De 5 beste YouTuberne for vegansk matlaging

Den største grunnen til at folk ikke velger å spise mindre kjøtt, er at de ikke vet hvordan de kan lage gode, spennende og appetittvekkende kjøttfrie retter. Derfor har jeg satt sammen en liste over 5 kanaler på YouTube hvor et av hovedtemaene er sunn og god mat for veganere.

Jeg håper du finner noe du liker og blir inspirert! Selv ble jeg hvertfall sulten da jeg satte sammen denne listen. Om du er mer fan av bøker enn YouTube, bør du sjekke ut min oversikt over de beste veganske kokebøkene og de beste vegetarkokebøkene her!

Gaz Oakley: AVANTSGARDEVEGAN

Gaz Oakley er en YouTuber og tidligere profesjonell kokk fra Wales. Han fant tidlig en lidenskap for matlaging, og startet i sin første jobb som kokk da han var 15 år. Etter å ha blitt veganer startet han sin nåværende YouTubekanal for å inspirere flere til å velge en vegansk livsstil ved å tilby videoer med variert og smakfull vegansk mat. I 2018 ble hans første veganske kokebok publisert. Nye oppskrifter publiseres hver uke, men på YouTubekanalen kan man også finne videoer om Fitness, mote, reising, musikk og livsstil.

Du finner nettsiden hans her og YouTubekanalen hans her!

Dave & Steve Flynn: THE HAPPY PEAR

Tvillingene Stephen og David Flynn begynte sitt mateventyr da vi i 2014 åpnet en grønnsaksbutikk med navnet «The Happy Pear» i hjemlandet Irland. De ble ved en tilfeldighet veganere én uke etter hverandre mens de var på verdensreise på hver sin side av jorden. Nå, 15 år senere har de 4 kaféer, et produktsortiment, en gård og 4 kokebøker, samtidig som de driver en YouTubekanal hvor de deler nye veganske oppskrifter to ganger i uken.

Sjekk ut nettsiden deres her og YouTubekanalen deres her!

Sadia Badiei: PICK UP LIMES

Kanadiske Sadia Badiei ble utdannet klinisk ernæringsfysiolog i hjemlandet og bosatte seg deretter i Nederland for å dyrke sin lidenskap. I rolige og avslappende omstendigheter lager hun god, spennende og næringsrik vegansk mat på sin YouTubekanal Pick up Limes. Etter en backpackingreise rundt i Asia og Europa i 2015 bestemte hun seg også for å bli minimalist, og på kanalen sin publiserer hun også innhold om minimalisme, ernæring, reising og helse og velvære.

Du finner nettsiden her og YouTubekanalen her!

Caitlin Shoemaker: CAITLIN SHOEMAKER

Caitlin Shoemaker vokste opp som vegetarianer, men bestemte seg i 2015 for å ta skrittet videre for å bli veganer. Da hun selv slet med å finne gode, enkle og budsjettvennlige veganske oppskrifter utviklet hun bloggen From My Bowl hvor hun publiserer oppskrifter som generelt er glutenfri, oljefri og fri for raffinert sukker. Hun startet i 2015 også sin YouTubekanal hvor hun publiserer videoer om mat, veganisme og en sunn livsstil. Nye videoer publiseres hver onsdag og fredag.

Du kan se mer av From My Bowl på nettsiden hennes her og YouTubekanalen her!

Chris Cooney og Jon Tedd: THE VEGAN ZOMBIE

The Vegan Zombie er jokeren i denne listen. I konteksten av en zombieapokalypse publiserer Chris Cooney og Jon Tedd videoer om vegansk matlaging, samt en blanding av reising og livsstil generelt. Målet er å vise at veganiske verken trenger å være dyrt eller vanskelig. Selv har Chris Cooney vært veganer i 25 år, og kombinert med en kjærlighet for horrorfilm ble den noe spesielle YouTube-nisjen født. I dag publiseres det nye videoer hver uke.

Hvis du synes det høres spennende ut, så finner du nettsiden her og YouTubekanalen her!

Har du noen tips til andre som bør følges? Legg igjen en kommentar under! ❤️

2 kommentarer om “De 5 beste YouTuberne for vegansk matlaging”

  1. Synes BOSH også burde være med på listen. Ellers veldig enig 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar