Foam Roller test: De 4 beste foam rollerne

Våre produkttester og guider baserer seg på spesifikasjonene til produktene, pris og andre brukeres erfaringer og tilbakemeldinger.

Er du ute etter en foam roller som hjelper deg med å restituere musklene etter trening – eller fungere som et hjelpemiddel til oppvarming? I så fall trenger du ikke lete lengre. I denne foam roller testen har vi plukket ut de beste på markedet!

Nettbutikker vi anbefaler å handle foam rollere hos

De har stort utvalg og 14 dagers angrerett i tillegg til veldig rask frakt!

Foam Roller test – Topp 4

1. Hyperice Vyper 2.0 Black – Verdens mest kraftfulle

Skjermbilde 2021 07 15 kl. 13.02.37

Dette er den råeste foam rolleren på markedet. Den har vunnet flere prestisjefylte utmerkelser, og er verdens mest kraftfulle vibrerende roller.

Den kan brukes både til oppvarming og restituering.

 • Tre vibrasjonsnivåer
 • Lindrer verkende muskler
 • Verdens mest kraftfulle
 • 2 års garanti

2. Gymstick Fascia Foam Roller – Bestselger med knotter

fascia roller gymstick 1

Hvis du er ute etter en ordentlig dyp massasje for å komme godt inn «mellom» alle musklene, så er Fascia Foam Roller et godt valg.

Dette er nok den foam rolleren som gir den aller dypeste massasjen av samtlige i testen – og som passer perfekt til deg som ønsker å komme litt dypt.

 • Bestselger hos Gymgrossisten
 • For ekstra dyp massasje
 • Liten og praktisk størrelse

Fascia Roller er produsert i en forholdsvis liten størrelse (13 x 32 cm) som gjør at du får den med i sekken når du skal på trening.

3. Iron Gym Trigger Point Roller – Litt mindre knotter

iron gym trigger point roller iron gym 1

Skal du ha en enkel, grei, funksjonell og fin foam roller som fungerer til oppvarming og trening?

Det som er helt fantastisk er at den er utstyrt med både en ruglete og en glatt side – noe som er ufattelig praktisk for å treffe de riktige punktene i muskulaturen.

 • Både ruglete knotter og en glattere side
 • Bestselger hos Gymgrossisten
 • Forebygger skader
 • Lindrer smerter

God kvalitet, enkel og bruke – og svært lett å ta med seg til og fra treningssenteret.

4. Iron Gym Massage Roller – For deg på budsjett

massagebillig

Der hvor Fascia Roller er tung, skarp og «piggete», så er denne varianten fra Iron Gym i helt andre enden igjen.

Vi i Shanti-teamet mener at denne foam rolleren fungerer best til langvarig trening og oppvarming. «Piggene» er dessverre for små til at de skal komme ordentlig inn i musklene og gi deg en god massasje.

 • Litt små knotter
 • Godt priset

Allikevel er det et svært godt produkt – og det er kanskje den foam rolleren som «glir» best over yogamatten når man trener med den.

Video: Iron Gym Massage Roller

Det er ikke alle produkter som har en egen dedikert video på Youtube. Men akkurat Iron Gym har lagt ut en video som viser hvordan det er normalt å bruke foam rolleren deres:

Hva du kan bruke en foam roller til?

En foam roller har veldig mange bruksområder.

 • Oppvarming
 • Til restitusjon og muskelavslapping etter trening
 • For å forebygge muskelskader
 • Løse opp i muskelspenninger i både ben og overkropp

Hvis du allerede har forstått at du har et behov for å dekke èn eller flere av aktivitetene i listen, så har du allerede kommet langt.

Neste steg blir dermed å finne ut hvilken foam roller du skal ha – og hvorfor akkurat denne foam rolleren vil passe dine behov.

Det skal vi redegjøre for i de neste avsnittene.

Dette må du tenke på når du velger foam roller

I oversikten over har vi allerede pekt ut de foam rollerne vi mener er de beste på det norske markedet. Da har vi vektlagt kvalitet, fleksibilitet og pris.

Det kan allikevel hende at du har noen personlige behov som vi ikke har tenkt på. Derfor ønsker vi å gi innsikt i hva som skiller et dårlig og et godt produkt.

Størrelse

Samtlige foam rollere som står anbefalt i denne artikkelen har en normal-størrelse. Man får også produktene både i større og mindre størrelser, men vi så ikke at dette var nødvendig.

Størrelsen er akkurat sånn at man kan få med foam rolleren i treningsbagen på vei til trening, men at den samtidig er stor nok til at du kan trene hele ryggen på èn gang.

Med eller uten fjernkontroll?

Et moderne innslag i de nye foam rollerne er innebygget massasjefunksjon. Det fungerer ved at man laster ned en app på mobilen. Denne appen vil styre vibrasjonene i rolleren – og du kan helt selv bestemme hvor hard massasjen skal være.

Slike produkter vil naturligvis egne seg bedre til massasje og restitusjon av musklene. Hvis du skal kjøpe en foam roller til å primært bruke som oppvarmingsapparat, så vil elektronisk massasje være litt overflødig.

Hvordan kan man bruke en foam roller til å restituere musklene?

Denne videoen fra Adidas er en av de bedre til å vise hvordan en foam roller kan fungere som substitutt for en god massasje:

Hjelp oss å få flere lesere - del med dine venner! 🙏
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Annonse: Denne siden inneholder annonselenker som støtter driften vår.

Legg igjen en kommentar