Løpetights dame: 7 beste løpetightsene til dame

Er du på utkikk etter en behagelig løpetights til dame? Uavhengig av hvor ofte du løper, er en løpetights med på å gjøre treningsøkten mer komfortabel.

Om du skal kjøpe deg løpetights, anbefaler jeg disse nettbutikkene: Gymgrossisten, Tights.no og Outnorth. Det er norske nettbutikker som gir deg rask levering og 14 dagers angrerett!

Løpetights til dame – topp 7

#Produkt
1ICIW Define Seamless – Vår favoritt!
2Nimble Tights Greige – Premium kvalitet
3LEVITY Essential Pocket Tights – Løpetights med praktisk lomme
4Nora by Kari Traa – Rimelig og kvalitetsrik
5LEVITY Flattering Peached Tights – For deg som vil skille deg ut
6Casall Printed Sport Tights – Multifunksjonell tights til all trening
7Flattering Keria – Gøyal og bærekraftig

I oversikten under finner du mer informasjon om hver av løpetightsene, slik at du kan finne en løpetights som passer dine behov.

1. ICIW Dynamic Seamless – Best i test

iciwdefine

Denne sømløse treningstightsen fra ICIW er perfekt til løping. ICIW laget treningsklær av høy kvalitet og setter bærekraftige verdier høyt – og gjennom mange små handlinger er de på riktig vei. Dynamnic Seamless-kolleksjonen har så og si ingen stoffrester til overs: dette er takket være den sømløse teknologien.

Vi syns den er best i test av følgende grunner:

 • Ventilerende små hull på siden for økt lufting
 • Høy i livet (noe som er en fordel under løping)
 • Laget i et veldig «stretchy» stoff
 • Fleksibel og myk

Hvis du kun skal ha èn løpetights, så vil vi absolutt anbefale denne.

2. Nimble Tights Faded Greige – Premium kvalitet

13129 200R ICANIWILL Nimble Tights Greige 01 dec22

Dette er en god og robust treningstights for deg som er villig til å investere litt penger i treningsklærne dine.

Tightsen er dyr. Allikevel er den, i våre øyne, verdt hver eneste krone.

 • Kan klippes i for å selv bestemme lengde! (se video nedenfor)
 • Mykt og superdeilig materialie
 • Veldig diskrè logoer, noe som ikke gjør deg til en vandrende reklameplakat
 • Bestselger hos Gymgrossisten

3. LEVITY Essential Pocket Tights – Løpetights med praktisk lomme

Screenshot 2 4

Tekniske løpetights som er utviklet spesielt for kvinner med litt rundere former, og som rett og slett ser smashing ut på enhver kropp!

Den praktiske lommen gjør det mulig å legge fra seg nødvendige personlige småting når man skal ut å løpe, uten å bekymre seg for at man kommer til å miste det. Den er mykere enn de fleste andre løpetights vi har testet, noe som gjør løpeturen til en behagelig og komfortabel aktivitet!

Vi elsker den fordi:

 • Den kommer med en praktiske lomme – f.eks. til mobiltelefon og nøkler
 • Passformen fungerer for alle kropper og former
 • Stoffet er utrolig pustende, samtidig som den er helt squat-proof
 • Den er så utrolig myk og behagelig å ha på seg!

4. Nora by Kari Traa – Rimelig og kvalitetsrik

kari traa women s nora tights marin

Hvis du er en av dem som ikke har funnet en tights som passer til helårsbruk, kan Nora tightsen fra Kari Traa falle i smak. Den er spesielt utviklet som en helårstights, slik at du kan løpe ute hele året.

Merket Kari Traa er ivrige etter å kontinuerlig bruke nye bærekraftige teknologier i trenings- og turklærne sine, og har allerede mange positive miljørettferdige retningslinjer under produksjonen sin.

