Selvhjelpsbøker: Disse selvhjelpsbøkene anbefaler jeg

Selvhjelpsbøker kan være nyttige for alle som ønsker å forbedre sin egen livssituasjon. I denne artikkelen kommer jeg med anbefalinger til selvhjelpsbøker som kan forandre livet ditt til det bedre.

Nettbutikker du bør handle selvhjelpsbøker hos

Dette er nasjonalt anerkjente nettbutikker. De tilbyr et stort utvalg bøker, har 14 dagers angrefrist og utrolig hyggelig kundeservice.

Ulike kategorier selvhjelpsbøker

Det finnes mange måter å forbedre seg selv på. Derfor er jeg en motstander av at man putter alle selvhjelpsbøker inn i én kategori.

Beste selvhjelpsbøker om karriere og utdanning

Beste selvhjelpsbøker om angst og stress

Beste selvhjelpsbøker for å bli mer sosial

Topp 3 selvhjelpsbøker om karriere og utdanning

Ukjent perle: Ta grep om karrieren din

Denne boken er et must for alle arbeidstakere som ønsker å endre kurs.

Mange selvhjelpsbøker om karriere handler om å pushe deg selv til å bytte jobb. Andre bøker tvinger deg nærmest til å si at du skal bli din egen sjef – og starte egen business.

Denne boken er annerledes.

Jeg vil nærmest gå så langt som å si at boken inneholder en manual til hvordan du skal ha en egoistisk tankegang i arbeidslivet. Selvfølgelig skal du gjøre det beste for at bedriften går bra. Men det er dine egne behov som er det viktigste.

Boken tilbyr et perspektiv jeg mener alle arbeidstakere bør ha. Tenk på hvor stor del av livet ditt du er på jobb. Det vil være kjedelig hvis du ikke gjør det aller beste ut av det.

Fåes hos Ark og Norli.

Internasjonal bestselger: Lean In

Lean In er en Internasjonal bestselger. Boken har solgt i millionopplag over hele verden – og det er det naturligvis en grunn til. Den er uhyre velskrevet, motiverende og gir unik innsikt i hvordan kvinner opptrer og blir behandlet på arbeidsplassen.

Hovedbudskapet i boken er at kvinner ikke må gå og vente på at noen skal oppdage dem – vi må gripe mulighetene som byr seg!

Denne boken passer for yrkeskvinner i alle nivåer og bransjer, og er både humoristisk. ogklok.

Fåes hos Ark og Norli.

Hotellkongens beretninger: Endelig mandag!

Forfatteren behøver egentlig ingen videre introduksjon. Petter Stordalen er ikke bare en energisk og unorsk skikkelse i norsk offentlighet.

For mange virker det litt klisjè at en mann som Stordalen skal gi ut en bok om hvordan man skal elske hverdagen, når han selv har et liv som kan virke fritt for de samme problemene «mannen i gata» har i hverdagen.

Men det er ikke det denne boken handler om. Boken handler INGENTING om Stordalen eller hans pompøse liv. Denne boken handler mye om å gjøre det beste ut av situasjonen din. “Mandag” er bare en metafor som skal illustrere at mennesker ofte tar for gitt at arbeidsuken blir grå, trist og kjedelig.

For å være ærlig, så er dette en av de selvhjelpsbøkene jeg tror vil passe for nærmest alle mennesker i Norge. Uavhengig av deres jobb- og karrieresituasjon.

Fåes hos Haugenbok og Norli.

Topp 3 selvhjelpsbøker om angst og stress

På norsktoppen: Angst

Peder Kjøs har blitt hele Norges TV-psykolog. I tillegg til å veilede og forklare om psykiske problemer gjennom skjermen, så er han også en utrolig dyktig forfatter.

Det illustreres godt gjennom en av hans mest solgte bøker: “Angst”.

Kunnskap om selve angstlidelsen er helt essensielt for at du skal bli kvitt plagene. Og denne boken tilbyr akkurat den kunnskapen du trenger for å bli kvitt angsten.

