Nettspill som kan stimulere hjernen din

Selv om de fleste tyr til videospill som underholdning, har forskning faktisk vist at de riktige spillene kan ha en positiv stimulerende effekt på hjernen vår. Det er også bevist at videospill kan bidra til å utvikle sansene våre, særlig assosiert med multitasking og strategisk tenkning.                

I denne artikkelen skal vi nemlig se nærmere på hvilke spill som er best egnet for å stimulere hjernen din, samt hva du kan gjøre for å få noe positivt ut av dødtiden på telefonen din. Ingenting er vel bedre enn å spille bort tiden, og få noe ut av det samtidig? Vi har funnet frem til noen av de mest omtalte nettspillene som har vist seg å kunne stimulere hjernen din samtidig som du får timevis med spill og moro. Dermed er det bare å lese videre om du vil ha noe kreativt å bedrive tiden med i høstmørket. 

Sudoku

Ingenting passer bedre for hjernestimulering enn tradisjonell Sudoku. Det japanske spillet som består av enkle tabeller med 9×9 tallkombinasjoner kan virkelig holde hjernen i aktivitet     . Siden de første rutene ble lansert på baksiden av franske aviser tidlig på 1900-tallet har spillet økt kraftig i popularitet. I dag finnes det apper, aviser, hefter og internett     sider som tilbyr Sudoku av forskjellige vanskelighetsgrader og kombinasjoner for både nybegynner og eksperter. 

Spilleautomater

Det høres kanskje rart ut, men nettspill som krever konsentrasjon kan stimulere hjernen vår. Her kommer fargerike spilleautomater som Sweet Bonanza inn i bildet. Her må du følge med på raske endringer, fargerike kombinasjoner og ikke minst de ulike mønstrene som kreves for å låse opp gevinstene. Spilleautomater kan dermed være både avslappende og stimulerende for deg som ønske noe nytt og spennende på mobilen     . 

Kryssord

Litt som sudoku er kryssord en avslappende, men fortsatt krevende form for underholdning. Her må du finne de manglende ordene for å komme frem til løsningsordet på kryss og tvers av brettet. I dag finnes det en rekke apper, nettsider og kryssordhefter som gjør det både morsomt og krevende for store og små i jakten på de skjulte ordene. Fordelen er at du kan spille det helt alene og dermed alltid ha premium underholdning tilgjengelig i lommen. 

Tetris

Vil du bedrive tiden med noe som både stimulerer hjernen og byr på timevis med moro kan det klassiske 80-talls spillet Tetris være noe for deg. Her får du et fargerikt spill fylt med timevis av moro i et høyt tempo. Få unna blokkene før de når toppen i et rykende tempo. Spillet er en av de mest anerkjente titlene i verden og finnes i alle formater. Du kan spille Tetris på datamaskin, spillkonsoll eller nettbrett både på nett mot andre og hjemme for deg selv. Vær obs, selv om Tetris er et enkelt spill er det lett å bli revet med og glemme tid og sted når blokkene faller     . 

Strategispill 

En fordel med internett er at det har kommet et enormt utvalg spill som ikke krever installering på datamaskinen din, eller at du kjøper tilgang. Det finnes nemlig en rekke spill som er tilgjengelig helt gratis direkte i nettleseren din. Det gjør det mulig å spille fra hvor som helst i verden så lenge du har internett tilgjengelig. Her finner du klassikere som Age of Empires, Civilization og Age of Mythology. Disse spillene krever strategisk tenkning og gjerne at du kjemper mot en fiktiv fiende i kampen om verdensherredømme. 

Utfordringer, strategier og krigere vil kreve at du ligger to skritt foran motstanderen hele veien dersom du ønsker å komme ut på topp. Slike strategispill har vært emne for en rekke forskning som viser at det kan ha en positiv utvikling på evnen til å tenke strategisk i krevende situasjoner. Dette har faktisk blitt forsket tilstrekkelig på, til at mange eksperter anbefaler at man oppgir videospill som en del av CV-en sin når man skal søke på relevante jobber. 

Konklusjon

Det er foretatt en rekke undersøkelser over effekten av videospill og hjernen vår. Disse har vist at det finnes en klar forbindelse mellom krevende videospill og stimulering av hjernen. Dette kan bidra til å praktisere kritisk tenkning, men også til at man håndterer stressende situasjoner bedre. Noen forskere har gått så langt som å konstatere at videospill kan bidra til en bedre evne til å tenke strategisk i svært stressende situasjoner. Med andre ord kan du med god samvittighet bruke Tetris, Sudoku, Kryssord og andre klassiske strategispill som tidsfordriv vel vitende om at du får stimulert hjernen samtidig.     

Legg igjen en kommentar