Den internasjonale yogafestivalen 2021

Yoga har en lang historie, dype røtter og millioner av mennesker som praktiserer det på en daglig basis. Yoga har også sin egen dag, yogadagen, som tar sted 21. juni hvert år. Men det er ikke det eneste: det finnes også en internasjonal yoga festival, som i en årrekke har blitt avholdt i Rishikesh. Og dette er året hvor DU kan delta, hjemme fra din egen stue. Er du klar?

Magiske Rishikesh

Rishikesh er anerkjent som ‘yoga-hovedstaden’ i verden. Det var først på slutten av 60-tallet når medlemmene av The Beatles dro til Rishikesh at dette ble go-to destinasjonen for utallige backpackere og nomader på jakt etter meningen med livet. Slik er det enda, selv om trykket er større enn før. Tidligere var det en destinasjon de få utvalgte klarte å komme seg til; men nå er det fylt med de som søker etter noe større, og det kan de finne. Alt fra energi healing til tibetanske singing bowls, alle varianter av yoga og meditasjon, kunstterapi og alt-annet-alternativt ligger rekke på rad, slik at ingen kan dra derfra uten å ta med seg ny lærdom. Rishikesh er fylt med en spirituell energi som fikk The Beatles til å åpne sitt eget ashram i Rishikesh, og ble markedsført i Vesten som det beste stedet å søke etter åpenbaring i. Det skulle bare mangle at Den internasjonale yogafestivalen holdes i Rishikesh, også.

paul houston P048R8EbQSM unsplash
Rishikesh er et nydelig sted.

En årrekke med glede

Den internasjonale yogafestivalen gikk først av staben i 1999, og har vært høydepunktet for yogaentusiaster over hele verden i en årrekke. Festivalen bringer glede, rom for utvikling, mindfulness og kjærlighet. Men det er ikke bare yoga som finnes: det er også ulike interessante forelesninger, meditasjon, satsang, ulike leksjoner om musikk og musikkterapi, samt kulturelle oppvisninger. Fra å være kun en håndfull mennesker som deltok for over tjue år siden, har den internasjonale yogafestivalen blitt et anerkjent konsept som mennesker kommer tilbake til år etter år. 

Et sted fylt med fellesskap

Ved å samle yogier fra hele verden, fra ulike kulturer og med ulike mål, har yogafestivalen fått en anerkjent plass i yogamiljøet verden over. Mennesker kan komme sammen for å utvide det globale fellesskapet og ytre ydmykhet og helbredelse til verden. Tidligere har så mange som 2000 mennesker fra over 80 land vært med på å gjøre yogafestivalen til en suksess, og det er heldigvis ingen pandemi som kan ta knekken på det gode budskapet: på grunn av dette har yogafestivalen gitt tilgang til at enda flere mennesker kan bidra til å skape en unik reise gjennom 7 dager, hjemme fra sin egen komfortsone. 

Enten du aldri har deltatt på en yogatime før, ønsker å bli mer spirituell, knytte vennskap med likesinnede eller har utøvet en yogisk livsstil, er det rom for alle. Du er hjertelig velkommen inn i fellesskapet og bli en del av et globalt yogamiljø.

erik brolin ZARfCYDaVg0 unsplash

Bli med på yogafestivalen

På grunn av pandemien er det derimot enklere enn noen gang å delta på den spirituelle festivalen: 2021 er året den for første gang er virtuell. Det betyr at du har muligheten til å bli med, uansett hvor du måtte befinne deg. Alt du trenger er internettforbindelse og en skjerm, samt billetten din. Billetter kan forsåvidt kjøpes her.

Det betyr at du sparer penger på alt fra flybilletter til overnatting, og du kan lage til ditt eget lille tempel i stuen din og bli med på begivenheten. Gjør deg klar for syv dager med et fulladet program med over 70 timer med yoga, meditasjon og foredrag som kan inspirere deg til å ta praksisen din et steg videre. Enten du er nysgjerrig på kundalini yoga, vinyasa yoga, hatha yoga eller Iyengar yoga, vil du kunne finne en yogatime som passer til nysgjerrigheten din. Sammen med noen av de beste lærerne i verden, vil du kunne bli med på 12+ timer hver dag i syv dager med fullstappet program. Det er selvfølgelig ikke obligatorisk å delta på alle timene, men det er en unik mulighet for å bli med på en uke som kan hjelpe praksisen og utviklingen din i yogauniverset. Enten man har tid i en time til dagen eller alle timene, er timeplanen ytterst fleksibel, slik at man kan delta på det man selv ønsker. 

Hver morgen starter programmet så tidlig som klokken fire på morgenen, noe som kanskje bare de mest dedikerte kommer seg opp til. Man kan delta på klasser helt til halv ti på kvelden, så selv om man kanskje ikke får fri fra jobb, er det fortsatt muligheter til å delta både tidlig og sent. Siden såpass mange har hjemmekontor i disse dager, er det også en fantastisk mulighet for å ta seg en pause fra jobbingen og bli med på ulike timer i løpet av dagen.

En drøm om fremtiden

Vanligvis blir den internasjonale yogafestivalen avholdt i det største ashramet i Rishikesh, Parmarth Niketan Ashram, et nydelig sted fylt av fred. Ved å ta steget ut i år og bli inspirert og åpen til å delta på yogafestivalen, vil du kunne drømme om at neste år (forhåpentligvis) vil det være mulig å faktisk reise til Rishikesh, og møte venner fra årets begivenhet ansikt til ansikt og skape et enda bedre fellesskap. 

Hold deg oppdatert

Den internasjonale yogafestivalen har en egen Instagram side hvor de legger ut nyttig informasjon og inspirerende ordtak, og det kan være lurt å klikke på følger-knappen for å holde deg oppdatert nå som festivalen er på innmarsj – og for å bli inspirert til å ta steget ut å skaffe deg en billett til årets største yogabegivenhet, rett fra din egen stue! Og, hvis du ikke er helt overbevist enda, kan du ta en titt på videoen fra yogafestivalen i 2019 nedenfor.

Legg igjen en kommentar