Nora tightsen ble med på listen fordi:

 • Den har en utrolig rimelig prislapp, uten å trekke ned på kvaliteten
 • Passformen er herlig og veldig elastisk
 • Kari Traa fokuserer på bærekraftighet
 • Den har et minimalistisk design

5. LEVITY Flattering Peached Tights – For deg som vil skille deg ut

Screenshot 3 3

Har du litt lyst til å finne en unik løpetights som skiller deg ut fra mengden?

«Look no further!» – som de sier på andre siden av Atlanterhavet.

Tights.no egne «Peached Tights» løpetights er utviklet med tanke på treningsentusiasten, og kommer selvfølgelig i et pustende materiale som egner seg for løpeturer. Den populære nettsiden Tights.no er eksperter på trening, og det overrasket oss ikke at løpetightsen oppfylte alle krav vi er på utkikk etter i en løpetights. Den er:

 • Høy i livet.
 • Utviklet av et svært pustende materiale som egner seg for løping.
 • Utformet i et stilig design.

6. Casall Printed Sport Tights – Multifunksjonell tights til all trening

218002120R Casall Printed Sport Tights Grey Paint 01 0121

Casall er anerkjent for å levere treningsklær og treningsutstyr av svært god kvalitet og til en grei pris. Visste du også at de utvikler mange kolleksjoner av resirkulert plast? Denne tightsen er en av dem, og de jobber kontinuerlig for å skape både treningsklær og treningsutstyr med fokus på mer bærekraftige materialer.

Vi elsker denne tightsen fordi den har:

 • Et stilig og funksjonelt design
 • Slim fit og høyt liv
 • Et hurtigtørkende og pustende materiale
 • Utviklet av resirkulerte materialer

Hvis du skal kjøpe deg èn tights til all type trening, så vil dette være et svært godt alternativ.

7. Flattering Keira – Gøyal og bærekraftig

110371T262R Rohnisch Flattering Keira Printed Tights Green Space Dyed 02 jan21

Dersom du er glad i å skille deg litt ut, er denne tightsen helt perfekt. Det glade mønsteret setter prikken over i-en på treningsantrekket, i tillegg til at det egner seg like godt til hverdags.

Merket bak tightsen er svenske Röhnisch, som har stor fokus på å støtte kvinner og utvikle bærekraftige produkter. Målet er å ha 100% bærekraftige materialer i alle klærne sine 2025! De er allerede godt på vei: og serien Flattering Keria er med på laget – og hånd i hånd med komforten den yter, er det en av grunnene til at vi elsker den.

Den gøyale tightsen er:

 • Laget av 77% resirkulert plast
 • Utrolig myk og behagelig
 • Egnet for lange løpeturer uten å miste passformen

Trenger du mer inspirasjon? Sjekk ut disse fine løpetightsene

Ella Leggings
Famme Ella Leggings
Skjermbilde 2021 08 14 kl. 18.02.27
ICIW Define Seamless Tights
Fig Essential High Waist Tights 3 562907 bd7ec1b1 b6d3 45aa a7d7
Famme Essential Tights
Skjermbilde 2021 08 14 kl. 18.05.48
Better Bodies Camo High Tights
Dark Grey Vortex V2 1
Famme Vortex Tights
Skjermbilde 2021 08 14 kl. 18.08.01
Devold Running Woman Tights

Dette er viktig å tenke på når du velger løpetights

Alle løpetightsene i denne artikkelen har blitt nøye undersøkt og testet. Vi passet på å være flere ulike kvinner i testpanelet. Noen av oss løper i «maraton-fart» fem ganger om uken. Andre løper annenhver søndag i rolig tempo. Dette er viktig for at vi anbefaler løpetightser som passer til alles behov.

Det skal vi svare på i avsnittene under.

Valg av materiale

De fleste løpetightsene vi har anbefalt i denne artikkelen består primært av tre stoffer – ofte i en kombinasjon:

 • Nylon
 • Polyester
 • Polyamid

Dette er stoffer som gjør at løpetightsene blir pustende, elastiske og som gjør at de varer lenge. Mange ser på treningstightser som forbruksvare.

Det gjør ikke vi.

