Regnjakke til dame: det essensielle plagget

Vær og vind er en realitet her til lands, hvor vi har behov for å kle oss lagvis gjennom de fleste månedene. I mange landsdeler opplever vi regntunge dager og uventede regnbyger, noe som gjør det spesielt viktig å ha en god regnjakke i garderoben. På mange måter kan en god regnjakke for dame kalles et basisplagg som er høyst nødvendig, spesielt dersom man har en aktiv livsstil og er glad i å være ute.

Siden regnjakke til dame er et såpass viktig plagg å ha i garderoben, er det selvfølgelig høy etterspørsel – og dermed også like mange regnjakker som regndråper å velge mellom. Med andre ord: å finne den ideelle regnjakken kan være forvirrende da det er så mange ulike modeller og prisklasser å velge fra. Vi har prøvd å gjøre de regntunge dagene litt lettere ved å teste de beste regnjakkene du kan beskytte deg fra vær og vind fra. I denne artikkelen får du en langt mindre liste for å ta et kvalitetsrikt og enkelt valg.

Test av regnjakke for dame – her er de 8 beste regnjakkene

#Produkt
1.Marmot Women’s PreCip Eco Jacket – Bærekraftig regnbeskyttelse og vår favoritt!
2.Fjellreven Vardag Anorakk – En god nummer to
3.Urberg Valldalen 2.5 Layer Jacket– Teknisk regnjakke med stil
4.Arc’teryx Zeta SL Jacket – Gore-Tex beskyttelse
5.Spitz Jacket Women – Teknikk og kvalitet
6.Stuga 3-in-1 Jacket Women – Optimal beskyttelse og fleksibilitet
7.Women’s Antora Jacket – Minimalistisk og stilig
8.Tretorn Wings Regnjakke – Klassikeren

1. Marmot Women’s PreCip Eco Jacket – Bærekraftig regnbeskyttelse

Enkelt design, bærekraftige materialer, lettvektig og teknisk…..det er ikke rart at Marmots Eco Jacket gikk rett til topps på listen vår. Vi er veldig begeistret for det bærekraftige og funksjonelle materialet, nemlig resirkulert nylon. Den har også en funksjon som kalles AngelWings, noe som betyr at jakken ikke sklir opp på magen når du løfter armene – en irriterende faktor vi har opplevd hele livet, er endelig løst med denne teknologien.

 • Veier under 250 gram!
 • Bærekraftig valg
 • Vannsøyle på 10000 mm
 • Hetten kan rulles inn når den ikke er i bruk

En klar nummer én for alle som ønsker en jakke de kan ta med i sekken eller vesken, uavhengig om man skal på bytur eller fjelltur.

2. Fjellreven Vardag Anorakk – En god nummer to

Fjellreven er anerkjent for deres kvalitetsprodukter, og denne retro-inspirerte anorakken er intet unntak. En fenomenal regnjakke med stilige detaljer som gir deg like mye stil som beskyttelse fra vær og vind. I tillegg er den utviklet av deres øko-materiale G-1000, som betyr at den er fremstilt av 65% resirkulert polyester og 35% økologisk bomull. Vi elsker den fordi:

 • Lettvektig (560 g)
 • Kneppbar og praktisk kengurulomme
 • Retro og nostalgisk design
 • Flott passform

For alle som ønsker en bærekraftig regnjakke er denne anorakken et ideelt valg, som i tillegg byr på funksjonalitet og tekniske ferdigheter.

3. Urberg Valldalen 2.5 Layer Jacket– Teknisk regnjakke med stil

Urberg er et skandinavisk merke fra Sverige som har det nordiske klimaet i tankene når de utvikler regntøy. Nettopp derfor vil Valldalen 2.5 Layer Jacket gi deg den beskyttelsen du trenger når været er på sitt mest dramatiske, og sørge for at du likevel får en god utendørsopplevelse. Valldalen fungerer like bra til friluftsliv som til hverdags, og støtter opp vårt nasjonale motto om at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. Med Urberg Valldalen har du en god regnjakke til all slags vær!

 • Bærekraftig prinsipp med organisasjonen 1% for the planet
 • Vannsøyle på 10000 mm
 • Justerbare funksjoner som gir en perfekt passform

En god og teknisk jakke som sørger for at regnrunge dager blir lettere – selv vekten på regnjakken er under 500 g.

4. Arc’teryx Zeta SL Jacket – Gore-Tex beskyttelse

Om det er noe annet sted i verden som opplever vær og vind på samme måte som oss, så er det Canada. Nettopp derfor har Arc’teryx blitt så populært i Norden, da det kanadiske merket virkelig vet hva vi trenger for å få gode uteopplevelsen under høststormer eller andre regntunge dager. De har vært ledende innenfor friluftsmerker i snart 30 år, og regnjakken Zeta SL er et eksempel på de kvalitetsrike produktene. Vi elsker den fordi:

 • Gore-Tex beskyttelse du kan stole på
 • Lettvektig (under 300 g)
 • Kvalitetsrikt merke

Regnjakken er upolstret og fungerer som en skalljakke som gir deg ideell beskyttelse. Kle deg lagvis under på vinteren for å holde varmen, eller bruk en lett genser eller t-skjorte under på sommeren.

5. Spitz Jacket Women – Teknikk og kvalitet

For de mest aktive friluftselskerne er det få jakker som slår Spitz fra Haglöfs. Derimot er den i en høyere prisklasse enn de andre i testen vår, noe som gjør det til et investeringsobjekt. Likevel er hver eneste søm fullspekket med kvalitet, noe som gjør det til en kvalitetsjakke du kan ha glede av i en årrekke: i tillegg til at den kommer med friske design i flotte farger. Vi elsker den fordi:

 • Goretex-beskyttelse
 • Utviklet for ekstremsport som fjellklatring
 • Moderne teknologier

Den høyst tekniske jakken kommer også med Recco-reflektor, en teknologi som gjør det mulig for redningsselskaper å finne personer som havner i fare når de utøver sine ekstremsporter.

6. Stuga 3-in-1 Jacket Women – Optimal beskyttelse og fleksibilitet

Når du er i tvil om hva slags jakke du trenger i tursekken eller til dagens gjøremål i byen, vil Stuga bli den første jakken du griper etter. Den er nemlig en 3-i-1 jakke som gir deg optimal beskyttelse for både regn, vind og kulde. Ytterlaget er laget av resirkulert polyester, noe som også gjør den bærekraftig. Innerjakken, som forsåvidt enkelt kan tas av og på ved hjelp av glidelås, er av varm fleece. Det betyr at du kan veksle mellom en lett regnjakke, en varm fleecejakke, samt at du kan ha en vindtett vinterjakke som varmer ekstra. Vi elsker den fordi:

 • Bærekraftige materialer
 • Fleksible løsninger
 • Egner seg like godt i byen som på fjellet

Denne 3-i-1 regnjakken for dame er et kvalitetsvalg for dem som ønsker å dykke litt ekstra ned i lommeboka – men den er likevel verdt den høye prisen takket være de tekniske ferdighetene og den endeløse fleksibiliteten.

7. Women’s Antora Jacket – Minimalistisk og stilig

Screenshot 1

Noen ganger er det enkle det beste, og dersom du ikke stiller usedvanlig høye krav til regnjakken din, er Pace regnjakke fra Haglöfs et godt valg. I tillegg kommer den i en minimalistisk svart farge slik at du enkelt kan matche den med enhver bukse. Det er en lettvektig og stilren regnjakke som både puster og har en regnsøyle på 10000 mm. Vi elsker den fordi:

 • Ventilasjons-glidelåser under armene
 • Minimalistisk stil og god passform
 • 2-lags regnjakke med lett vekt
 • Perfekt på farten

Den faller under en grei prismargin midt på treet, og uten for mye snikk-snakk er dette en enkel regnjakke for alle og enhver, som kan brukes både på skogstur eller på byvandring.

8. Tretorn Wings Regnjakke – Klassikeren

Hvis du tenker på en klassisk upolstret regnjakke er det sannsynlig at du forestiller deg noe lignende som regnjakken Wings fra Tretorn. Den har en flott baggy passform som strekker seg ned på lårene, og har et tykt materiale som sørger for å holde deg tørr på regntunge dager. Vi elsker den fordi:

 • Snøring i hetten
 • Retro stil
 • Kvalitetsrik regnbeskyttelse
 • Rimelig pris

Selv om regnjakken er mer basic enn teknisk, er den nostalgisk og funksjonell. En god klassiker til en god pris!

adrian infernus S6t8kRrlIXU unsplash

Hva bør jeg tenke på når jeg kjøper en regnjakke?

Mange har kanskje ikke lagt så mange tanker ned i valget av regnjakker, men hvis man legger merke til ulike produktbeskrivelser, vil man kjapt se at det finnes mange uttrykk og mange faktorer som skiller disse regnjakkene fra hverandre. Det viktigste er at man kjøper en regnjakke som passer dine egne behov.

Med andre ord trenger du en mye mer teknisk regnjakke dersom du er på løpetur 365 dager i året enn om du holder deg mest innendørs når det regner. Noen populære tekniske ferdigheter er derimot en gjenganger i alle de beste regnjakkene, som for eksempel pusteevnen. Det er ikke lenger så ideelt med de tykke regnjakkene vi husker fra vi var små, som absolutt ikke puster. Teknologien innenfor vannavvisende egenskaper har blomstret de siste tiårene, og derfor kan man få tynne og pustende regnjakker med supre vannavvisende egenskaper.

