Treningsbelte test: Beste vektbeltene for tunge løft

Ser du etter et godt treningsbelte for å få maksimalt ut av treningen? Vi forstår deg godt – det er tross alt et fantastisk hjelpemiddel når man skal utføre de ordentlig tunge løftene på treningssenteret.

Vi i Shanti-teamet har satt sammen en liste over de aller beste produktene på ett sted slik at du slipper å bruke timesvis på å klikke deg rundt på forskjellige artikler om det samme temaet.

Samtlige produkter i testen er nøye testet av erfarne kroppsbyggere. Totalt kjøpte vi inn 18 treningsbelter fra inn- og utland, men det var kun de fire nedenstående som ble godkjent av «bodybuilderne».

Nettbutikker som det anbefales å kjøpe treningsbelte hos

Både ExtremeFitness og Gymgrossisten er velkjente, seriøse nettbutikker med varelager i Norge. Da vi skulle kjøpe inn treningsbeltene for å utføre testen, så viste det seg også at de nær sagt hadde helt samme produktsortiment – med noen små unntak. Dette er et kvalitetstegn. Nettbutikkene har naturligvis sett hvilke produkter som selger bra, og dermed valgt å beholde disse i sortimentet sitt.

Dette er de beste vektbeltene for mann og kvinne

Vårt anbefalte treningsbelte: Gasp Power Belt

37059 Gasp Gasp Power Belt 1

To av tre testdeltakere mente at Gasp Power Belt var «det klart beste alternativet på det norske markedet».

Store ord.

Men det er en grunn til at dette er et treningsbelte som blir kåret til testens vinner:

 • Komfortabel og myk innside
 • Laget i et sterkt og robust materiale (100 % skinn)
 • Sterk spenne som du kan stole på

Et fantastisk kjøp for både nybegynnere og mer erfarne løftvektere.

PS! Produktet kan også kjøpes hos ExtremeFitness ved å klikke her.

En god andreplass: Gasp Training Belt

213 GASP Training Belt 1

Dette treningsbeltet fra samme produsent kan minne om førsteplassen. Allikevel er det noen få forskjeller.

Training belt er ikke like bredt som Power belt (13 cm vs 10 cm).

Innsiden av beltet har en litt røffere kant og er ikke like slitesterkt som Power Belt.

Allikevel er dette et treningsbelte som er av høy kvalitet, laget i skinn – og er en bestselger på nettet. Et spesielt godt alternativ til deg som ikke har noe mål om å løfte over 100 kilo med det første.

PS! Produktet kan også kjøpes hos ExtremeFitness ved å klikke her.

Godt budsjettalternativ: Weight Lifting Belt fra Better Bodies

41296 Better Bodies Weight Lifting Belt 1

«Mye for pengene» er den beste måten å beskrive Weight Lifting Belt fra Better Bodies.

Dette er faktisk et belte som er laget i lær, noe som er ganske sjelden å se. På innsiden av treningsbeltet er det semsket skinn – for å gi en myk følelse når du løfter tungt.

Beltet i seg selv er «OK pluss». Prisen er uslåelig.

PS! Produktet kan også kjøpes hos ExtremeFitness ved å klikke her.

Perfekt til kvinner: Gymbelte fra Better Bodies

36932 Better Bodies BB Womens Gym Belt 1

Vi kvinnene i Shanti ønsket også at testen skulle ha et feminint innslag. Derfor kjøpte vi en del treningsbelter som er spesiallaget for en tynnere kropp med smal midje.

Denne varianten fra Better Bodies kommer både i forskjellige farger (rosa/blå) samt i forskjellige størrelser (XS-L).

Beltet har en god og sterk borrelås. I tillegg er den anatomisk formet slik at den sitter godt på kroppen.

De forskjellige typene treningsbelter

Hvis du spør produsentene som lager disse vektløfterbeltene, så vil ingen av dem innrømme at det finnes forskjellige typer treningsbelter.

Hvis du derimot spør gutta i treningsgarderoben på Haralds Gym, så vil de mene at det finnes en form for kategorisering:

 • Vanlig styrkeløfterbelte (SL-belte). Dette er den mest klassiske og mest fleksible formen for et treningsbelte. Et SL-belte er gjenkjent ved at både tykkelsen samt bredden på beltet er likt hele veien rundt. Vår testvinner, Gasp Power Belt, hører inn under denne kategorien.

 • «OL-belte». Et «OL-belte» kan være laget i helt samme materialer og av samme produsent som et vanlig styrkeløfterbelte. Forskjellen er utformingen av beltet. OL-belter har en smalere del av beltet som skal holde rundt magen. Grunnen til at det skal være smalere rundt magen er rett og slett for at man kan utføre dype løft når man tar feks markløft.

Under kan du se en illustrasjon av de to variantene vi snakker om:


Vanlig styrkeløfterbelte

 • Samme bredde på beltet rundt hele kroppen
37059 Gasp Gasp Power Belt 1

Treningsbelte ofte kalt «OL-belte»

 • En betydelig bredere del av beltet som skal sikre stabilitet for ryggen samt økt fleksibilitet i magerområdet
74557 Gasp Gasp lifting belt 1

Kjente merker

Du la kanskje merke til at vi anbefaler treningsbelter fra to forskjellige produsenter?

