Magehjul: 5 treningshjul for markerte magemuskler

Et treningshjul blir av mange omtalt som det optimale treningsutstyret til hjemmegymmen.

Slike magehjul hjelper deg med å trene alt av kjernemuskulatur ved hjelp av flere ulike øvelser. I denne artikkelen anbefaler vi de beste og mest populære treningshjulene på det norske markedet.

Alle produktene har blitt nøye testet og undersøkt av Shanti-teamet.

Nettbutikker vi anbefaler å kjøpe treningshjul hos

Begge disse nettbutikkene har i årevis solgt treningsprodukter til nordmenn. De har gode utvalg, svært kjapp frakt og hyggelige priser. Kjøper du treningsutstyr på nett, så kan du regne med å spare 30-40 % sammenlignet med prisene i fysiske sportsbutikker.

Dette er de beste treningshjulene

Under finner du mer informasjon om produktene i listen. I denne testen har vi tatt hensyn til pris, kvalitet samt de undersøkelsene vi har gjort om hvert av produktene.

Beste treningshjulet på markedet: Speeds Abs Wheel

iron gym speed ab iron gym 1

Når du ser prisen på dette treningshjulet, så forstår du at det er noe ekstraordinært med det.

Speeds Abs Wheel har nemlig et automatisk innebygget «assistent-system» som gir deg frihet til å bruke treningshjulet til mye mer enn bare ‘vanlig magetrening’.

I tillegg er håndtakene bygget slik at de skal passe hendene dine helt perfekt – og gi deg sjansen til høyintensiv magetrening på en svært effektiv måte.

Til tross for at Speed Abs Wheel er litt avansert, så passer den både til nybegynnere og viderekommende. Men det er klart: det finnes betydelig billigere treningshjul på det norske markedet.

Video: Slik fungerer Speed Abs Wheel

Som du allerede har skjønt: dette er ikke et vanlig magehjul. Det er mye mer enn som så.

Produsenten Iron Gym er så fornøyd med produktet at de har laget en kort Youtube-snutt som forklarer fordelene enda bedre enn det vi i Shanti klarer:


Behagelige og myke håndtak: Dual Ab Wheel

dual

Iron Gym har også lansert et betydelig billigere treningshjul.

Dual Ab Wheel er utstyrt med to sterke hjul som ligger sentralt mellom noen helt fantastiske håndtak. Hvis du noensinne har kjent på håndtakene på en god Harley Davidson motorsykkel, så kan disse virkelig sammenlignes.

Dette magehjulet passer kanskje spesielt for deg som sliter litt med å få træler på hendene når du driver med hard styrketrening.

Hjulene er, naturligvis, utstyrt med en «anti-glid»-funksjon som gjør at du enkelt og effektivt kan lene hele kroppen mot hjulet uten at det fyker avgårde.


Perfekt til deg på budsjett: Ab Wheel fra Titan Life

titan

Det er vanskelig å finne et godt, robust og stødig treningshjul til under 150 kroner.

Lenge trodde vi at det ikke fantes. Deretter fikk vi testet Ab Wheel fra Titan Life – og ble egentlig svært overrasket over den gode kvaliteten på produktet.

Flere av testens deltakere mente at det må være feilpriset, noe som kan sees på som et godt argument for å kjøpe akkurat dette magehjulet.

Hjulene består av helt enkel hardplast. Allikevel ruller det særdeles bra – og kvaliteten på håndtakene er det ikke noe å si på.

I tillegg skal det nevnes at Ab Wheel knapt veier et kilo, noe som gjør det lett å ta med seg i treningsbagen.

Tommel opp.


Dobbelt separat treningshjul: PowerWheelz

powerwheel

Dette magehjulet har en veldig original utforming som gir deg mange muligheter til å trene forskjellige muskelgrupper.

Scroller du deg litt ned, så har vi lagt ved noen ekstra bilder av hvordan Powerwheelz kan brukes til å trene blant annet øvre del av ryggen samt biceps og triceps.

Hjulkvaliteten er «så som så». Men dette er et treningshjul som tilbyr såpass mye mer enn bare standard rygg- og magetrening.

Derfor får det en velfortjent plass på listen.

Inspirasjon: Slik kan du bruke Powerwheelz treningshjul


Et treningshjul på det jevne: Magehjul fra Abalica

abic

Det var ingen testdeltakere som hadde noe særskilt negativt å si om dette magehjulet. Derfor er det med på listen.

Et helt ordinært, fint treningshjul som fungerer like fint til hjemmetrening som til treningssenteret.

Medium pris. Medium kvalitet. Medium interesse blant testdeltakerne til å prøve mer av.

Så kan du selv bestemme om dette er treningshjulet du ønsker å bestille hjem.

Kan kjøpes både hos Bodystore.no og hos Gymgrossisten.


Dette er viktig å tenke på når du kjøper treningshjul

Mange tenker på magehjul som et veldig enkelt produkt. Det finnes store forskjeller både i kvalitet og bruksområde.

