Boksehansker test: Markedets 6 beste boksehansker for han & henne

Vi testet over 30 forskjellige boksehansker før vi skrev denne artikkelen…og har brukt mye tid på å teste forskjellige materialer, forskjellige padding, komfort og beskyttelsesfunksjoner.

De fleste «boksehanske-anmeldelsene» på nettet er skrevet av folk som aldri har vært i en boksering. Dermed finner de en eller annen tilfeldig boksehanske på nett, sier at den er superbra – og får noen kroner fra annonsøren i bytte. Denne type anmeldelser falsk markedsføring er ikke vi i Shanti særlig imponert over. Hvis du først skal finne de beste boksehanskene på det norske markedet, så er du nødt til å sammenligne de aller beste prouduktene opp mot hverandre. Det er nettopp det vi har gjort i denne artikkelen.

Det nåværende markedet for MMA-hansker/boksehansker/treningshansker kan være forvirrende for de fleste nybegynnere. Derfor har vi brukt en god del tid på å forklare hvorfor vi har anbefalt noen boksehansker – og hvorfor vi ikke anbefaler rundt 90 % av de hanskene som finnes på det norske markedet. Skal vi være helt ærlig, så er de fleste produktene som selges i Norge på hjemmetreningsmarkedet overpriset og av dårlig kvalitet.

La oss først presentere testvinnerne .

Om du skal kjøpe deg boksehansker, anbefaler jeg disse norske nettbutikkene: Tights.no og Gymgrossisten.

Vinnere av vår boksehansker-test

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon bla bla bla (tror denne bør være kort for at google skal fange opp tabellen og putte den i snippets)

#Produkt
1LEVITY Boksehansker fra Tights – Best i test!
2Tynne Boksehansker fra Titan Life – For korte, raske slag
3Venum Challenger 3.0 Svart/Gull– Godt budsjettalternativ
4Star Gear Leather Boksehansker– Betselger i Norge
5Super Fairtex Boksehansker– For ekstra polstring
6Venum Impact Boxing Globes – Premium kvalitet

1. Levity Boksehansker – Best i test

Screenshot 1

Vår testvinner er Boksehansker fra Levity. De fungerer svært godt til både trening og konkurranse – og er like gode for nybegynnere som for litt mer drevne boksere.

 • Svært robuste og profesjonelle boksehansker
 • Kommer i fire forskjellige størrelser
 • En av markedets beste polstringer
 • Sterk borrelås som ikke vil gå opp i løpet av treningsøkten
 • Syntetisk lær, men puster godt

Til både sandsekk og kamp

I vår test ønsker vi alltid å utkåre èn tydelig vinner. Dette gjør vi for at du skal være helt trygg på at produktet vi anbefaler er av høy kvalitet – og ikke minst allsidig.

33 % av de som leser denne artikkelen skal utelukkende konkurrere med boksehanskene. 33 % skal slå på både sandsekk og konkurrere. Og de siste 33 prosentene skal utelukkende slå på diverse sekker i sin egen garasje.

Disse proffe boksehanskene fra LEVITY fungerer utmerket til alles behov. Paddingen er såpass sterk at den kan tåle utrolig mange slag mot harde gjenstander. I tillegg er hansken bygget opp veldig stivt rundt håndleddet, noe som minimerer risikoen for skader.


2. Tynne Boksehansker fra Titan Life – For korte, raske slag

Screenshot 2

Skal du ha noen hansker for kickboxing eller MMA, så kan disse tynne boksehanskene anbefales. De passer best til deg som ikke skal utøve mange tunge slag over en lang tidsperiode.

 • Lette og luftige
 • Svært billige
 • Produsert i syntetisk lær
 • Fungerer til andre typer bokseøvelser

MMA og Kickboxing

Vennligst merk at disse hanskene er et godt alternativ til deg som kun trenger lett polstring. Dette passer kanskje de som ønsker å utforske sporter som MMA eller kickboxing. I disse sportene er slag bare en liten del av totalen, noe som gjør at det ikke kreves like mye beskyttelse for hendene.

Disse boksehanskene har også en åpen tommel. Det gjør at de er veldig enkle å ta av og på. I tillegg puster de veldig godt – og kommer i tre størrelser (S, M og L).


3. Venum Challenger 3.0 Svart/Gull– Godt budsjettalternativ

venum

Ikke bare ser de helt smashing ut. Venum Challenger 3.0 er også en internasjonal bestselger: og det er det naturligvis en grunn til.

 • Markedets beste budsjettalternativ
 • Passer svært godt for HARDE slag på sandbag
 • Unikt design
 • Selges over hele verden med stor suksess
 • Føles litt tunge

Boksehansker på budsjett

Skal du ha et par tunge, robuste boksehansker med et tøft utseende, så kan Venum Challenger 3.0 være midt i blinken for deg.

