Treningsbelte test: de 5 beste vektbeltene for tunge løft

Ser du etter et godt treningsbelte for å få maksimalt ut av treningen? Vi forstår deg godt – det er tross alt et fantastisk hjelpemiddel når man skal utføre de ordentlig tunge løftene på treningssenteret eller hjemme.

Vi har samlet en liste over de aller beste treningsbeltene på ett og samme sted, slik at du slipper å gå deg vill i en jungel av treningsbelter: de ser ofte så enkle ut, men yter helt utrolig mye. Hvis du allerede har oppnådd 15% økning i styrkeløftene dine i løpet av ett par uker, vet du allerede hva jeg snakker om – for det er nemlig en ufattelig bra måte å bygge opp ytterligere styrke på.

Nettbutikker som det anbefales å kjøpe treningsbelte hos

Gymgrossisten er en velkjent og seriøs nettbutikk med varelager i Norge. De har et sortiment av treningsutstyr av høy kvalitet, uten noen form for skjulte avgifter for toll og moms. I tillegg kan du forvente lynrask levering; så det er ingen grunn til å bekymre deg over ventetiden på nye spennende produkter du gjerne vil teste!

Dette er de beste vektbeltene

#Produkt
1Vår anbefaling: Gasp Power Belt
2En god andreplass: Gasp Training Belt
3Godt budsjettalternativ: Weight Lifting Belt fra Better Bodies
4Testens billigste: Basic Gym Belt fra Better Bodies
5Premium kvalitet fra USA: TITAN Toro Action Belt

Vårt anbefalte treningsbelte: Gasp Power Belt

37059 Gasp Gasp Power Belt 1

Vi vil våge å kalle dette beltet det beste treningsbeltet du kan få tak i innenfor landegrensene. Selv om det koster litt over gjennomsnittet enn mange treningsbelter i Norge, er kvaliteten så god at det ikke ble noen tvil om hvem som skulle stikke av med førsteplassen: med andre ord, en soleklar vinner.

Alle detaljer i beltet er uslåelige, fra utformingen av 100% skinn til de nærmest kirurgisk perfeksjonerte sømmene. Spennen er en spenne du kan stole på, slik at du vet at du har sikker støtte selv til de tyngste løftene.

 • Komfortabel og myk innside
 • Laget i et sterkt og robust materiale (100 % skinn)
 • Sterk spenne som du kan stole på

Et fantastisk kjøp for både nybegynnere og mer erfarne løftvektere.

En god andreplass: Gasp Training Belt

213 GASP Training Belt 1

Dette treningsbeltet fra samme produsent som ovenfor kan absolutt minne om førsteplassen. Derimot oppdaget vi noen forskjeller under testen vår. Training belt er ikke like bredt som Power belt (13 cm vs 10 cm), samt at dette beltet har en litt røffere kant enn Power Belt, noe som ikke gjorde det like komfortabelt.

Allikevel er dette et treningsbelte som er av høy kvalitet, laget i skinn – og er en bestselger på nettet. Et spesielt godt alternativ til deg som ikke har noe mål om å løfte over 100 kilo med det første.

 • Dobbelspenne for ekstra sikkerhet
 • Kvalitetsmerke
 • Slitesterkt materiale
 • Nybegynner-vennlig

Godt budsjettalternativ: Weight Lifting Belt fra Better Bodies

41296 Better Bodies Weight Lifting Belt 1

«Mye for pengene» er den beste måten å beskrive Weight Lifting Belt fra Better Bodies.

Dette er faktisk et belte som er laget i lær, noe som er ganske sjelden å se. På innsiden av treningsbeltet er det semsket skinn – for å gi en myk følelse når du løfter tungt.

Beltet i seg selv er «OK pluss». Vi er ikke spesielt fan av å føle oss som vandrende reklameplakater, og denne logoen ble litt stor – men kvaliteten veiet opp mot prisen er suveren.

 • God og stødig ryggtavle
 • Ulike størrelser (fra S til XL)
 • Gir optimal støtte under tunge løft med dobbelspenne
 • Rimelig pris

Testens billigste: Basic Gym Belt fra Better Bodies

basicgym

Basic Gym Belt utviklet for både menn og kvinner, i tillegg til at det er testens billigste og mest nybegynner-vennlige belte. Merk at det egner seg best til løft av lavere vekt; du trenger mer stabilitet om du skal opp i 120-150 kg klassen. Prisen gjenspeiler kvaliteten, men det er likevel et sterkt belte som er en god måte å teste et treningsbelte på.

Beltet har en god og sterk borrelås som gjør at man enkelt kan justere størrelsen uten å lage noen nye hull.

 • Superrimelig pris
 • Egner seg for nybegynnere
 • Fleksibelt og pustende materiale (neopren)
 • Borrelåsen gjør det til et one-size-fits-all belte

Premium vektbelte fra USA: Titan Toro Action Belt

titan

Skal du slå ordentlig på stortromma og kjøpe deg det vektløfterbelte som koster mest penger?

I så fall har vi løsningen for deg.