Det er det en grunn til. Dette er de to merkene som har lengst erfaring med å lage treningsutstyr til nordmenn – og som «alle» i bodybuilder-miljøet kjenner godt. Det er ikke akkurat et fåtall store menn som løper rundt med GASP-bukser på det lokale treningssenteret.

gasp

Gasp – bodybuildernes favoritt

GASP har i mange år dominert det skandinaviske bodybuilder-miljøet. Til tross for at merket har en egen nettbutikk, så er det vanligst å handle GASP-utstyr via andre nettbutikker.

Hvis du ser noen løfte 150 kilo i benk, så er det stor sannsynlighet for at personen har god kjennskap til dette merket. 😉

better

Better Bodies – treningsklær siden 1982

Etter å ha levert treningsklær til menn og kvinner i rundt 40 år, så kan man vel kalle Better Bodies for ekte veteraner.

Tidligere har de i stor grad fokusert veldig mye på kvinneklær som løpetights og sports-BH. Nå har de også begynt å produsere hjemmetreningsutstyr som både er billig og av svært høy kvalitet.

Priser på treningsbelte – hva koster det?

 • Under 600 kroner: Etter å ha testet så mange forskjellige produkter, så innser vi at det er rundt 500-600 kroner at grensen går. Vi kjøpte inn noen som knapt kostet 400 kroner, men de fikk absolutt bunn-rangering i testen vår. Med andre ord: det er en sammenheng mellom kvalitet og pris når man kjøper treningsbelte. Vi har allikevel lagt med et budsjettalternativ i prisen vår. Dette er et produkt som har en glimrende kvalitet med tanke på det den koster.

 • Rundt 1000 kroner: Treningsbelter til rundt 1000 kroner er som regel i svært høy kvalitet. De er enten laget av skinn eller lær. I tillegg har de en beltespenne som er sterk og som rett og slett «aldri» knekker. Du er ikke nødt til å betale over 1000 kroner for et godt treningsbelte, men det kan være greit å sikte seg inn på produkter i denne priskategorien.

 • Over 1500 kroner: Vi har en sterk formening om at det ikke er noe vits i å bruke mer enn 1200-1300 kroner på et skikkelig godt treningsbelte. Da får du prima kvalitet. De (få) produktene som ligger i prisklassen over 1500 kroner vil det lønne seg å holde seg unna. Du betaler nok mer for merkevaren og selve navnet – og ikke så mye ekstra for gode funksjoner og høy kvalitet. Samtlige av de vektbeltene vi har anbefalt i denne artikkelen har i skrivende stund kostet under 1500,-.
pexels ivan samkov 4162488

«Synonym-ordbok»

Det kan være mange grunner til at du er overrasket over språkbruken i denne artikkelen.

Et veldig sannsynlig scenario er at jeg er ufattelig dårlig til å skrive.

Et annet, og kanskje enda mer sannsynlig scenario, er det faktum at jeg bruker forskjellige uttrykk til å beskrive det samme produktet. Men jeg ønsker bare å slå fast en gang for alle at vi snakker om samme produkt når vi omtaler:

 • Vektbelte
 • Treningsbelte
 • Vektløfterbelte
 • Styrkeløfterbelte
 • Styrkebelte

Ofte stilte spørsmål

✅Hvem trenger et treningsbelte?

Dette er et produkt som er utviklet for de som tar mye markløft eller squats – og som ønsker å løfte tungt. Så enkelt er det.

✅Hvem burde IKKE bruke et treningsbelte?

Akkurat som med forrige spørsmål, så er det ganske enkelt å svare her også.

Du skal ikke bruke et vektløfterbelte hvis du:

1) Merker at beltet hindrer deg i å utføre bevegelsen på en god måte. Du skal ikke kjenne at det «stikker» i øvre delen av magen. Da bruker du beltet feil – eller så har du rett og slett en anatomi som ikke er tilpasset treningsbelte-bruk.

2) Folk som har problemer med hjertet skal heller ikke bruke det. Husk at en slik bevegelse kan i mange tilfeller øke presset mot blodårene som ligger rundt hjerteregionen. Hvis du er usikker på om du er i risikosonen, så bør du rådføre deg med helsepersonell først.

✅Hvorfor fungerer et treningsbelte for å løfte tyngre?

Anatomien er ganske interessant.

Når du for eksempel tar squats med et treningsbelte, så vil du puste ut med magen. Beltet hindrer magen i å ekspandere til en unødvendig stor størrelse. Denne begrensningen fører til et lavere intraabdominalt trykk, noe som igjen fører til økt stabilisering.

Og nei….du trenger ikke forstå legevitenskapen bak, men det er allikevel mange som spør om det. Derfor inkluderte vi det i denne artikkelen. 🙂

Relevante produktguider

En kommentar om “Treningsbelte test: Beste vektbeltene for tunge løft”

 1. det er ikke uten grunn at GASP har tatt over treningsklær-markedet i norge.

  Skal like å se noen komme og utfordre det de har fått til. nærmest alle bolerne på mitt nærmeste senter løper jo rundt med GASP over hele kroppen……pent er det IKKE, folkens 😛

  Men det er vel en grunn til at de gjør det. sammenblanding av både et inntrykk de vil skape, og helt sikkert at klærne er forholdsvis komfortable å bruke.

  Svar

Legg igjen en kommentar