For å sikre deg at du skal kunne bevare tightsen i sin opprinnelige kvalitet lengst mulig, så bør du gå for et materiale av høy kvalitet. Alle produktene i denne testen har personlig blitt testet og godkjent av Shanti-teamet.

Mange verger seg kanskje for å kjøpe en løpetights som er laget av ren plast (som både nylon, polyester og polyamid er laget av), både fordi det tar mye energi og råvarer for å lage disse materialene, samt at hver gang man vasker dem slipper man ut mikroplast i havet. Derimot er det heldigvis enklere enn noengang før å opprette holde et bærekraftig tankesett og utøve en miljøvennlig livsstil samtidig som man kan spandere på seg en løpetights.

Dette er fordi vi er så opplyst rundt temaet bærekraftighet at store sportsprodusenter endelig har hørt bønnen vår. De fleste har begynt å utvikle treningsklær av resirkulert plast, noe som er gunstig i det lange løp – uten å inngå kompromiss med pusteevnen.

Tips: Hvis du virkelig ønsker å ta ekstra vare på planeten, bør du skaffe deg en egen vaskepose som unnlater mikroplast å slippes ut i havet.

Pusteevne

Det aller viktigste med treningsklær som skal brukes til høyintensiv trening er pusteevnen.

Tightsene skal sitte tett på kroppen, men ikke alt for tett. Med en gang du begynner å svette, så begynner du å merke om dette er noe for deg.

Tips: Et godt tips vil være å bruke tightsen en hel kveld uten at du trener. De aller fleste vil begynne å kjenne i løpet av et par timer om du blir ukomfortabel og klam (spesielt øverst ved indre lår). Hvis du ikke kjenner noe ubehag, så har du mest sannsynlig kjøpt riktig løpetights for dine behov.

Passform

De aller fleste kvinner liker å løpe noe som sitter tett innpå kroppen. Men alle kropper er forskjellige, og komfort er ulikt for ulike kropper. Det er derimot en god indikasjon å sjekke bildene på produktene du ønsker deg. Til tross for at de ofte utstiller godt trente damer når de lager produktbilder, så danner man seg fort et bilde av hvordan løpetightsen vil sitte på deg. De fleste er flinke til å oppgi høyde og størrelse på modellene, slik at man får en god pekepinne.

En tommelfingerregel er at treningsklær skal sitte stramt nok til at de ikke føles «boblete», men at det ikke blir så stramt at det tar fra deg bevegelsesfriheten. For å finne perfekt passform, er det lurt å utføre «squat-testen». Når din nye treningstights ankommer i posten, så kan du ta noen squats for å se om du har funnet en tights som er både god med tanke på lengde og elastisitet.

Tips: Det er spesielt viktig å ta stilling til om man vil ha en løpetights med eller uten høy midje. Noen føler at de nesten ikke kan puste når de får noe som presser rundt navlen. Andre kan knapt klare seg uten treningstights med høyt liv.

Ekstrafunksjoner

Når man kjøper treningsutstyr, så er det viktig å følge med på de små tingene. Det er nemlig en rekke detaljer som kan være med på å avgjøre om produktet du velger er det rette for deg.

Oppbevaring

Det er ikke mye plass i lommene til en treningstights. Men en lomme kan være forskjellen på om du får med deg mobil og bankkort, eller om du må ut på løpetur uten å kunne kjøpe deg en vannflaske hvis du trenger påfyll i løpet av treningsøkten. Selv om det finnes ekstrautstyr som du kan plassere f.eks. på armen for å få med deg telefonen, kan det være ideelt å kunne legge den i tightsen i stedet for å investere i mer utstyr – eller å rett og slett ta på seg en tights og være klar for løpeturen.

Ulike værforhold

Vi har allerede vært inne på valg av materialer. Dette spiller en stor rolle med tanke på hvor og når du skal bruke løpetightsen.