Fåes hos Haugenbok og Norli.

Dypdykk i teorien: Å leve med uro, angst og fobier

Dette er en bok til deg som virkelig ønsker å gå litt dypere inn i hvordan hjernen kan “lures” til å ikke føle på irrasjonell frykt eller angst.

Tenk deg at det kan stå tynne 60 kilos tunge menn og fremføre musikk foran titusenvis av mennesker. I tillegg finnes det store, sterke menn på 110 kilo som knapt tør å fremføre et dikt foran 20 mennesker.

Alt ligger i hjernen. Og det er ikke slik at den ene er “svak” og den andre er “sterk”.

Det handler bare om å kunne kontrollere hva slags frykt hjernen skal oppleve. Denne selvhjelpsboken gjør det klinkende klart at angst og uro ikke er noe du velger selv. det er noe som oppstår.

I forlengningen av det er det også verdt å vite at du kan gjøre noe med det. Og denne boken tilbyr et rammeverk som skal hjelpe deg med å “lure” hjernen din til å slutte å bli redd.

Fåes hos Haugenbok og Norli.

Norsk motivasjonsguide: Glad igjen!

Man bør være veldig forsiktig med å anbefale bøker mot depresjon. Spesielt forsiktig bør jeg være fordi jeg ikke har opplevd noen dyp depresjon selv.

Men den norske forfatteren Kristian Hall har vært helt nede i kjelleren. På nettsiden hans beskriver han hvordan han har slitt med tung depresjon i over ti år. Og hvordan han overvant dette.

Ved hjelp av en rekke teknikker fikk han til slutt styr på livet sitt igjen – og ser nå utrolig mye lysere på livet.

Boken er ikke bare skrevet av en som virkelig vet hva han snakker om. Den har også hjulpet en rekke med norske mennesker for å forbedre livene deres.

Fåes hos Ark og Norli.

Topp 3 selvhjelpsbøker for å bli mer sosial

Internasjonal bestselger: Å snakke med fremmede

“Talking to strangers” er originaltittelen på en av de mest kjente “bli mer sosial”-bøkene som finnes der ute.

Boken svarer primært på tre spørsmål:

 • Hvorfor misforstår vi mennesker vi ikke kjenner?
 • Hvorfor klarer vi ikke å tyde andres intensjoner?
 • Hva kan man gjøre for å bli en bedre menneskekjenner?

Selv om disse tre spørsmålene kan virke litt banale, så er de ufattelig viktige for å tørre å bli mer sosial i hverdagen. Her snakker vi ikke om at du skal “orke” å ta kontakt med en søsken, en god venn eller et annet familiemedlem.

Her snakker vi om at du skal utvikle deg til å tørre å snakke med mennesker du ikke kjenner.

Fåes hos Haugenbok og Norli.

Internasjonal bestselger: Den edle kunsten å gi f**n

Topp, topp, topp klasse!

Hvis du skal komme på Amazons toppselger-liste, så må du skrive en god bok. Denne boken kom i 2017 på Amazons toppselger-liste.

Men hva handler den om?

Dette er en av de selvhjelpsbøkene som kanskje har den mest ærlige tilnærmingen til livet. Denne boken handler først og fremst om å kjenne sine egne begrensninger.

Du er ikke et supermenneske – og kommer aldri til å bli det.

Men hvis du ikke klarer å takle det på en god måte, så vil du gjennom hele livet strebe etter noe du ikke kan få til. Og det kommer til å ødelegge for deg.

Denne boken gjør deg også mer utadvendt. Du lærer hva som gjør at du “holder igjen” i enkelte sosiale sammenkomster. Du tør kanskje ikke være morsom. Og vitsene du forteller ender opp med å falme litt.

Hvis du er trygg på deg selv, så er det mindre sjanse for at dette skjer.

En bok jeg varmt kan anbefale.

Fåes hos Haugenbok og Norli.

