Gåmølle test: De 3 beste walking pads til jobb og hjemmetrening

Gåmøller er et fantastisk redskap til deg som ønsker å komme i bedre form når du jobber hjemme. Undertegnede fikk utstedt en såkalt walking pad fra jobben sin. Og det var første gangen jeg hadde mer energi etter at arbeidsdagen var ferdig sammenlignet med da jeg kom på jobb.

Det å gå mens man jobber, hører på musikk eller podcast er ufattelig nyttig.

Derfor tenkte vi at vi slo sammen Shanti-teamet for å teste noen av de mest populære gåmøllene på det norske markedet. Resultatet er denne produkttesten – hvor vi har gått svært nøye til verks og testet mange av produktene du helt sikkert har hørt om.

Om du skal kjøpe deg en gåmølle, anbefaler jeg disse norske nettbutikkene: CDON.com og Mystuff.no.

Vinnere av vår Walking Pad-test

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen. Videre skriver vi mye mer om hvert produkt.

#Produkt
1Walkingpad R1 Pro– Best i test!
2WalkingPad A1 Pro– Verdens minste tredemølle
3Master T20 Tredemølle– For intens bakketrening

1. WalkingPad R1 Pro– Soleklart best i test!

r1pro

Mystuffs toppmodell WalkingPad R1 Pro er markedets beste gåmølle. Den er lett å slå sammen, har et lavt lydnivå og er svært tilpasningsdyktig til alle kontor og hjem.

 • Toppmodell med kraftig motor
 • Kan brukes både med og uten håndtaket hevet
 • Båndet er så behagelig mot føttene at du ikke trenger sko – selv ikke ved bruk av gåmøllen over mange timer
 • Brukeren kan endre hastighet og modus ved hjelp av mobil-app via Bluetooth eller fjernkontroll
 • WalkingPad R1 Pro er så saktegående at du til og med kan bruke den i åpne kontorlandskap

En designfavoritt

Det er mange grunner til at WalkingPad R1 er Norges beste gåmølle. Mye ligger i det smarte designet. For det første har den klassiske, tradisjonelle farger som gjør at den passer inn i ethvert norsk hjem. I tillegg er den designet slik at både barn og voksne kan bruke produktet.

Du ser det kanskje ikke så tydelig på bildene, men det er faktisk mulig å folde sammen produktet – altså å halvere størrelsen. Det betyr at du går fra full til halv størrelse på et par sekunder. I tillegg er WalkingPad R1 Pro utstyrt med små silikonhjul. Hvis du synes det er litt tungt å bære den rundt fra rom til rom, så kan du trille gåmøllen som en trillekoffert. Totalvekten ligger på 33 kilo – og den måler ikke mer enn 15 centimeter i tykkelse når den er slått sammen.

Man blir veldig overrasket over hvor lite dette produktet faktisk er når det kommer i postkassa.

Kan lagres stående

Mystuff, som selger WalkingPad R1 i Norge, har også lagt ved et illustrasjonsfoto som sammenligner WalkingPad med en tradisjonell tredemølle. Her kan man tydelig se de store forskjellene hva angår lagringsplass:

trede

Det er nemlig sånn at produktet kan lagres stående. En i Shanti-teamet mente at produktet lignet litt på en «kul Bang & Olufsen-høyttaler» da det sto oppreist. Det får vi vel si er et kompliment.

Gåmodus, løpemodus eller automatodus?

Den absolutte topphastigheten på WalkingPad R1 Pro er 10 kilometer i timen. Dette er en toppfart som kan oppnås kun ved at man velger løpemodus. I gåmodus har gåmøllen en maksimal hastighet på 6 kilometer i timen, noe som er en hastighet som kan beskrives som «rask gange».

Auto-modus er den siste innstillingen. Dette er en innstilling som justerer båndets hastighet etter hvor fort du går. Det er innstallert flere sensorer på gåmøllen som vil registrere bevegelsene dine – og vil automatisk øke eller senke farten basert på bevegelsesmønsteret ditt. OBS! Det er verdt å nevne at dersom man ønsker å bruke auto-modus, så blir man nødt til å fjerne håndtaket.

Enkel montering

Det tar bare rundt 30 sekunder å sette den sammen – og enda kortere tid å slå den sammen til å bli sammenleggbar.

I videoen under ser du hvor lett det er å montere og bruke WalkingPad R1 Pro.


2. WalkingPad A1– Verdens minste gåmølle

a1

Hvis du har sansen for WalkingPad Pro, men verken budsjettet eller plassen til å kjøpe den, så har Kingsmith laget en mindre versjon. WalkingPad A1 går under navnet «verdens minste tredemølle» – og er perfekt til deg som ønsker et billigere og kompakt alternativ.

 • Vinner av Reddot Design Award i 2019
 • Kan brukes i alle rom i huset – inkludert soverom, kontor og stue
 • Rommer kun 1 kvadratmeter når den er slått sammen
 • Makshastighet på 6 kilometer i timen
 • Enkel å montere

WalkingPad på budsjett

De fleste funksjonene er ganske like på WalkingPad A1 og WalkingPad Pro. Allikevel er A1 helt klart «light»-versjonen.

 • Det finnes kun èn modus – og der er maksimal hastighet 6 kilometer i timen
 • Ingen armstøtte
 • Til tross for at A1 er betydelig svakere enn Pro, så veier den ikke særlig mye mindre (33 kilo vs 28 kilo).
 • Tåler kun personer opp til 100 kilo

Så du skal ikke misforstå oss nå. Vi er veldig fornøyd med dette produktet. Men når man først har prøvd et så solid og sterkt produkt som WalkingPad Pro, så er det vanskelig å bli imponert av et konkurrerende produkt.

Dette er nok først og fremst et meget godt alternativ til deg som har et stramt budsjett å forholde seg til – eller som bor i en veldig liten leilighet.


3. Master T20 Tredemølle– God til bakketrening

walkingmill

Master T20 har et design som minner mer om en tradisjonell tredemølle enn en walkingpad. Produktet er testvinner hos Best-i-Test da de utførte en lignende test helt tilbake i 2017.

 • Robust maskin
 • Kan gi stigning helt opp mot 16 kilometer i timen
 • 16 kilometer maks-hastighet (fungerer også til løping)
 • Tar forholdsvis lite plass når den er klappet sammen
 • Vanskelig å jobbe på PC eller i noen bøker samtidig som man bruker produktet

Vi skal være helt ærlige: den eneste grunnen til å velge Master T20 over de andre produktene i testen er hvis man ønsker et flerfunksjonelt produkt. Vi testet også å jogge en lengre tur på denne tredemøllen, og det fungerte helt utmerket.

Derfor kommer vi til konklusjonen om at Master T20 er et godt produkt. Men det er ikke først og fremst et produkt for deg som ønsker å bevege deg når du jobber eller studerer. Dette er en tredemølle/gåmølle som fungerer til veldig mange ulike former for trening – enten om du skal spasere sakte, spasere i oppoverbakke eller rett og slett kline til med noen lengre joggeturer.

Plasskrevende og lite egnet til jobbing

Allikevel må vi påpeke to signifikante svakheter ved produktet.

 • Det er betydelig større enn konkurrentene når du skal stue det vekk. Akkurat det har mye å gjøer med hvor displayet er plassert – samt at Master T20 har såkalte armlener.

 • Vi prøvde å få til en slags ordning hvor vi skulle jobbe på et bord samtidig som vi trente på Master T20. Det var ikke enkelt. Eller…rettere sagt: det var nær sagt umulig.

Dette er ikke et produkt som du skal kjøpe hvis du skal spasere under arbeidsdagen mens du har PCen på en «heve/senke»-bord.

Trening til fjellturer

Det at denne gåmøllen kan gi en stigning på hele 16 % er et stort pluss. Noen ganger kan det bli litt monotont å spasere i samme tempo på samme flate over en lengre periode.

Vi fant ut at denne tredemøllen kanskje er det beste vi noensinne har prøvd når det kommer til å bevege seg behagelig i oppoverbakke. Dermed tok tankene oss veldig raskt til at Master T20 kan være helt ypperlig hvis du ønsker å forberede deg til toppturer om sommeren. 🙂Hvorfor trenger man en gåmølle?

Det å spasere på en mølle når man jobber er en ufattelig effektiv måte å trene på. Helsedirektoratet har lagt ut offisiell statistikk som viser at færre enn 50 % av den norske befolkning oppfyller det som blir kategorisert som «anbefalt aktivitetsnivå». Vi beveger oss rett og slett for lite.

Da vi testet gåmøllene i denne artikkelen, så ble vi først litt usikre på om vi klarte å konsentrere oss om arbeidet. Det viste seg riktignok bare å være noe man skulle bli vant til. I starten er det vanskeligheter med å konsentrere seg når man beveger seg. Dette gjelder spesielt hvis man arbeider med noe som krever dyp konsentrasjon. Allikevel fant vi ut at gåmøller kanskje er det perfekte redskapet til å kombinere trening og jobb.