Du har nok allerede sett at treningshjulene i listen ikke ser identiske ut. Og det er det flere grunner til.

pexels li sun 2294361

Anti-skli-teknologi

Det verste som kan skje er at treningshjulet ruller avgårde når du bøyer deg fremover. Et godt hjul skal ha nok motstand til at du kan ha fullstendig kontroll over hvor langt du skal klare å rulle frem og tilbake.

Dårlige magehjul har ofte ikke anti-skli-teknologi. Det medfører at du mister balansen og at du må konsentrere deg mer om å ikke falle overende i stedet for å konsentrere deg om å holde rygg og mage rett. Til slutt ender det opp med at du får vondt i skuldrene – og at du ikke øker musklene i kjernemuskulaturen.

Behagelige håndtak

Det siste du ønsker er å få træler på hendene når du bruker et treningshjul.

Denne type trening krever at du hviler hele overkroppen ned på magehjulet. Det medfører at det ligger veldig mange kilo som hviler på hendene dine i minst 30-40 sekunder. Derfor er det utrolig viktig med gode håndtak.

Før du kjøper et treningshjul tenker du kanskje:

«Pfft, er det så viktig med gode håndtak da?»

naiv førstegangskjøper

….men etter hvert forstår du hvor viktig det er.

Godt tips!

Hvis du allerede har kjøpt et treningshjul med dårlige håndtak og får vondt i hendene, så finnes det en løsning på det problemet. Den løsningen kalles treningshansker. Slike hansker kan kjøpes på XXL/G-sport eller på Gymgrossisten.no.

Pris

La oss være ærlige.

Det er ingen grunn til å betale overpris for denne type hjemmetreningsutstyr. De aller fleste treningshjul kommer med en utsalgspris på mellom 200 og 400 kroner.

Observante lesere kan kanskje se at magehjulet som vant «best i test» koster i overkant av 600 kroner. Det er fordi den har en helt uslåelig innebygd teknologi som koster ganske mange kroner å utvikle. Vi står fortsatt ved at Speed Abs Wheel er det beste treningshjulet på det norske markedet. Allikevel har vi full forståelse for at ikke mange gidder å betale den prisen for et så «enkelt» produkt.

Godt tips!

Det lønner seg å kjøpe treningsutstyr på nett. Ikke bare har du et større utvalg i nettbutikkene. Prisene ligger også rundt 30-40 % billigere enn hos de store fysiske sportskjedene.

Ofte stilte spørsmål

✅Hva er forskjellen på treningshjul og magehjul?

Det er samme produkt. Navnene brukes litt om hverandre av forskjellige nettbutikker.

På engelsk er det ordet «Ab wheel» som blir brukt.

✅ Hvilke muskler trener man når man bruker et treningshjul?

Man kan faktisk trene en hel rekke med forskjellige muskelgrupper. Det aller vanligste er å utføre den såkalte «rulle-øvelsen» som trener kjernemuskulaturen – altså mage og øvre del av ryggen.

Denne artikkelen på engelsk fra nettsiden Anabolica Aliens er svært god til å vise hvilke muskler som blir trent med et magehjul.

✅Hvilke øvelser kan man utføre?

Antall øvelser kommer helt an på hvilket treningshjul du kjøper.

Med et standard treningshjul med et hjul i midten, så finnes det primært èn type øvelse: rulle-øvelsen. Legg hendene på hver side av hjulet. Sett deg på knærne. Rull overkroppen frem og tilbake flere ganger.

Healthline.com har også skrevet en lengre artikkel om enkle øvelser du kan bruke med et magehjul. Det er en artikkel jeg vil sterkt anbefale hvis du føler at du har «gått litt tom» for øvelser.

Andre anbefalte hjemmetreningsprodukter

Et treningshjul kan være starten på å skaffe deg et lite treningssenter hjemme. Vi i Shanti-teamet har skrevet flere nyttige produktanbefalinger om ulike hjemmetreningsprodukter:

Hvis du også er opptatt av å gjøre noe med kostholdet ditt, så kan vi også avsløre en «life hack» på det punktet. Da vi skrev testen om «Norges beste proteinpannekaker«, så fant vi ut av hvor utrolig god og billig kilde til mye protein det var. I tillegg fant vi ut at de smakte himmelsk.💖

2 kommentarer om “Magehjul: 5 treningshjul for markerte magemuskler”

  1. Takk for en fin og nyttig guide!

    Den største feilen jeg gjorde da jeg kjøpte treningshjul har du allerede påpekt i artikkelen. Det var å kjøpe et hjul som ikke hadde ordentlig gode håndtak.

    Måtte senere gå til innkjøp av treningshansker, noe som vel betyr at treningshjulet kanskje bør erstattes snart…og du har jo noen gode produktanbefalinger her.

    Svar
  2. Det ergonomiske magehjulet ser jo helt konge ut!! 😀 Takk, jeg kjøper det til meg og mannen min

    Svar

Legg igjen en kommentar