Foam Roller: Test av de beste foam rollerne

Er du ute etter en foam roller som hjelper deg med å restituere musklene etter trening – eller fungere som et hjelpemiddel til oppvarming? I så fall trenger du ikke lete lengre.

Denne artikkelen kommer som et resultat av at vi har testet haugevis med ulike foam rollere, og naturligvis har vi kun valgt å anbefale de aller beste på markedet.

Nettbutikker vi anbefaler å handle foam rollere hos

Begge nettbutikker har et godt vareutvalg av hjemmetreningsutstyr. Både CDON og Gymgrossisten er velkjente navn blant «alle» norske treningsentusiaster. I tillegg til et gigantisk varelager, så har også begge butikkene svært hyggelige priser.

Du sparer alltid penger på å kjøpe hjemmetreningsutstyr på nett. Det gjelder naturligvis også foam rollere.

Dette er de beste foam rollerne

Testvinner og vår anbefaling: Iron Gym Trigger Point Roller

iron gym trigger point roller iron gym 1

Skal du ha en enkel, grei, funksjonell og fin foam roller som fungerer til oppvarming og trening?

Kjøp denne.

Det som er helt fantastisk er at den er utstyrt med både en ruglete og en glatt side – noe som er ufattelig praktisk for å treffe de riktige punktene i muskulaturen. Denne foam rolleren fra Iron Gym var også den som helt klart holdt seg best av alle produktene i testen etter at samtlige testdeltakere hadde prøvd den.

God kvalitet, enkel og bruke – og svært lett å ta med seg til og fra treningssenteret.

Bestselger: Fascia Foam Roller

fascia roller gymstick 1

Hvis du er ute etter en ordentlig dyp massasje for å komme godt inn «mellom» alle musklene, så er Fascia Foam Roller et godt valg.

Dette er nok den foam rolleren som ga den aller dypeste massasjen av samtlige i testen – og som passer perfekt til deg som ønsker å komme litt dypt.

Fascia Roller er produsert i en forholdsvis liten størrelse (13 x 32 cm) som gjør at du får den med i sekken når du skal på trening.

Produktet er laget i skumplast.

Et billig og godt alternativ: Iron Gym Massage Roller

massagebillig

Der hvor Fascia Roller er tung, skarp og «piggete», så er denne varianten fra Iron Gym i helt andre enden igjen.

Vi i Shanti-teamet mener at denne foam rolleren fungerer best til langvarig trening og oppvarming. «Piggene» er dessverre for små til at de skal komme ordentlig inn i musklene og gi deg en god massasje.

Allikevel er det et svært godt produkt – og det er kanskje den foam rolleren som «glir» best over yogamatten når man trener med den.

Et godt kjøp.

Video: Iron Gym Massage Roller

Det er ikke alle produkter som har en egen dedikert video på Youtube. Men akkurat Iron Gym har lagt ut en video som viser hvordan det er normalt å bruke foam rolleren deres:

Premium foam roller med elektriske vibrasjoner: Theragun Massager Wave Roller

440 000032 Theragun Massager Waveroller 05 0620

Har du tenkt til å virkelig slå på stortromma og investere i en god foam roller?

I så fall har vi funnet det perfekte produktet for deg.

Samtlige i Shanti-teamet var enige om at dette, helt isolert sett, er den foam rolleren som fungerer best til restitusjon av musklene. Produktet er utstyrt med elektroniske mekanismer som gjør at den kan vibrere på hele fem forskjellige nivåer.

Du kan lett styre den med mobilen – og batteriet har en varighet på hele tre timer.

Et meget godt produkt for deg som er villig til å investere litt. 🙂

Hva du kan bruke en foam roller til?

En foam roller har veldig mange bruksområder.

  • Oppvarming.
  • Til restitusjon og muskelavslapping etter trening.
  • For å forebygge muskelskader.
  • Løse opp i muskelspenninger i både ben og overkropp.

Hvis du allerede har forstått at du har et behov for å dekke èn eller flere av aktivitetene i listen, så har du allerede kommet langt.

Neste steg blir dermed å finne ut hvilken foam roller du skal ha – og hvorfor akkurat denne foam rolleren vil passe dine behov.

Det skal vi redegjøre for i de neste avsnittene.

Dette må du tenke på når du velger foam roller

I oversikten over har vi allerede pekt ut de foam rollerne vi mener er de beste på det norske markedet. Da har vi vektlagt kvalitet, fleksibilitet og pris.

Det kan allikevel hende at du har noen personlige behov som vi ikke har tenkt på. Derfor ønsker vi å gi innsikt i hva som skiller et dårlig og et godt produkt.

Størrelse

Samtlige foam rollere som står anbefalt i denne artikkelen har en normal-størrelse. Man får også produktene både i større og mindre størrelser, men vi så ikke at dette var nødvendig.

Størrelsen er akkurat sånn at man kan få med foam rolleren i treningsbagen på vei til trening, men at den samtidig er stor nok til at du kan trene hele ryggen på èn gang.

Med eller uten fjernkontroll?

Et moderne innslag i de nye foam rollerne er innebygget massasjefunksjon. Det fungerer ved at man laster ned en app på mobilen. Denne appen vil styre vibrasjonene i rolleren – og du kan helt selv bestemme hvor hard massasjen skal være.

Slike produkter vil naturligvis egne seg bedre til massasje og restitusjon av musklene. Hvis du skal kjøpe en foam roller til å primært bruke som oppvarmingsapparat, så vil elektronisk massasje være litt overflødig.

PS! Prisforskjellen er enorm.

De fleste produktene som vi i Shanti har anbefalt koster mellom 300 og 500 kroner. En foam roller med innebygget massasje koster fra 1500,- og opp til 2500,-. Det er helt klart kun for deg som ønsker å kjøpe et produkt i premium-segmentet.

Hvordan kan man bruke en foam roller til å restituere musklene?

Denne videoen fra Adidas er en av de bedre til å vise hvordan en foam roller kan fungere som substitutt for en god massasje:

Legg igjen en kommentar