For deg som aksepterer status quo: Introvert

Selvhjelpsbøker handler ofte om å skulle endre seg selv. Man sitter ofte inne med et personlighetstrekk man gjerne skulle ha forandret.

Men hva om man bare kan akseptere den man er – og anerkjenne at man ikke er noen brautende, sosial og ekstrovert gud eller gudinne?

Det er i hvert fall denne tilgangen forfatteren Anna Skyggebjerg har til livet. Hun mener at man overhodet ikke skal være flau over å være introvert. Det er da helt normalt at noen er litt mer tilbakelente enn andre.

Boken har fått meg til å akseptere min egen “rolle” i sosiale sammenkomster. Det er ingen grunn til at jeg skal prøve å være noe jeg ikke er. Boken er også personlig, dyp, ærlig og velskrevet.

Anbefales på det varmeste til alle som kan føle at de er introverte.

Fåes hos Haugenbok og Norli.

Hvem passer selvhjelpsbøker for?

Alle kan nok få hjelp av å lese selvhjelpsbøker, men kanskje ikke i alle situasjoner. Selvhjelpsbøker hjelper i følge denne artikkelen best for å lære oss nye ferdigheter eller egenskaper, som foreksempel problemløsning og for eksempel å bli mer ryddig.

Det er gode nyheter for alle, ettersom alle kan ha godt av å lære nye egenskaper som kan hjelpe oss gjennom livet. Ingen er perfekte, og vi har alle områder vi kan bli bedre på. Hvis du er som folk flest, har du sikkert tenkt at du kan være mer tålmodig og mer utadvendt, mindre bekymret over. hvaandre tenker. Kanskje du er på søken etter hva som kan gjøre deg gladere. Alt dette kan selvhjelpsbøker hjelpe deg med.

Hvem passer selvhjelpsbøker ikke for?

Den samme artikkelen som jeg linket til ovenfor viser også at selvhjelpsbøker er hjelpsomme mot angst og deperasjon, men ikke mot for eksempel alkoholisme. Det kan alltid være lurt å få profesjonell hjelp dersom problemene dine er store. I mine øyne er selvhjelpsbøker kanskje noe man tester først, for mindre problemer, før man tyr til andre ting dersom bøkene ikke hjelper deg på veien. Men for alvorlige lidelser, plager og depresjoner, vil det å oppsøke profesjonell hjelp sikkert være lurt.

Ofte stilte spørsmål

Kan bøker hjelpe meg med å bli kvitt angst og depresjon?

Kanskje. Det er ikke sikkert at det hjelper. Men for enkelte milde angst- og depresjonspasienter kan bøker være til hjelp.

Hvis du har angst og/eller depresjon som hemmer livskvaliteten din, så bør du komme i kontakt med profesjonelle i helsevesenet så fort som mulig. Selvhjelpsbøker er ingen erstatning for profesjonell medisinsk behandling.

Hvor bør jeg kjøpe selvhjelpsbøker?

I denne artikkelen har jeg utelukkende lenket til nettbutikker som er seriøse, anerkjente og som har kjapp frakt.

Selv liker jeg veldig godt å kjøpe bøker på nett. Det er en veldig effektiv måte å gjøre det på. Ofte trenger du ikke engang dra på butikken for å hente pakken – de får som regel plass i postkassen din.

Er det andre bøker du anbefaler for personlig utvikling?

Absolutt. Både meditasjon og yoga har hjulpet meg til å lære mer om meg selv. Her kan du lese om mine anbefalte yogabøker. Og i denne artikkelen lister jeg opp de beste bøkene om meditasjon jeg noensinne har lest.

Har du andre bokanbefalinger eller erfaringer med bøkene jeg har nevnt? I så fall setter jeg ufattelig stor pris på om du legger igjen en kommentar i kommentarfeltet under.💖

8 kommentarer om “Selvhjelpsbøker: Disse selvhjelpsbøkene anbefaler jeg”

 1. Tusen takk for listen!

  Jeg vurderer sterkt å kjøpe boken til Petter Stordalen. Han har vært en kjempemotivator for meg som grunder. Selv om vi jobber i helt ulike bransjer, så gjør vel ikke det noe?

