Bli yogalærer med et online kurs

Det har aldri før vært enklere å finne online kurs, da sosial avstand og lockdowns har vært to store tema for hele Covid-19 tiden. Selv om en vaksine er på fremmarsj, vil det nok ta enda lengre tid før vi kan reise så enkelt som vi tidligere gjorde. Derimot er det ikke bare negativt, da vi har gitt planeten og miljøet rundt oss en pause fra den menneskelige invasjonen. Det grønne får bli litt grønnere, og dyreriket får boltre seg fritt, mens vi knytter sterkere bånd med familiene våre og utforsker nærområdet vi bor i. 

For mange er hjemmekontor den nye normen, og flere har fått opp øynene for å lære seg nye ting. Heldigvis er alle disse nye interessene kun noen tastetrykk unna takket være den digitale æraen vi lever i. Hvis 2020 – eller hvilket som helst år, egentlig – har inspirert deg til å ta frem yogamatten på en daglig basis, og gjort underverker for deg, har du kanskje begynt å leke med tanken på å bli en sertifisert yogalærer. Drømmen kan enkelt bli virkelighet, og du trenger ikke engang forlate rammene fra det trygge hjemmet ditt for å realisere den. 

zen bear yoga IVf7hm88zxY unsplash

Yogabølgen i Norge

Det er ikke mange tiår siden vi måtte pakke sekken og sette oss på en buss til India for å kunne realisere drømmen om å bli en sertifisert yogalærer. Eventyret man la ut på var det ikke mange som verken hadde tid eller råd til, men heldigvis har dette blitt enklere med tiden. Nå er yoga enkelt tilgjengelig for alle, og i løpet av de siste ti årene har det sprunget opp hundrevis av yogasentere og yogaklasser rundt om i Norge. I tillegg holder mange av disse egne yogalærer kurs, slik at bussturen kanskje bare er en kort tur med bybussen i Oslo fra leiligheten din til yogasenteret, i stedet for den månedslange reisen man tidligere måtte begi seg ut på for å ankomme India. Med så mange yogaklasser rundt om i landet vårt, har det blitt enkelt for alle å integrere yoga i hverdagen, og fordommene mot yoga har blitt eliminert etterhvert som trenden har bygget på seg. 

Yogabølgen i Norge er i fremmarsj, og denne bølgen har selvfølgelig mange helsebringende fordeler med seg, spesielt med tanke på at vi er en av de mest stillesittende nasjonene i Europa. Hvis du føler deg klar til å ta yogastudiene dine ett steg videre og bli sertifisert til å lære dette bort til andre mennesker, og hjelpe dem til å finne mer ro og balanse i hverdagen sin, trenger du altså ikke reise langt. Alt det du søker ligger rett foran deg, og nedenfor finner du en liten oversikt til noen av de beste yogalærer kursene du kan delta i på nett.

kari shea qa1wvrlWCio unsplash

The Shala

Hos The Shala finner du dyktige lærere som har langt utdanning innenfor yoga, og er mer enn klar for å dele kunnskapen sin med deg. Lærerkurset de holder foregår på engelsk, da det er et internasjonalt team – men dersom du skulle ha spørsmål, vil det alltid være noen av dem som kan norsk, og du kan føle deg fri til å stille spørsmål på norsk. 

Du vil få lære alt fra grunnleggende kunnskap om yoga til anatomi og fysiologi, samt ernæring og ayurveda. I tillegg har de en bonus modul i programmet hvor du lærer om hvordan du kan starte dine egne yogaklasser på nett, og bygge opp varemerket ditt. Denne modulen er ikke obligatorisk, men en ekstra bonus for dem som ønsker det – og slike ting kan være høyst viktig å lære seg hvis du ønsker å ta steget ut å undervise andre etterpå. 

Kurset varer i 200 timer, men gir deg også livsvarig tilgang til fellesskapet hos The Shala, samt mange andre fordeler. Kurset ligger i øvre prisklasse på 23900 kroner, men ofte har de unike tilbud hvor du kan spare store summer – og uansett vil kurset garantert være verdt hver krone med tanke på erfaringen du sitter igjen med etterpå.

mathilde langevin e6UgBVsXecA unsplash

Kundaliniyoga Akademin

Svenske Kundaliniyoga Akademin tar deg med på en magisk reise online for å bli en sertifisert lærer i medisinsk yoga og klassisk kundalini yoga. Du vil få mye kunnskap om alt yoga innebærer, fra asanas til pranayama, og fra chakrasystemet til mantraer. Kurset lærer deg også mye om instruktørrollen du skal utøve i etterkant, og gir deg mye praktisk informasjon om faktabasert forskning innenfor yoga. Siden dette kurset fokuserer på medisinsk yoga og kundalini yoga, vil du også lære ulike tilpasninger av øvelser for dem som kanskje har en skade eller lignende, og til og med hvordan yoga kan bli utført mens man sitter på en stol! Et kurs fylt av spennende elementer – som utføres direkte fra hjemmet ditt.

Prisen ligger på 15500 kroner, og du kan selv velge hvor lang tid du trenger på å utføre de 130 timene kurset tar, men det beste er å prøve et intensivt kurs som varer mellom 9 uker og 9 måneder. Alt materiell du vil motta er på svensk, men du kan selv velge å skrive på norsk, og få vitnemålet på norsk når du er ferdig med kurset.

nick morrison FHnnjk1Yj7Y unsplash

Spirit Sadhana

Enten du føler du mestrer engelsk og kan utføre yogalærerutdannelsen på engelsk, eller kanskje ikke har hatt den beste inntekten i 2020 grunnet Covid-19, kan det lønne seg å prøve et rimeligere kurs som foregår på engelsk. Spirit Sadhana er et bra valg for dem som er ute etter en rimeligere løsning for å bli yogalærer. Barcelonabaserte Andrea Lynn, som snakker flytende engelsk og spansk, tilbyr lærerutdanning innenfor ashtanga yoga. Hvis du har berørt ashtanga vinyasa yoga før, er du kanskje klar over at dette er den mest fysisk harde yogastilen som finnes. Gjennom lærerutdanningen vil du gå gjennom de åtte leddene innenfor ashtanga og gå dypt inn i hvert ledd. 

Prisen på kurset er kun 5800 kr (550 euro), og derfor et økonomisk alternativ på listen vår. 

En kommentar om “Bli yogalærer med et online kurs”

  1. Hei!
    Jeg lurer litt på om man ikke vil savne den fysiske veiledningen/korrigeringen av seg selv, og det å øve seg i å korrigere andre, når man tar utdannelsen online? Hvordan kan man kompensere for det? Vurderer selv å ta utdannelse online, men lurer litt på akkurat dette…
    🙂 Marit

    Svar

Legg igjen en kommentar