Foam Roller test: De 4 beste foam rollerne

Hvis du er en av dem som drømmer etter en massasje etter en lang dag, er en foam roller en god investering. En foam roller kan hjelpe deg med å restituere musklene etter en treningsøkt, eller være et hjelpemiddel under oppvarmingen din før en treningsøkt. Det er også himmelsk å bruke den til stive muskler og ledd, eller for å senke skuldrene etter flere timer ved kontorpulten. Med andre ord: en foam roller kan gi deg en full massasje -helt gratis- ved å rulle rundt på gulvet sammen med den. Enten du hører på en rolig spilleliste eller ser på favorittserien din mens du gir deg selv en massasje som øker blodsirkulasjonen og vevet i kroppen, vil du garantert merke forskjellen. Hvis restorativ yoga blir for kjedelig for deg, vil du garantert elske en foam roller.

Kort oppsummert: en foam roller stimulerer, masserer og forbedrer musklene dine. Hva mer kan du ønske deg?

Vel, kanskje spørsmålet heller burdre være hvilken du bør kjøpe? Det er nemlig et hav av ulike foam rollers på markedet, og det er ikke alle som yter optimalt. Vi har plukket ut de aller beste, slik at du får den beste avspenningen eller sirkulasjonen i kroppen – fordi kroppen din fortjener det beste!

Nettbutikker vi anbefaler å handle foam rollere hos

De har stort utvalg, samt 14 dagers angrerett. Gymgrossisten tilbyr også rask frakt, noe som er et stort pluss.

Foam Roller test – Topp 4

1. Levity Pointy Foam Roller– Verdens mest solgte

Screenshot 1 5

Dette er den råeste foam rolleren på markedet. Den har vunnet flere prestisjefylte utmerkelser, og er verdens mest solgte roller.

Den kan brukes både til oppvarming og restituering.

 • Utrolig behagelig mot ryggen
 • Lindrer verkende muskler
 • Laget i et kraftig og holdbart materiale
 • 2 års garanti

2. Gymstick Fascia Foam Roller – Bestselger med knotter

fascia roller gymstick 1

Hvis du er ute etter en ordentlig dyp massasje for å komme godt inn «mellom» alle musklene, så er Fascia Foam Roller et godt valg.

Dette er nok den foam rolleren som gir den aller dypeste massasjen av samtlige i testen – og som passer perfekt til deg som ønsker å komme litt dypt.

 • Bestselger hos Gymgrossisten
 • For ekstra dyp massasje
 • Liten og praktisk størrelse

Fascia Roller er produsert i en forholdsvis liten størrelse (13 x 32 cm) som gjør at du får den med i sekken når du skal på trening.

3. Iron Gym Trigger Point Roller – Litt mindre knotter

iron gym trigger point roller iron gym 1

Skal du ha en enkel, grei, funksjonell og fin foam roller som fungerer til oppvarming og trening?

Det som er helt fantastisk er at den er utstyrt med både en ruglete og en glatt side – noe som er ufattelig praktisk for å treffe de riktige punktene i muskulaturen.

 • Både ruglete knotter og en glattere side
 • Bestselger hos Gymgrossisten
 • Forebygger skader
 • Lindrer smerter

God kvalitet, enkel og bruke – og svært lett å ta med seg til og fra treningssenteret.

4. Iron Gym Massage Roller – For deg på budsjett

massagebillig

Der hvor Fascia Roller er tung, skarp og «piggete», så er denne varianten fra Iron Gym i helt andre enden igjen.

Jeg mener at denne foam rolleren fungerer best til langvarig trening og oppvarming. «Piggene» er dessverre for små til at de skal komme ordentlig inn i musklene og gi deg en god massasje.

 • Litt små knotter
 • Godt priset

Allikevel er det et svært godt produkt – og det er kanskje den foam rolleren som «glir» best over yogamatten når man trener med den.

Video: Iron Gym Massage Roller

Det er ikke alle produkter som har en egen dedikert video på Youtube. Men akkurat Iron Gym har lagt ut en video som viser hvordan det er normalt å bruke foam rolleren deres:

Hva du kan bruke en foam roller til?

En foam roller har veldig mange bruksområder.

 • Oppvarming
 • Til restitusjon og muskelavslapping etter trening
 • For å forebygge muskelskader
 • Løse opp i muskelspenninger i både ben og overkropp

Med alle bruksområdene en foam roller har, kan den brukes av både treningsentusiaster, dansere, løpere og syklister – men også av alle som har en fysisk krevende jobb og de som sitter ved kontorpulten i utallige timer til dagen. Det betyr at uansett om du er i høy aktivitet store deler av dagen eller sitter alt for mye stille, vil en foam roller hjelpe deg i hverdagen. For dem som lever en aktiv livsstil, er det ideelt til å varme opp musklene før trening. Dette kan føre til at man ikke overbelaster musklene når man setter i gang med intens trening, da blodsirkulasjonen allerede er i gang. For dem som jobber på kontor (eller kanskje bruker sofaen som hjemmekontor?) vil alle muskelspenninger som samler seg opp i nakken og skuldrene løsne opp. I tillegg vil du også kunne holde blodsirkulasjonen i gang, noe som er viktig for å forebygge f.eks. åreknuter dersom man sitter mye stille.

Hvem bør bruke en foam roller?

La oss se litt nærmere på hvem en foam roller kan hjelpe:

Treningsutøveren

Hvis du er seriøs med treningen din eller allerede er en proff treningsutøver, har du nærmest garantert vært borti en foam roller før. Selv om toppidrettsutøvere har personlige massører som hjelper musklene etter en konkurranse eller treningsøkt, trenger du ikke vente til du er i toppligaen før du kan avspenne musklene etter trening: kjøp heller en foam roller, som vil gjøre musklene dine en stor tjeneste. Hvis du bruker den før økten starter, virker den som en dynamisk oppvarming – bare sjekk videoen nedenfor for å forstå hvordan du faktisk kan få deg en liten økt med hjelp av en foam roller. Det vil hjelpe til med å øke blodsirkulasjonen og løsne opp muskler, slik at kroppen har bedre bevegelsesfrihet. Etter treningsøkten, er det som du har en personlig sportsmassør hjemme i stua, og en foam roller vil skru ned tempoet, jobbe med musklene dine og senke stresshormonet kortisol.

Yogien

Som vi akkurat har nevnt, så kan en foam roller være med på treningsøkten og øke blodsirkulasjonen. Dersom du bruker en foam roller før eller etter en yogaøkt, vil du merke at det blir tilnærmet en yogaprop, som f.eks. en yogablokk eller et yogahjul. I tillegg vil stresshormonet kortisol senkes når du både gjør yoga og når du bruker en foam roller; så om du er i overkant stresset, vil det hjelpe deg ytterligere med å slappe av. Dersom du er nybegynner innenfor yoga, eller kanskje føler du er alt for stiv, vil en foam roller også komme deg tilgode. En foam roller hjelper nemlig musklene og leddene å løse seg opp, noe som betyr en automatisk økt fleksibilitet. Hvis du føler du trenger litt inspirasjon og fleksibilitet i yogapraksisen din, kan altså en foam roller gjøre underverker dersom du varmer opp med den før du starter.

Kontorarbeideren og frilanseren

Enten du går inn på kontoret hver morgen og sitter en hel arbeidsdag foran skjermen, eller har klart å bygge opp en karriere som frilans og jobber hjemmefra, ender man opp å sitte veldig mye. Over tid opplever man såre skuldre, vond rygg, sliten nakke og dårlig blodsirkulasjon. Heldigvis kan du komme hjem og rulle rundt på gulvet med en foam roller for å forebygge plagene! Dette gjelder spesielt dersom du føler deg for sliten eller umotivert til å trene. En økt med en foam roller blir nesten en mini-treningsøkt og massasje i ett!

Hva kan jeg gjøre med en foam roller?

Hvis du ikke helt vet hvordan du skal bruke en foam roller, kan litt veiledning være nyttig. Videoene nedenfor viser deg hvordan du kan bruke en foam roller til oppvarming, til å massere hele kroppen og hvordan du kan restituere musklene dine.

Nå som du er full av inspirasjon, blir neste steg å finne ut hvilken foam roller du skal ha – og hvorfor akkurat denne foam rolleren vil passe dine behov.

Det skal vi redegjøre for i de neste avsnittene.

Dette må du tenke på når du velger foam roller

I oversikten over har vi allerede pekt ut de foam rollerne vi mener er de beste på det norske markedet. Da har vi vektlagt kvalitet, fleksibilitet og pris.

Det kan allikevel hende at du har noen personlige behov som vi ikke har tenkt på. Derfor ønsker vi å gi innsikt i hva som skiller et dårlig og et godt produkt. Det er nemlig et stort utvalg av foam rollers på markedet. Noen er ultramyke mens andre er harde som murstein – noen har markerte teksturer mens andre vibrerer. Både personlige preferanser og bruksområder du vil blir en foam roller til spiller derfor inn.

Som en tommelfingerregel kan du huske på at myke og mellomharde foam rollers hjelper til med å løsne opp muskelknuter og få trigger-punkter rundt på kroppen til å avspennes etter en tøff treningsøkt. Hardere foam rollers fungerer best når du trenger en dyp massasje eller myofascial frigjøring.

Størrelse

Samtlige foam rollere som står anbefalt i denne artikkelen har en normal-størrelse. Man får også produktene både i større og mindre størrelser, men vi så ikke at dette var nødvendig.

Størrelsen er akkurat sånn at man kan få med foam rolleren i treningsbagen på vei til trening, men at den samtidig er stor nok til at du kan trene hele ryggen på èn gang.

Med eller uten fjernkontroll?

Et moderne innslag i de nye foam rollerne er innebygget massasjefunksjon. Det fungerer ved at man laster ned en app på mobilen. Denne appen vil styre vibrasjonene i rolleren – og du kan helt selv bestemme hvor hard massasjen skal være.

Slike produkter vil naturligvis egne seg bedre til massasje og restitusjon av musklene. Hvis du skal kjøpe en foam roller til å primært bruke som oppvarmingsapparat, så vil elektronisk massasje være litt overflødig. Derimot er det viktig at foam rolleren har mye tekstur dersom du skal bruke det til massasje og rolleren ikke har vibrering. Foam rollers med tekstur vil nemlig komme til på muskelknuter og gi deg avspenningen du trenger, til en rimeligere pris enn de som har innebygget vibrasjon.

Et verktøy for alle

Kort oppsummert er en foam roller gunstig for de aller fleste, både kvinner og menn med ulike interesser og i alle aldersgrupper. Enten du ønsker å bruke det som en restituiv prop til avspenning eller yoga, forebygge smerter når du bruker mesteparten av tiden i sittende stilling eller kanskje ikke har nådd eliteserien i idretten du utøver, vil det hjelpe kroppen din. Og, siden vi elsker yoga, bør du prøve den gøyale yogaøkten nedenfor sammen med din nye foam roller når den kommer i posten!

Ofte stilte spørsmål

Hvilken foam roller er best i test?

Hyperice Vyper 2.0 Black – «Verdens mest kraftfulle Foam Roller» er den vi kårer til best i test av alle foam rollerne vi har sett på.

Hva brukes en foam roller til?

En foam roller kan brukes til oppvarming, tøying, løse opp i muskler og spenninger og til restitusjon.

Hvem kan bruke en foam roller?

I utgangspunktet kan alle ha nytte av en foam roller, uansett om du er en som er stillesittende hele dagen eller om du er en toppidrettsutøver.

Legg igjen en kommentar