Når man tenker på prisen, designet, komfort og slitestyrken, så passer disse for nybegynnere. Og man trenger ikke ta opp forbrukslån eller bruke kredittkortet for å få kjøpt dem – for å si det pent. Vi ble spesielt imponert over hvor mye støtte hanskene gir til håndleddet til tross for den lave prisen. Dette et stødige hansker som passer helt fint til deg som har korte treningsøkter eller er helt i nybegynnerstadiet.

Forbedret versjon

Det at disse boksehanskene har prefikset «3.0» i tittelen tyder på at det både har fantes en versjon 1 og versjon 2. Det er en helt korrekt antagelse. Vi i Shanti har nemlig prøvd både den første og andre versjonen av Venum Challenger. På generelt grunnlag, så kan vi si at det ikke er særlig mye som skille dem – med unntak av designet.

Hvis du ikke er særlig bevandret innenfor boksemiljøet, så kan det være en sjanse for at du ikke har hørt om Venum. Men Venum er en av verdens mest kjente merkevarer innenfor boksesporten. MMA-stjerner som Muricio Rua og Jose Aldo sverger til dette merket når de velger utstyret sitt. Det sier alt.


4. Star Gear Leather Boksehansker – Bestselger i Norge!

1097 03r

Hvis du ønsker boksehansker i ekte skinn, så vil Star Gear være et veldig godt alternativ for deg. De har blitt svært populære i Norge – og det er ikke uten grunn.

 • En klassiker i det norske boksemiljøet
 • Ekte skinn i høy kvalitet
 • Godt priset
 • «One size fits all»
 • God lufting ved håndleddet

Tre ulike nivåer på paddingen (oz)

Som med mange andre boksehansker, så kommer også Star Gear Leather i forskjellige OZ-nivåer. Dette indikerer hvor hard paddingen (altså fronten) på hanskene er. Desto høyere OZ, desto hardere slag kan du slå med hanskene uten at det skal bli slitasje på verken hanske eller knoker.

 • 12 oz er best for deg som skal trene enkle øvelser med konkurrent eller sekk
 • 14 oz passer deg som skal ha middels styrke i treningen
 • 16 oz er best for deg som skal ha knallhard sparring under treningen – og hvor du antar at treningen skal bestå i mange slag

I tillegg skal det nevnes at det er veldig sjelden at du ser boksehansker som kommer helt ned i denne prisklassen og samtidig er laget i skinn. Den flotte kombinasjonen av svært høy kvalitet på materialene og lave prisen gjør at Star Gear Leather har blitt en bestselger i Norge.


5. Fairetex Boksehansker Super Sparring– For ekstra polstring

kenka

Skal du ha testens mest robuste treningshanske, så er Fairtex perfekt for deg. Du finner knapt noen sterkere boksehansker for «normale» nybegynnere i Norge i dag.

 • Svært sterk polstring
 • Laget i ekte skinn
 • Gir god komfort
 • Kommer i varianter mellom 12 og 16 oz

Brukes i profesjonelle boksestevner

Kenka er en såpass spesiell modell at den faktisk har blitt tatt inn i varmen av noen av verdens mest kjente boksere. Blant annet har disse hanskene blitt brukt i «Stockholm Open» og «Frontier Open». Det er en anerkjennelse med stor betydning.

Flere nettsider omtalter Fairtex Boksehansker som typiske «sparringhansker». Det vil si at de passer best til trening sammen med en partner. Det er vi helt enige i. De er tunge og gir komfort, men er allikevel skånsomme mot sparringspartneren.


6. Venum Impact Boxing Gloves– Premium kvalitet

venumcamo

Venums toppmodell på det norske markedet. Går under kategorien «pro boxing gear» – og passer best for deg som har vært med i gamet en god stund.

 • Passer veldig godt til trening
 • Mye kvalitet for penga
 • Kan brukes av utøvere i mellomsjiktet mellom «nybegynnere» og «proffboksere»
 • Bør ikke brukes til intens sekketrening

God sparringshanske

Venum Impact er laget av høykvalitetsmaterialer. Disse boksehanskene gir deg akkurat den støtten og fleksibiliteten du trenger når du konkurrerer eller driver med sparringstrening. Skal du ha noen hansker som du bruker til harde slag mot sandsekk, så bør du se bort fra disse. Da vil ikke paddingen ytterst holde særlig lenge.

Vår test viste at disse hanskene hadde veldig god støtte til håndleddene. Husk på at håndleddet er det stedet på kroppen som du vil kjenne er utrolig sliten etter en god bokseøkt.