  Tror fortsatt jeg vil kjøpe boken hans…og kanskje noen av bøkene som omhandler det å bli mer sosial. Der sliter jeg ganske mye.

  Svar
 2. Boken «Angst» er helt fortreffelig. Veldig godt skrevet, og den tar for seg et tema som kanskje flere burde lære seg mer om. Mange vil jo oppleve en eller annen form for angst i løpet av livet…og den boken er en perfekt inngang til å lære seg mer om hvordan hjernen funker.

  Man lærer seg rett og slett mer om frykt. Og det er noe som hjelper selv de personene som kanskje tror at de takler stress på den beste måten.

  Svar
 3. Det er ganske underlig hvordan litteratur og bøker kan hjelpe så mye i livet. Jeg har sett en del «motivasjonstaler» på Youtube, men det gir overhodet ikke den samme effekten.

  Selvhjelpsbøker funker. Det handler bare om å finne de riktige selvhjelpsbøkene.

  Så tusen takk for at du viser vei her – det er jeg veldig glad for! 🙂 DU (eller dere som driver nettsiden) gjør en kjempejobb.

  Svar
 4. Det er en hel bransje som har «angrepet» selvhjelpsbøker i årevis. Jeg ser poenget deres: mesteparten av selvhjelpsbøkene ER jo bare skrevet av merkelige folk for å TJENE PENGER.

  Men det finnes mange gullkorn også. Spesielt et par av bøkene du har skrevet om i denne artikkelen vil hjelpe enkelte personer.

  Men det som hjelper for meg vil ikke nødvendigvis hjelpe for deg. Sånn er det ikke bare med selvhjelpsbøker og litteratur, men alle typer behandling.

  Svar
 5. Så du vil gjøre karriere, finne ut hvordan du kan bli mer produktiv, eller komme over en følelsesmessig snubling …

  Det er jo det selvhjelpsbøker ofte handler om. Enten ønsker man å kurere noe som skjer i hjernen sin…eller så vil man bli rikere. jeg vet ikke om det er riktig fokus å ha, det med å tjene så mye mer penger.

  mange havner utfor et stup når «penger, penger, penger!!!» er det som står i hodet på dem.

  Svar
 6. Peder Kjøs er en rolig, hyggelig og avslappet mann. Han gjør seg bra på TV.

  Men han gjør seg også veldig bra som forfatter. En veldig bra mann som er ufattelig god til å skrive bøker – og nå også en selvhjelpsbok. Har lest «ANGST» og den går helt i hjertet på hva jeg har opplevd som ungdom og ung voksen.

  Det er en sånn type bok som viser at det å tilegne seg kunnskap om et område kan være helt avgjørende for hvor mye man takler det. Nå som jeg har lært hva angst egentlig er, så klarer jeg å takle det på en mye bedre måte.

  Svar
 7. «Introvert» kan jeg anbefale. Har lett rundt på nettet etter noen anmeldelser om denne boken, men fant veldig få.

  Valgte allikevel å kjøpe boken. Må si at den traff meg rett i hjertet. Til de som leser dette og er litt ukomfortable i sosiale situasjoner med mange mennesker: kjøp denne boken! Den lærer deg ikke baer teknikker for å gjøre ukomfortable settinger komfortable.

  Boken er også god til å gi selvtillit de som som er introverte

  Svar
  • Hei Markus, jeg hadde EKSAKT samme opplvelse som deg etter å ha lest «introvert». Ville bare komme inn her og fortelle det sånn at folk kan få det med seg.

   I tillegg har jeg lest den Petter Stordalen-boken som står anbefalt. Den vil jeg også gi terningkast 6.

   Jeg, som mange andre, hadde mine tanker om Petter Stordalen før jeg begynte å lese den. Men han har vel motbevist sånn cirka alt av negative fordommer jeg hadde.

   Svar

Legg igjen en kommentar