Du finner både tightser som er laget i materialer som tåler veldig sterk varme (fukttransporterende) samt de som er bygget for å gi ekstra varme. Vi har fokusert på helårstightser slik at du kan løpe uansett årstid med full komfort.

pexels burst 373984

Helt til slutt

Det er kanskje ikke det mest spennende treningsutstyret å kjøpe, men løpetights spiller en veldig viktig rolle for at du skal være komfortabel og yte maksimalt. Husk på at tightsen dekker et svært stort område av kroppen din. Derfor er det viktig at de gjør en så god jobb som mulig med å kjøle deg ned når du svetter – eller holder deg varm når du er ute på en løpetur om morgenen.

I tillegg skal en god løpetights beskytte mot vind, regn og skadelige UV-stråler.

Det viktigste er at du finner treningsklær som du er fornøyd med og som passer dine treningsbehov. Passformen må også passe kroppen din slik at du ikke føler at tightsen presser verken på anklene eller rundt låret.

Ofte stilte spørsmål

Kan man bruke løpetights om vinteren?

Det er ingenting galt i å bruke løpetights om vinteren. Vi har valgt løpetightser som passer seg godt til alle årstider. Husk på noe godt superundertøy under tightsen hvis gradestokken går under 10 minusgrader.

Hva er den beste løpetightsen til dame?

Vi mener at Dynamic Seamless fra IWIC er den beste løpetightsen til dame. Den har alt en løpenr skulle ønske seg.

å man kjøpe en ny tights for ulike former trening (styrke, løping, yoga, etc.)?

Man kan fint gå for én treningstights til alle former for trening. Dersom du trenger en løpetights, vil vi anbefale å velge en løpetights. Det er enklere å bruke en løpetights til alle former trening, enn en vanlig tights som fungerer til f.eks. styrketrening eller yoga til løping. Husk at løping er en høyintensitetsøvelse som krever at treningsklærne dine er både myke, elastiske, puster godt og ikke minst har en lav vekt.

5 kommentarer om “Løpetights dame: 7 beste løpetightsene til dame”

 1. Den Adidas-tightsen er utrolig behagelig til å drive styrketrening i.

  Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke trener særlig mye. Ei heller har jeg noe mål om å investere i mange forskjellige treningstightser. Derfor bruker jeg èn tights til alle formål, og det er nettopp den Adidas-tightsen du anbefaler her.

  Svar
  • For meg, så er Adidas skikkelig søndagsbukse. Selv tightsen deres er så behagelig at man egentlig ikke har lyst til å jogge eller løpe i den…men man har lyst til å chille hjemme 😛

   Jeg skal kjøpe meg løpetights nå men er enda litt usikker. Tror jeg gjør litt ekstra research, men kanskje jeg går for en av de på lista her haha

   Svar
 2. Jeg kan ikke FORKLARE hvor viktig det er at man ikke kjøper billige, elendige tightser uten pusteevne.

  «Tights er tights», tenkte jeg da jeg var på ferie i Warszawa. Så jeg gikk inn og kjøpte tre (3!!) løpetightser fra en eller annen fattig butikk.

  Verste jeg har vært med på. Etter å ha løpt en halvtime, så føltes det som at tightsen rett og slett var produsert for at den skal holde på så mye vann og svette som mulig. Jeg overdriver nok ikke når jeg sier at det rant masse vann (svette?) ut da jeg tok av meg tightsen før jeg skulle dusje.

  Æsj.

  Ville bare påpeke at det du skriver i artikkelen om pusteevne er viktig, håper det er OK. 😛

  Svar
 3. Løpetights i kamo-farger er så sinnsykt rått !

  Så blir man i hvert fall sett av både elg og jegere når man løper på skogstur

  Svar
 4. Jeg har jobbet med å selge tights mange år i sportsbutikk i Danmark. Det mange kaller LØPETIGHTS kan like så godt kalles TRENINGSTIGHTS.

  Løpetights-begrepet er oppkonstruert av produsenter som vil selge to forskjellige tights til damer som trener. det er det ingen grunn til

  Svar

Legg igjen en kommentar