Treningshjul test: De 5 beste treningshjulene

Et treningshjul blir av mange omtalt som det optimale treningsutstyret til hjemmegymmen.

Slike treningshjul hjelper deg med å trene alt av kjernemuskulatur ved hjelp av flere ulike øvelser. Mange omtaler treningshjulet som den ultimate six-pack maskinen, da den nemlig hjelper deg å bygge sterke magemuskler uten at du trenger å investere i avanserte treningsmaskiner. I denne artikkelen anbefaler vi de beste og mest populære treningshjulene på det norske markedet, slik at du enkelt kan rulle deg i form – bokstavelig talt.

Nettbutikker vi anbefaler å kjøpe treningshjul hos

De har godt utvalg, svært kjapp frakt og hyggelige priser.

Treningshjul test – topp 5

#Produkt
1.Speed Abs Wheel fra Iron Gym – Best i test og premium kvalitet
2.Dual Ab Wheel fra Iron Gym – Behagelige og myke håndtak
3.Ab Wheel fra Titan Life – Til deg på budsjett
4.SPRI Home Gym Kit – Med alt du trenger
5.Iron Gym Speed Abs PRO – For deg som kun vil ha det beste

Under finner du mer informasjon om produktene i listen. I denne testen har vi tatt hensyn til pris, kvalitet samt de undersøkelsene vi har gjort om hvert av produktene.

1. Speeds Abs Wheel – Best i test og premium kvalitet

iron gym speed ab iron gym 1

Når du ser prisen på dette treningshjulet, så forstår du at det er noe ekstraordinært med det.

Speeds Abs Wheel har nemlig et automatisk innebygget «assistent-system» som gir deg frihet til å bruke treningshjulet til mye mer enn bare ‘vanlig magetrening’.

I tillegg er håndtakene bygget slik at de skal passe hendene dine helt perfekt – og gi deg sjansen til høyintensiv magetrening på en svært effektiv måte.

 • Perfekt for intensiv trening
 • Ergonomiske håndtak
 • Tåler opptil 135 kg

Til tross for at Speed Abs Wheel er litt avansert, så passer den både til nybegynnere og viderekommende. Men det er klart: det finnes betydelig billigere treningshjul på det norske markedet.

Video: Slik fungerer Speed Abs Wheel

Som du allerede har skjønt: dette er ikke et vanlig treningshjul. Det er mye mer enn som så.

Produsenten Iron Gym er så fornøyd med produktet at de har laget en kort Youtube-snutt som forklarer fordelene her:

2. Dual Ab Wheel – Behagelige og myke håndtak

dual

Iron Gym har også lansert et betydelig billigere treningshjul.

Dual Ab Wheel er utstyrt med to sterke hjul som ligger sentralt mellom noen helt fantastiske håndtak. Hvis du noensinne har kjent på håndtakene på en god Harley Davidson motorsykkel, så kan disse virkelig sammenlignes.

Dette treningshjulet passer kanskje spesielt for deg som sliter litt med å få træler på hendene når du driver med hard styrketrening.

 • Behagelige håndtak
 • Solid konstruksjon
 • Perfekt for hjemmetrening

Hjulene er, naturligvis, utstyrt med en «anti-glid»-funksjon som gjør at du enkelt og effektivt kan lene hele kroppen mot hjulet uten at det fyker avgårde.

3. Ab Wheel fra Titan Life – Perfekt til deg på budsjett

titan

Det er vanskelig å finne et godt, robust og stødig treningshjul til under 150 kroner.

Ab Wheel fra Titan Life er nettopp dette, uten å gå på kompriss med kvaliteten.

Hjulene består av helt enkel hardplast. Allikevel ruller det særdeles bra – og kvaliteten på håndtakene er det ikke noe å si på.

 • Svært godt priset
 • Perfekt for reise
 • Lett å oppbevare

I tillegg skal det nevnes at Ab Wheel knapt veier et kilo, noe som gjør det lett å ta med seg i treningsbagen. Dersom du er tung, vil nok dette bli litt for spinkelt for deg.

4. SPRI Home Gym Kit – Med alt du trenger

Skjermbilde 2021 07 15 kl. 12.32.08

Om du er ute etter en «full pakke» for hjemmetreningen, er dette settet genialt. Her får du treningshjul, hoppetau, pushupbar og motstandsbånd i ett.

 • God pakkepris
 • Alt du trenger til effektiv hjemmetrening
 • God kvalitet

Anbefales!

5. Iron Gym Speed Abs PRO – For deg som kun vil ha det beste

Skjermbilde 2021 07 15 kl. 12.39.19

Hvis du er ute etter det råeste treningshjulet på markedet, er det dette du bør gå for. Det har gripevennlige håndtak og lar deg utføre mange øvelser for markerte magemuskler.

 • Sterk konstruksjon
 • Tåler opptil 135 kg
 • Kan brukes overalt
 • Svært solid utførelse

Dette treningshjulet har ergonomiske håndtak som er bøyd litt nedover for å ikke belaste håndleddene dine for mye.

Treningshjul for moderne mennesker

Et treningshjul er et genialt treningsapparat både for dem som elsker hjemmetrening og de som ikke har tid til å gå på treningssenteret, men det er kanskje én gruppe mennesker som absolutt burde gjøre enkle øvelser med treningshjulet inntil flere ganger i uken eller på en daglig basis: nemlig de som jobber hjemmefra eller på kontor foran datamaskinen.

Mange som sitter mye i løpet av arbeidsdagen vil med tid og stund utvikle smerter i korsryggen, stive skuldre og nakke, samt dårlig holdning. Selv om hjemmekontor ble en realitet for mange i 2020, var det nok mange av oss som gikk fra ergonomiske kontorstoler til sofahjørnet på late dager med jobben i fanget. Over tid er dette selvfølgelig ikke gunstig, men heldigvis vil en sterk kjernemuskulatur være med på å forebygge skader som følge av for mange stillesittende timer foran skjermen.

Når vi allerede snakker om skjermtid, tilbringer de fleste, i forbindelse med jobb eller fritid, utallige timer foran skjermen hver eneste dag. Derfor vil et treningshjul hjelpe alle og enhver til å bygge er sterk kjernemuskulatur som gjør belastningen mindre for kroppen.

Kjernemuskulaturen er viktig

En sunn kropp starter med en sunn kjerne. For å kunne oppnå stabilitet i kroppen og alltid utføre daglige gjøremål aktivt, er det essensiellt å ha kjernemuskulaturen på plass. Uten den, har du større sjanse for å overbelaste andre muskelgrupper og er mer utsatt for utmattelse siden du ikke har den indre motoren på plass. Kjernemuskulaturen hjelper oss nemlig gjennom alt vi gjør i løpet av en dag; alt fra å stå opp fra sengen til å løfte opp veska til å gå nedover gata. Den viktigste oppgaven kjernemuskulaturen har, er å holde oss oppreist. Har du noen gang kjent hvordan du synker sammen når du står oppreist og aller helst vil sette deg ned? Med en sterk kjernemuskulatur vil du være ‘fit for fight’ og komme deg gjennom dagen, stående eller sittende, på en mye mer dynamisk måte.

Hva er kjernemuskulaturen?

Kjernemuskulaturen består av flere muskler. Disse er:

 • De rette magemusklene; også kjent som «six-packen». Med andre ord er dette magemuskulaturen på midten av magen som vi trener for å få six pack.
 • De indre skrå magemusklene; en viktig muskelgruppe som faktisk hjelper oss å holde pusten i gang. Disse musklene er plassert like under ribbeina og like over hoftene.
 • De ytre skrå magemusklene; viktige for rotasjoner og å støtte overkroppen. Musklene strekker seg langs sidene, helt fra øverste del av hoftene til de øverste ribbeina.
 • Det dype muskelkorsettet; indre muskler som strekker seg som et tykt belte rundt hele mageregionen.
 • Den store ryggstrekkeren; muskler som strekker seg langs ryggraden. En sterk ryggstrekker er med på å forebygge ryggplager.
kjernemuskulatur 1

Fun fact: ved å utføre klassiske sit-ups, vil du kun aktivere de rette magemusklene. Med et treningshjul, trener du alle muskelgruppene ovenfor, samt setemuskulaturen!

