De beste yoga appene

Visste du at Helsedirektoratet anbefaler voksne å være fysisk aktive i minst 150 minutter per uke? Dessverre er det langt ifra alle som oppnår denne anbefalingen, selv om det kanskje høres lite ut – nemlig under 25 minutter per dag. Vi har en gladnyhet for dem som føler at tid til trening ikke strekker til: du kan ha med deg yoga i lomma hvor enn du går. Telttur på fjellet, en tur i parken, på stranda eller hjemme i stua – du kan gjøre yoga hvor som helst med en yoga app. Vi har testet ulike apper og har funnet noen av de beste yoga appene, slik at du kan få mest ut av øvelsene dine, uansett hvor du måtte befinne deg, og uten å ta for mye av tiden din.

Glo

Mange yoga entusiaster sverger til appen Glo, og ikke uten grunn. Glo har samlet sammen mange av verdens beste yogalærere og spilt inn verdifulle timer som gjør godt for både kropp og sjel. Resultatet har blitt over 4000 timer som du kan være med på, uansett om du er nybegynner eller ekspert. Du står fritt til å velge ditt nivå, i tillegg til å kunne velge mellom ulike klasser som egner seg til f.eks. morgenrutinen eller før leggetid. Lengden på øktene varierer også, slik at du kan ofre den tiden du har tilgjengelig til å synke litt lenger inn i yogauniverset når det passer deg best. 

Et stort pluss med appen er at du kan oppgi et mål du ønsker å jobbe mot (f.eks. crow pose eller håndstående), og appen vil hjelpe deg til å nå målet ditt. Det er kanskje en av grunnene til at så mange elsker appen: det er mer enn bare økter som du henger med på, og appen vil hjelpe deg til å fokusere på det du ønsker å oppnå.

Du kan laste ned appen gratis og få tilgang til alle videoene i 7 dager.

Find what feels good

Hvis du leter etter en yogalærer som ikke bare hjelper deg i gang med yoga, men faktisk gjør hele dagen din lysere, bør du bli kjent med Adriene. Hun er en YouTube-yogini med kanalen Yoga with Adriene, som er fullspekket med motiverende yogainnhold. I tillegg har hun sin egen app, Find what feels good (FWFG). Man kan laste ned appen gratis og få tilgang til 25 timer med videoer, slik at du virkelig får en smakebit på resten av appen. I tillegg kan du velge å kjøpe et abonnement, som da gir deg 100+ timer med yoga og meditasjon sammen med den ivrige yoginien. 

Du kan laste ned videoer slik at du kan se dem senere, selv uten tilgang til internett. Det betyr at selv på den mest øde fjellknausen, så kan du og Adriene ha en meningsfylt yogatime sammen! 

Den månedlige prisen er 9.99 dollar (ca. 85 kroner), noe som er langt billigere enn et månedskort på et treningssenter eller yogastudio – i tillegg til at du kan mikse og matche mellom appen og YouTube kanalen hennes så mye du måtte ønske. 

5 minute yoga

Mange utsetter treningen fordi de har dårlig tid og føler de konstant er i tidsklemma. Med 5 minute yoga finnes det få unnskyldninger til å ikke ta seg tid: programmene varer nemlig kun fem minutter. Det er enkle og effektive øvelser som alle kan være med på, selv nybegynnere – og appen lastes ned helt gratis. 

Dette er appen for dem som har en hektisk hverdag, eller for dem som syns at det er krevende å innstille seg til en lang treningsøkt. Ved å bare trene fem minutter per dag, eller ett par ganger i uken, finner man motivasjon til å yte mer. En perfekt app for dem som trenger litt drakraft for å komme i gang, uten å ofre tiden sin.

Appen er gratis å laste ned, med kjøp i appen.

Daily Yoga

Dette er en av de første, og likevel beste, yoga appene på markedet. Daily Yoga er en app som møter hvert eneste behov. Hvis du er nybegynner, kan du bli med på et 14 dagers program for å få en introduksjon til yoga, noe som er perfekt hvis du tviler på om yoga er for deg. Etter de 14 dagene, vil du ha kunnskap om du ønsker å bruke appen videre, eller kanskje til og med registrere deg på et yogastudio.

Likevel skuffer ikke appen for de som er mer erfarne: du finner over 200 guidede økter å være med på, i tillegg til at du kan veksle mellom yoga, pilates og meditasjon. I biblioteket finner du også over 500 asanas, hvorav appen viser deg hvordan du utfører dem riktig steg for steg. Det betyr at du kan oppnå ulike mål på en trygg måte, uten å overbelaste kroppen. 

Hvis du er på utkikk etter en treningsplan, kan du velge og vrake blant over 50 treningsprogrammer, som samkjører med nivået ditt. Hvert treningsprogram kommer med tre ulike nivå, slik at du blir mer inspirert til å følge opp på programmet ditt. I tillegg har appen sin egen plattform hvor du kan komme i kontakt med andre yoga entusiaster: helt perfekt hvis du har spørsmål eller ønsker mer motivasjon fra fellesskapet rundt deg.

Appen er gratis å laste ned, med kjøp i appen.

Asana rebel

Yoga trenger ikke være avslappende og rolig. Hvis du er på utkikk etter høy intensitet og elsker å trene, er asana rebel for deg. I appen finner du nemlig HIIT yoga programmer, slik at du kan få en super treningsøkt uten å måtte ofre lidenskapen for verken yoga eller cardio: her finner du treningsøkter som gir deg det beste fra to verdener. 

Hver økt i appen tar for seg ulike kroppsdeler, noe som betyr at du kan velge om du ønsker å forbrenne fett, styrke musklene dine, jobbe med kjernemuskulaturen eller rett og slett stresse ned etter en lang dag. 

Appen har ikke uendelig mange videoer du kan være med på, men det er nok videoer til å kunne sette opp et ukentlig treningsprogram og gjøre ulike øvelser i løpet av uka. I tillegg er prisen veldig grei: med kampanjen de har ute nå sparer du 50%, og betaler kun 40 dollar (like under 350 kr) for ett år, noe som er et rimelig alternativ for et treningsprogram med høy intensitet! 

Legg igjen en kommentar