TITAN Toro Action Belt er et belte med stor B. Produktet er anerkjent av mange seriøse vektløftere, og blir brukt av folk på absolutt toppinvå.

 • Ulike størrelser fra XS til 3XL
 • Kvalitetrike materialer
 • Godkjent av IPF (det Internasjonale Styrkeløftforbundet)

Fordeler med et treningsbelte

Tidligere har treningsbelter blitt brukt utelukkende til Olympisk vektløfting og topputøvere innen vektløfting. Derimot har flere og flere treningsentusiaster fått opp øynene for det enkle, men effektive beltet de siste årene. Uavhengig om man er nybegynner eller på vei mot toppen innenfor vektløfting, kommer det nemlig med flere fordeler.

Så, la oss se litt på hva et treningsbelte egentlig gjør. Et treningsbelte vil redusere stress og overbelastning i korsryggen når man skal løfte stangen oppover, samtidig som det forhindrer at du strekker ryggen for mye når du trekker stangen over hodet. Med andre ord: et treningsbelte vil hjelpe ryggen din når du utfører tunge løft. Derimot vil det kun tilføre nyttig støtte under løft hvor du står på bakken og utfører knebøy; det har nærmest ingen hensikt dersom du kun utfører løft på maskiner.

Hvis du skal trene deg opp i vektløfting, eller allerede er på godt vei, vil et treningsbelte hjelpe deg med flere ting:

 • Bli bevisst på holdningen din: Støtten du får rundt midjen gjør at du automatisk søker bevissthet rundt dette området. Det betyr at du blir mer bevisst på holdningen din, slik at du kan utføre løftet mens du opprettholder en god positur. Du kan nærmest se på det som et korsett for vektløfting! PS: akkurat som et korsett, skal heller ikke et treningsbelte være for stramt. Sørg for at blodet får en viss sirkulering.
 • Forebygg overbelastning og skader: Hvis du ikke ønsker å overbelaste kroppen, vil et treningsbelte være med på å støtte kroppen litt ekstra, slik at du forebygger slitasjeskader i kroppen over tid. Dette gjelder spesielt for ryggen din.
 • Skap mer balanse i muskulaturen: De fleste bodybuildere som løfter vekter vet at beina som regel utvikler mer muskler enn mageregionen og korsryggen. Ved å bruke et belte kan du gi ekstra støtte som gjør at ikke beina utsettes like mye, og dermed vokser musklene mer balansert, slik at du ikke ender opp med superstore muskler i beina i forhold til overkroppen. Dette gjelder spesielt for dem som løfter mer enn 2x sin egen kroppsvekt.
 • Bryt mentale barrierer: Hvis du har stått fast på èn bestemt vekt eller vektklasse en stund og ønsker å overkomme din personlige rekord, er det lurt å utføre et par treninger med et treningsbelte. Joda, det gjør deg faktisk sterkere, men mer enn det, vil du tro at du er sterkere takket være følelsen av ekstra støtte.
 • Bli sterkere: Det finnes èn særlig grunn til at treningsbelter har blitt så populært. Det er nemlig at du blir sterkere av å bruke et treningsbelte. Utøvere med mye erfaring opplever å gå opp 5-15% i vekter etter å bruke et treningsbelte i en eller to uker. Med andre ord: en utrolig oppgang på veldig kort tid! Derimot må nybegynnere være forsiktige. Denne oppgangen er ikke sunn dersom du ikke er fullstendig trent enda. Les mer om forhåndsregler for nybegynnere nedenfor.
alora griffiths 7 ruqVJbHAo unsplash

Dette må du passe på hvis du er nybegynner…

Selv om mange nybegynnere har hengt seg på trenden med treningsbelter, er det derimot ett par ting å ta til ettertanke dersom du aldri har løftet en tung vektstang før. Hvis du ikke vet hvordan du skal stabilisere kroppen uten et belte, er det lurt å unngå beltet til du har oppnådd tekniske ferdigheter innenfor vektløfting.

Det er også viktig å bygge opp kjernemuskulaturen og stabilitet før du starter vektløfting med et treningsbelte. Du vil nemlig oppleve at du klarer å løfte tyngre løft med et belte enn uten, noe som gjør det risikabelt dersom kroppen ikke har bygget en god grunnmur. Hvis du plutselig prøver samme vekt uten belte som du tidligere har gjort med belte uten mye erfaring, er du garantert å bygge skader i kroppen. Du vil også oppleve slitasje over tid hvis du begynner med et belte uten å bygge kroppen sakte opp først. Alle som starter med vektløfting bør få assistanse av en trener. Når du har kommet over nybegynner-stadiet, kan et treningsbelte derimot gi deg mange fordeler under løftene dine. Altså:

 • Sørg for å bygge opp en sterk grunnmur før du begynner å bruke et vektbelte
 • Få hjelp av en trener eller vektløfter som virkelig vet hva de holder på med for å lære deg hvordan du skal utføre vektløft
 • Vær tålmodig; hvis du blir for ivrig, kan det resultere med skader som gjør at du ikke kan løfte vekter lenger

Materialer i treningsbelter

Hånd i hånd med pris, kommer materialene treningsbeltene er utviklet av. Kvalitetsrike treningsbelter er utformet av skinn, noe som gjør dem utrolig slitesterke, og da i tillegg gjør det utrolig vanskelig å lage riper eller rifter i dem. Disse beltene ligger ofte i prisklassen fra rundt 1000 kroner, men du er også garantert at de har mange års levetid rundt midjen din. Vi vil også påpeke at det ikke bare er selve beltet som er utrolig slitesterkt, men de aller fleste kommer med en spenne som virkelig «aldri» knekker – de er utrolig robuste og du kan løfte så tungt du klarer uten å bekymre deg.