Fordeler med å investere i noen gode boksehansker

Første gang man bruker boksehansker vil man ikke kjenne forskjell på noen som koster 5000 og 700 kroner. Hvis man unngår de absolutt billigste hanskene, så er det (ved første øyekast) lite som skiller de dyrere modellene.

Det er mange som tror at de kan drive med kampsport- og boksetrening uten å kjøpe noen boksehansker. Etter vår vurdering, så er dette en feil.

Under finner du en oversikt over flere grunner til at du bør kjøpe noen gode hansker:

 • Boksing er en av de mest intensive treningsmetodene. Harvard University har publisert en artikkel som hevder at fitness-boksing kan være en av de absolutt beste måtene å holde kroppen i form på.
 • Du beskytter hendene når du slår på andre konkurrenter eller sandsekken
 • Hvis du investerer i noen høykvalitets-boksehansker, så kan de bokstavelig talt vare i en hel generasjon
 • Du kan slå på en sandsekk med full styrke uten å ta noe skade av det
 • Etter hvert, når du begynner å få selvtillit innenfor sporten, så kan du begynne med konkurranseboksing

Alle disse punktene avhenger av at du kjøper et produkt som har veldig høy kvalitet. I avsnittene under vil vi forklare deg helt presist hva du skal se etter når du kjøper boksehansker. Det er ikke nødvendigvis sånn at kvalitet og pris alltid henger sammen.

pexels andrea piacquadio 927437

Funksjoner og andre ting du må tenke over

Produksjonsland

En av verdens største nettsider innenfor boksing, Expertboxing.com, er veldig tydelige på at forskjellige land produserer ulike typer boksehansker. Det er korrekt.

Hvis du kjøper boksehansker som nybegynner, så er ikke dette noe du trenger å tenke særlig mye på. De produktene vi har anbefalt i denne artikkelen er primært produsert i Øst-Asia på oppdrag fra europeiske virksomheter. Det gjør at de ikke har noe særlig særpreg. Men hvis du enten kjøper hansker som er produsert i Thailand eller Mexico, så vil du umiddelbart merke at de har betydelig tynnere polstring. Dette er fordi man har en mye råere bokse-stil i disse landene – og hvor beskyttelse ofte går på kostnad av råskap.

Ulike typer: unngå MMA- og Kickboxing-hansker

For de aller fleste som aldri har drevet med boksing, så er alle boksehansker like. Akkurat på samme måte som at alle yogamatter er like for de som prøver yoga for første gang i livet sitt.

Derfor er det mange som, ved et uhell, kjøper inn hansker som er beregnet for MMA og kickboxing. Disse er, på samme måte som hansker produsert i Thailand/Sør Amerika, mye tynnere enn tradisjonelle boksehansker. Med mindre du har tenkt deg å starte med disse sportene: hold deg unna. Hold deg til de tradisjonelle, tykke og godt polstrede variantene.

Passform

Noen hansker passer bedre for de som har større armer eller håndledd. Andre fungerer best for de som har mindre hender. Hvis man får seg noen boksehansker som hendene dine «svømmer rundt inni», så er det ufattelig ukomfortabelt. Og hvis du skal prøve å presse hendene dine inn i et par hansker som er for stramme, så vil du stoppe blodsirkulasjonen i hendene.

Det er lengden på fingrene dine som i stor grad spiller en rolle her. I vår test har vi med vilje tatt med hansker som både har passet til en større mann på to meter – og en kvinne på 1,70 m. Vi har altså prøvd å ta med de boksehanskene som kan omtales som universale i passformen.

Et annet element er hvor stiv innsiden av hanskene er. Noen liker at det er en myk innside som «krøller seg» over fingrene. Andre foretrekker at innsiden av boksehansken er stiv, noe som gjør at de får ekstra støtte når de slår. Generelt sett, så er produkter under 2000 kroner (altså ALLE produktene vi har anbefalt) forholdsvis myke. De proffe bokserne krever kanskje litt mer stivhet – i og med at de har utført minst 100,000 bokseslag i løpet av livet.

Pusteevne

Hvis du noen gang har prøvd en lang økt med bokse-trening med noen hansker som ikke puster, så kjenner du til definisjonen av ordet ukomfortabelt. Når man blir svett og varm under trening, så må man ha utstyr som hjelper med å puste og fjerne fuktighet. Det gjelder alle typer treningstøy.

Men med boksehansker, så er det kanskje enda viktigere at pusteevnen er god. Hvis de begynner å samle en hel masse svette, så vil de får en dårlig lukt som du aldri blir kvitt. I tillegg vil innsiden av hanskene gradvis ødelegges av sur svette. Generelt vil lær-hansker ha en mye bedre pusteevne enn syntetisk lær (plastikk). I tillegg er det enkelte boksehansker som har små hull på undersiden av armen, noe som gjør at de puster bedre.

Samtlige produkter i denne artikkelen har blitt testet over en lengre periode uten at vi mener at de puster dårlig.

Farge og design

Bør fargen egentlig spille noen rolle på treningsutstyret ditt? Vel, det er helt klart at folk tenker over designet når de kjøper boksehansker. For meg personlig handler det bare om personlig preferanse. Men det er interessant å se hvilke farger andre boksere vanligvis bruker.

Vi i Shanti-teamet vil tippe at rundt 85-95 % av alle boksehansker som selges i Norge har fargene blå, svart eller hvit. Men du kan også se noen selge hansker som er neon-grønne eller rosa.

Som et generelt tips, så vil vi anbefale deg å holde deg til mørkere farger. Gjentatte slag mot sekk eller konkurrent VIL føre til slitasje på hanskene, og da kan det være greit å ikke ha noen alt for sterke farger.

pexels bruno bueno 2204179

Pris på boksehansker- hva koster det?

 • Under 500 kr: Hvis du aldri har bokset før, så vil du ikke kjenner forskjell på en god og dårlig boksehanske. Hvis du kun har tenkt å prøve boksing i et par treningsøkter, så kan du skaffe deg noen hansker til under 500 kroner. Hovedproblemet med boksehansker i denne priskategorien er varighet. De holder kanskje maksimalt et par år før de blir ødelagt. Vår test viste også at de billigere modellene har dårlige pusteegenskaper. Dette fører både til at de føles klamme under trening, men også at de vil ha en tendens til å lukte svette i lang tid etter at treningsøkten er avsluttet.

 • Rundt 1000 kr: Skal du ha noen OK hansker som fungerer fint til både konkurranse og trening, så bør du nærme deg en prislapp på rundt tusen kroner. I dette prissegmentet finner man en hel rekke forskjellige typer boksehansker. Det som skiller disse produktene fra de som er enda billigere vil være bedre pusteevne, tykkere padding og et stødigere håndledds-parti. Vår testvinner ligger i underkant av 1000 kroner.

 • Over 2000 kr: Konkurransehansker som blir brukt av profesjonelle boksere vil ofte komme i denne priskategorien. Disse hanskene er ment for å brukes hver dag i flere timer – uten at de tar synlig skade av det. I tillegg er de ofte betydelig mye stivere i paddingen enn nybegynner-hansker. Dette er et element som er helt essensielt for at proffe boksere ikke skal ta varig skade i håndleddene. Man kan også se en sammenheng mellom de boksehanskene som produseres i Thailand + Mexico + USA og en høyere pris.

Mange gjør nybegynnerfeilen ved å bruke alt for mye penger på utstyr når de begynner med en ny idrett. Hvis du er nybegynner, så trenger du ikke betale mer enn maksimalt 1000 kroner for et par boksehansker.

Se gjerne på vår testvinner. Det er en solid boksehanske som fungerer til både de som nettopp har begynt med boksing – og de som driver aktivt.

Konklusjon

I vår test av boksehansker fikk vi hypotesen vår bekreftet. For det første er det helt tydelig at pris og kvalitet ofte hører sammen. Men dette gjelder kun hvis du kjøper noen hansker som passer din type trening. Det er ingen grunn til at du kjøper noen MMA- eller Kickboxing-hansker hvis alt du skal gjøre er å stå på treningssenteret og slå på en boksesekk.

Husk at det viktigste er at du kjøper treningsutstyr som passer ditt behov. Det som har blitt anbefalt i denne testen er de boksehanskene vi er ganske sikre på treffer et bredt publikum. Det kan ikke gå helt galt hvis du kjøper vår testvinner. Det er et par hansker som både kan brukes til konkurranse og trening – og som ikke koster skjorta.

Ofte stilte spørsmål

✅Hvilke nettbutikker er best til å kjøpe boksehansker i Norge?

Vår mening er at du finner de beste produktene og prisene på Tights.no eller Gymgrossisten.

Vi besøkte også G-Sport og XXL for å se deres utvalg av bokseutstyr. Det var både svært begrenset utvalg, men også ufattelig overpriset. Du sparer mye på å kjøpe treningsutstyr på nett.

✅Kommer boksehansker i forskjellige størrelser?

Ja, det gjør de.

Du velger størrelse når du handler i nettbutikken.

✅Kan hanskene vaskes i vaskemaskinen?

Noen få hansker kan det.

Vi anbefaler alltid å vaske de for hånd. På den måten kan du sikre deg at de ikke falmer eller mister farge.

Har du innspill eller spørsmål? Er du inspirert til å begynne en boksekarriere? Eller er du uenig i våre vurderinger av produktene? Legg igjen en kommentar under! 🙏 🥊

Legg igjen en kommentar