Hver deltaker gikk minst 10 kilometer på hver gåmølle før vi ga en dom til hver av produktene. Klarer du å gå 10 kilometer hver dag før arbeidsdagen er avsluttet, så vil du etter hvert bli ganske godt trent. 🙂

Et alternativ til gigantiske hjemmetreningsprodukter

Konseptet med å trene hjemmefra er ikke nytt. Etter at treningsutstyrsprodusenter forsto at folk vegret seg for å dra på treningssenteret når det er kaldt eller regner, så har det vokst frem en stor industri som selger hjemmetreningsutstyr. Historisk har ergometersykkelen og tredemøllen vært alternativene nordmenn har måttet velge mellom.

Dette er to produkter som har en rekke fordeler, men dessverre også noen svake punkter. For det første veier både tradisjonelle tredemøller og ergometersykler et sted mellom 75 og 120 kilo. Det gjør at de er veldig vanskelige å frakte fra A til B. Men det betyr også at de veldig ofte tar opp mye plass etter montering. Det er ikke få treningsapparater som står stuet vekk i en kjellerbod eller på et loft i de norske hjem.

Og det er nettopp derfor små gåmøller er et betydelig bedre alternativ. Produsenten av testvinneren WalkingPad er et firma som heter Kingsmith. De har forstått at det er et tydelig behov for en mindre type tredemølle i norske hjem. Dette er et produkt som kan brukes når man ser TV, leser bøker eller, som de fleste av oss, jobber på hjemmekontor.

Video: Slik bruker du en gåmølle

Konseptet er kanskje noe de fleste kjenner igjen som en «litt langsom tredemølle». Det er et begrep som i stor grad er dekkende.

I introduksjonsvideoen under viser XiaomiFy (som ikke selges på det norske markedet) alle funksjonene du trenger å vite om:

De forskjellige typene gåmølle

Det finnes to forskjellige produktkategorier i denne testen.

r1pro

Kompakt WalkingPad

Den mest populære versjonen av gåmøller er det som heter WalkingPad. Det vil si at det er et produkt som er spesialtilpasset til å spasere opp mot 6-8 kilometer i timen.

Med andre ord: det er ikke mulig å bruke den til høyintensiv trening.

Du ser kanskje på det som en ulempe. Men det er det ikke. Det er flere grunner til at WalkingPad kom ut som vinner i vår test.

 • Den lille motoren gjør at produktet blir veldig kompitabelt
 • Du kan enkelt legge Walkingpaden under senga, bak døren eller i en liten bod
 • Motoren er mindre kraftig enn en tredemølle – men prisen er også lavere

walkingmill

Stor tredemølle for spasering

Da vi skulle utføre denne testen, så var det litt skepsis i teamet. «Er det ikke egentlig bare en tredemølle man kan gå sakte på? Vil ikke det si at ethvert treningssenter er fylt med gåmøller?».

Det er et godt spørsmål. For mange av de gåmøllene vi testet hadde helt like funksjoner som en vanlig tredemølle.

 • Tok veldig stor plass og er vanskelig å stue vekk
 • Hadde mulighet til å øke hastighet
 • Sterkere motor

Vi vil egentlig anbefale å kjøpe de mindre, mer kompakte gåmøllene. Disse viste seg å være utrolig mye mer behagelig å gå på over lengre tid. I tillegg tar de utrolig mye mindre plass.

Andre forbrukertester

Når du først er her, så tenkte vi å kunne drive med litt egenreklame. Vi jobber knallhardt hver dag for å tilby originale, unike forbrukertester om ulike treningsprodukter.

Derfor har vi også en del andre artikler som kan falle i smak:

Ofte stilte spørsmål

✅Er gåmøller det samme som tredemøller?

De fleste funksjonene er de samme. Både gåmøller og tredemøller har en motor som drar et bånd gjennom maskinen. Dette båndet blir brukt til å enten gå eller spasere på.

Men der stopper også likhetene. Gåmøller er designet for at brukeren skal bevege seg langsomt og over lang tid. Det fører til to ting: et mer behagelig bånd som gir mindre slitasje på føttene. Samt en mindre sterk motor i maskinen.

✅Hvilke gåmøller anbefales?

I vår artikkel har vi anbefalt tre produkter. Vi har testet disse, samt andre versjoner på markedet, svært nøye. Scroll deg oppover i artikkelen for å finne svaret.

✅Hva er maksimal hastighet?

Vanligvis ligger maksimal hastighet på gåmøller på mellom 6 km/t og 10 km/t.

✅Kan gåmøllene brukes ved hjelp av batteri?

Nei, det kan de ikke. De sluker for mye strøm til at det vil være forsvarlig.

Alle produktene i denne testen skal plugges inn i veggen ved hjelp av en stikkontakt.

Har du innspill eller spørsmål? Legg igjen en kommentar under! 🙏

Legg igjen en kommentar