I lavere prisklasse har du treningsbelter som er utviklet av syntetiske materialer. Disse kommer, som du kanskje har gjettet, med kortere levetid og er større utsatt for slitasje og rifter. Her kan man faktisk komme unna med å kun betale rundt 400 kr, men du taper mer enn du vinner på å kjøpe et billig produkt. Du vil måtte gå til innkjøp på et nytt etter mye kortere tid enn med ett som ligger i en høyere prisklasse, i tillegg til at du alltid må sørge for å sjekke om beltet er i god stand før du tar det på deg; det er utrolig kjedelig om beltet ikke er sikret godt nok under et tungt løft.

Vi har likevel tatt med et billig treningsbelte i denne testen, som er laget av neopren, et utrolig pustende materiale som ofte brukes til treningsutstyr. Derimot er treningsbelter utviklet for å kun ha på seg mellom settene du utfører, dvs. kanskje 5 minutter om gangen. Nettopp på grunn av dette er pusteevnen til neopren en egenskap som kanskje ikke er nødvendig eller brukbar til akkurat denne type sport. Vårt råd er å gå for et treningsbelte i skinn, slik t du vet at det er kvalitetsstemplet.

alora griffiths bW BZekV2Dk unsplash

«Synonym-ordbok»

Legg merke til at et treningsbelte er et kjært barn med mange navn, kanskje takket være de supre fordelene det kommer med. Siden det enkelt kan oppstå forvirring når man omtaler samme produkt med ulike navn, er det greit å fastslå at et treningsbelte også kalles for:

 • Vektbelte
 • Treningsbelte
 • Vektløfterbelte
 • Styrkeløfterbelte
 • Styrkebelte

Ofte stilte spørsmål

✅Hvem trenger et treningsbelte?

Dette er et produkt som er utviklet for de som tar mye markløft eller squats – og som ønsker å løfte tungt. Så enkelt er det.

✅Hvem burde IKKE bruke et treningsbelte?

Akkurat som med forrige spørsmål, så er det ganske enkelt å svare her også.

Du skal ikke bruke et vektløfterbelte hvis du:

1) Merker at beltet hindrer deg i å utføre bevegelsen på en god måte. Du skal ikke kjenne at det «stikker» i øvre delen av magen. Da bruker du beltet feil – eller så har du rett og slett en anatomi som ikke er tilpasset treningsbelte-bruk.

2) Folk som har problemer med hjertet skal heller ikke bruke det. Husk at en slik bevegelse kan i mange tilfeller øke presset mot blodårene som ligger rundt hjerteregionen. Hvis du er usikker på om du er i risikosonen, så bør du rådføre deg med helsepersonell først.

✅Hvorfor fungerer et treningsbelte for å løfte tyngre?

Anatomien er ganske interessant.

Når du for eksempel tar squats med et treningsbelte, så vil du puste ut med magen. Beltet hindrer magen i å ekspandere til en unødvendig stor størrelse. Denne begrensningen fører til et lavere intraabdominalt trykk, noe som igjen fører til økt stabilisering.

Relevante produktguider

3 kommentarer om “Treningsbelte test: de 5 beste vektbeltene for tunge løft”

 1. det er ikke uten grunn at GASP har tatt over treningsklær-markedet i norge.

  Skal like å se noen komme og utfordre det de har fått til. nærmest alle bolerne på mitt nærmeste senter løper jo rundt med GASP over hele kroppen……pent er det IKKE, folkens 😛

  Men det er vel en grunn til at de gjør det. sammenblanding av både et inntrykk de vil skape, og helt sikkert at klærne er forholdsvis komfortable å bruke.

  Svar
  • Du trenger ikke like det.

   Men faktum er at GASP har overtatt hele «vektløfter»-markedet av èn enkelt grunn: de leverer kvalitet. Hva du subjektivt synes om klærne de produserer, og spesielt designet på klærne de produserer, tror jeg spiller svært liten rolle.

   Faktum er at de selger veldig mye – og at det er helt fortjent. Spesielt vektbeltene deres er prima kvalitet.

   Svar
 2. Det som også er deilig med GASP-produkter er at de kan kjøpes over hele verden. hvis du plutselig flytter til THailand og finner ut at beltespennet på GASP-vektbeltet ditt er ødelagt, så kan du lett kjøpe et nytt et der nede. Uten noen problemer.

  De jeg har vært i kontakt med som jobber med treningsprodukter i GASP er også veldig hyggelige så det er absolutt et firma å anbefale.

  Svar

Legg igjen en kommentar