Det er derfor ganske fritt frem for hva man vil tenke på når man skal kjøpe en regnjakke; finn en som passer til din stil og ditt aktivitetsnivå. Noe vi har lagt stor vekt på under testen er å trekke frem de som er laget av bærekraftige materialer uten å inngå komprimiss med kvaliteten eller de vannavvisende egenskapene. Det blir mer og mer populært å lage polyester stoff (som alle regnjakker er laget av) av resirkulert plast, noe som omtales som resirkulert polyester. Dette er et kjempetiltak for miljøet, da vi er avhengige av at vanntette klær lages av plast. Med andre ord er tekniske klær som regnjakker, sporttøy og lignende ofte en plastsynder. Nettopp derfor er det gunstig å velge de som er laget av resirkulert polyester, og samtidig har høy kvalitet slik at man ikke trenger å bytte ut slike klær ofte.

daniel frank UoUqvOOwDh8 unsplash

Kvalitet over kvantitet

En god og teknisk regnjakke til hverdags og friluftsliv er et av de kjæreste plaggene mange av oss har liggende. Selv om det sies at ull er gull, kan vi med hånda på hjertet si at en beskyttende regnjakke som hjelper oss til å kunne leve en aktiv livsstil gjennom selv de mest regntunge dagene kommer like bak, eller kanskje til og med ved siden av.

De mest tekniske og funksjonelle regnjakkene kommer ofte med prislapper på flere tusen kroner. Derimot er det ikke nødvendig å samle opp et stort kvantum av ulike farger og mønstre av kvalitetsrike regnjakker. Det er også lite nødvendig å kjøpe mange stilige regnjakker med lav vannsøyle eller av lav-middels kvalitet for å ha mer å velge mellom. Én eneste regnjakke holder i massevis, og vil ta vare på deg i en årrekke før du trenger å bytte den ut. Når det kommer til tekniske regnjakker, er det viktig å tenke kvalitet over kvantitet.

joe ridley beth martin 082Xnqg9JZo unsplash

Vedlikehold av regnjakker

Mange stusser seg kanskje over at man må vaske regntøy – som skal beskytte oss mot vann. Heldigvis er det faktisk veldig enkelt å vedlikeholde regnjakker, da de faktisk ikke skal vaskes med mindre det er høyst nødvendig. Regntøy skal som tittelen tilsier brukes i regn og ruskevær, og alle regnjakker kommer med en vannsøyle. Hvor høy milimeter denne vannsøylen er, avhenger av modellen og merket. Derimot er det vanlig at regnjakker har en vannsøyle på mellom 8000 til 10000 millimeter. En vannsøyle er en terminologi som sier hvor høyt trykk med vann regnjakken tåler før den mister evnen til å avvise vann. Hvis du da vasker regnjakken jevnlig i vaskemaskinen, er det en selvfølge at levetiden også vil bli betraktelig kortere.

Generelt er dette smarte tommelfingerregler å ta med seg når du skal vaske og vedlikeholde en regnjakke:

 • Hvis den bare lukter vondt, skal du prøve å henge den opp i solen for å luftes. Dette eliminerer mange lukter, og kan i mange tilfeller være nok – samt at det er mye bedre for å bevare kvaliteten på jakken enn å vaske den.
 • Ved synlige flekker, er det nok å punktvaske den med en fuktig klut. Husk å prøve og fjerne flekkene så fort som mulig for at de skal kunne fjernes på en enkel måte.
 • Impregnering vil gi ytterligere vannavvisende egenskaper, samt at jakken også vil avvise skitt og annet smuss bedre. Dersom jakken tåler impregnering, kan du impregnere den for å vedlikeholde den på en bedre måte.
 • Hvis regntøyet er veldig skittent (for eksempel med gjørme), spyler du lett av det i dusjen med dusjhodet. Heng jakken opp til tørk etterpå.

Hvis du absolutt må vaske jakken, må du sjekke vaskeanvisningene på regnjakken din, da dette kan variere fra merke til merke. Likevel må du aldri bruke skyllemiddel når du skal vaske jakken, da dette tetter igjen porene i det pustende stoffet, og forringer de tekniske egenskapene.

rain gb10437a9a 1920

Ofte stilte spørsmål

Er regnjakker laget av plast?

Polyester er et syntetisk fiber laget av plast. Vi kommer ikke utenom plast hvis vi vil ha en vannavvisende jakke. Derimot finnes det mange regnjakker til dame som er laget av resirkulert plast.

Hvordan vasker jeg en regnjakke?

Regntøy trenger ikke vaskes ofte. Prøv å lufte det ofte, flekkvaske det dersom det blir skittent og spyl av det i dusjen hvis det blir skittent. Hvis du likevel må vaske regnjakken, må du lese vaskeinstruksjonene nøye.

Kan en regnjakke puste?

Moderne regnjakker til dame har pustende egenskaper og mange andre gode tekniske ferdigheter.

Hvor høy vannsøyle trenger jeg på regnjakken min?

For å ha en god vannavvisende regnjakke, trenger du en vannsøyle på minst 10000 mm.

Har du noen erfaringer eller spørsmål? Legg igjen en kommentar under! ❤️

Legg igjen en kommentar