappen er sjefen i hjernen vår, og dersom kroppen er fylt med negative følelser, vil så klart “sjefen” be oss om å opprettholde all negativitet. Men ikke fortvil: meditasjon er med på å svekke negative koblinger, og du vil føle at sinnet er lettere og mer åpent. Dette vil føre til mestring i hverdagen, både på et emosjonelt og psykisk plan. Meditasjon er en naturlig lykkepille og smertestillende i én, og kan utføres hvor og når som helst.

Så hvordan kan du gjøre meditasjon til en daglig rutine? Ved hjelp av en app, selvfølgelig. Vi har testet flere meditasjonsapper, og her er de vi liker best:

susanna marsiglia I d1s 3VGPE unsplash

Insight timer

Dette er en app som byr på mye mer enn meditasjon. Insight timer byr på et fellesskap, meditasjonskurs, yoga og live-møter. Du kan streame live videoer med fantastiske lærere fra hele verden, hver eneste dag, til alle døgnets tider: og lære om alt innenfor meditasjon, selvinnsikt, mindfulness, healing og lignende, delta på seremonier. 

Du kan også melde deg på alle slags kurs innenfor selvutvikling og meditasjon, for å utforske reisen din enda mer. Alt dette, i tillegg til over 90,000 guidede meditasjonsvideoer!

For foreldre har den også mange videoer som er tilpasset og egnet barn, slik at de også kan nyte fordelene med meditasjon på en gøyal måte.

Pris: 499 kr per år*

*Lastes ned gratis, og kan brukes evig gratis, men med færre funksjoner. F.eks. må man ha plus-medlemskap for å delta på kurs, men man kan streame alle live-videoer uten medlemskap. Dette er desidert den appen som har flest gratis-funksjoner.

Headspace

Hvis du har prøvd meditasjonsapper før, er det ganske sannsynlig at du har hørt om Headspace. Dette er den største meditasjonsappen på markedet; ja, så stor at den til og med har fått sin egen Netflix serie. Skaperne bak Headspace ønsker at meditasjon skal nå ut til mannen i gata på en enkel og leken måte, slik at meditasjon og mindfulness kan inviteres inn i flere hjem. 

Appen tar for seg fire faktorer: meditasjon, søvn, stress og mindfulness. Du kommer garantert til å lære deg om hvordan du kan forbedre søvnkvaliteten din, redusere angst, overkomme stress, få bedre selvtillit – i tillegg til å bygge opp en solid kunnskap om konsentrasjon og meditasjon. Det er også en egen fane med treningsvideoer, slik at du kan få en utblåsning gjennom bevegelse også. 

Pris: 569 kr per år*

*Lastes ned gratis, og kan brukes evig gratis, men med færre funksjoner. Kommer også med månedlige priser. Har også to rimeligere abonnementer tilgjengelig, nemlig studentabonnement og familieabonnement.

lina trochez ktPKyUs3Qjs unsplash

Calm

Med ønske om å gjøre verden lykkeligere og sunnere, kom Calm til verden. En app som ligner mye på Headspace, men med et roligere design. Velg mellom ulike guidede meditasjoner og avslappende musikk. Den har også en egen seksjon for barn, slik at du kan introdusere dem til selvinnsikt og mindfulness – på en lærerik og gøyal måte. 

Enten du ønsker å redusere stress, få bedre fokus eller utvikle deg selv, vil denne appen hjelpe deg inn på en god vei. Du kan også lytte til ulike lydprogrammer fra eksperter innenfor mindfulness, i tillegg til å se på ulike treningsvideoer som foretar seg enkle øvelser og yoga.

Pris: 499 kr per år*

*Lastes ned gratis, og kan brukes evig gratis, men med færre funksjoner. Har også månedlige abonnementer, i tillegg til et livslangt abonnement til redusert pris.

Yeswetrust

En gjennomført app hvor man virkelig kan skape sitt eget rom med mindfulness. Her finnes mange spennende funksjoner, slik at du kan oppnå daglige mål og gi rom til positiv energi når du trenger det mest. 

Du kan følge med på kalenderen for å se hvor mye og hvor ofte du mediterer, og velge mellom mange guidede meditasjoner som varer mellom 5 minutter og 30 minutter. Men Yeswetrust kommer også med det lille ekstra. Det finnes nemlig en egen fane for å sjekke om du får i deg nok vann, samt et inspirerende visionboard. Der kan du tegne dine visjoner, enten mål du drømmer om, eller ting som kommer opp under meditasjonen. 

En annen fane er en takknemlighetsliste, som gir deg muligheten til å tenke over hva og hvem du er takknemlig for. Ta deg tid til å sette pris på det du har rundt deg, og føl på takknemligheten du oppnår. Til slutt er det de daglige gjøremålene du kan plugge inn. Disse gir deg både motivasjon og mestringsfølelse. 

Pris: 799 kr per år*

*Lastes ned gratis, og kan brukes evig gratis, men med færre funksjoner. Har også et månedlig abonnement.

victor garcia BiGS w9t7FU unsplash

The Mindfulness App

Denne flotte appen kan lastes ned på norsk, noe som betyr at du får tilgang til ulike guidede meditasjoner og mindfulness øvelser på norsk. Appen er gratis å laste ned, men kommer med få funksjoner. Dersom du oppgraderer til Premium, vil du ha tilgang til over 250 guidede meditasjoner, i tillegg til personlige anbefalinger for din reise inn i meditasjonens verden. 

En annen flott funksjon er at det finnes en egen fane som heter “Medfølelse”. Der finner du meditasjoner som tar for seg medfølelse for deg selv og andre rundt deg, slik at du kan oppnå forbedrede relasjoner og medfølelse for andre mennesker. 

Du kan også få Daglige påminnelser i push-varslingene dine; disse er inspirerende sitater, slik at du får påfyll av positivitet utover dagen. Når du laster ned appen (du kan endre dette etterpå, også!), vil du også sette opp en tid og antall dager du ønsker å meditere. Du vil da motta varslinger om når det er tid for å meditere, slik at du ikke glemmer det. På den måten vil du opprettholde en jevn og rutinert praksis, og kan kjenne på alle fordelene meditasjon kommer med. 

Pris: 499 kr per år*

*Lastes ned gratis, og kan brukes evig gratis, men med færre funksjoner. Har også et månedlig abonnement, eller enkle kjøp for en og en meditasjon.

Legg igjen en kommentar