Dette er viktig å tenke på når du kjøper treningshjul

Mange tenker på treningshjul som et veldig enkelt produkt. Derimot er det ett par ting å tenke på før man klikker på «Kjøp nå» knappen på en hvilken-som-helst rimelig nettside for å få et treningshjul til billigst mulig penge. Det finnes nemlig store forskjeller både i kvalitet og bruksområde.

En av de viktigste faktorene er grepet, da du absolutt ønsker å kunne holde fast i håndtakene selv når svetten renner. Et godt og solid grep vil forhindre at du faller av hjulet eller går rett på trynet fremover under treningsøkten. La oss se litt nærmere på viktige faktorer du bør tenke på før du kjøper et treningshjul.

pexels li sun 2294361

Anti-skli-teknologi

Det verste som kan skje er at treningshjulet ruller avgårde når du bøyer deg fremover. Et godt hjul skal ha nok motstand til at du kan ha fullstendig kontroll over hvor langt du skal klare å rulle frem og tilbake.

Dårlige treningshjul har ofte ikke anti-skli-teknologi. Det medfører at du mister balansen og at du må konsentrere deg mer om å ikke falle overende i stedet for å konsentrere deg om å holde rygg og mage rett. Til slutt ender det opp med at du får vondt i skuldrene – og at du ikke øker musklene i kjernemuskulaturen.

Behagelige håndtak

Det siste du ønsker er å få træler på hendene når du bruker et treningshjul.

Denne type trening krever at du hviler hele overkroppen ned på treningshjulet. Det medfører at det ligger veldig mange kilo som hviler på hendene dine i minst 30-40 sekunder. Derfor er det utrolig viktig med gode håndtak.

Før du kjøper et treningshjul tenker du kanskje at gode håndtak ikke er så viktig. Men å dra på seg en betennelse eller andre plager i håndleddene er dumt, så det å gå for et hjul med ergonomiske og godt polstrede håndtak er viktig.

Hjulets tykkelse

For nybegynnere vil tykkelsen på hjulet spille en stor rolle. Det er litt som med barn og deres første balansesykkel. Noen har hjul som er så tykke at de kan stå helt på egenhånd og barnet ikke trenger fokusere på balanse, mens andre er tynne og krever en god del balanseferdigheter for å mestre nedoverbakken.

Hvis du velger et tykkere hjul, eller eventuelt et treningshjul som har flere hjul på midten eller sidene, vil du garantert kjenne komfort og mestringsfølelse. Du kan fokusere på å forbedre styrken din, slik at balansen også forbedres. Noen av treningshjulene med flere hjul gir deg også muligheten til å kunne ta av ett og ett hjul etterhvert som balansen din forbedres.

Størrelse

Dersom du kun skal bruke treningshjulet hjemme, trenger du kanskje ikke tenke på størrelsen. Derimot er det mange som liker å ta med seg sitt eget treningshjul på treningssenteret (kanskje spesielt i disse tider?), eller i kofferten på ferie. Da er det viktig å se etter et treningshjul som du enkelt kan ta fra hverandre, og som ikke tar unødvendig stor plass.

Pris

La oss være ærlige. Det er ingen grunn til å betale overpris for denne type hjemmetreningsutstyr. De aller fleste treningshjul kommer med en utsalgspris på mellom 200 og 400 kroner.

Observante lesere kan kanskje se at treningshjulet som vant «best i test» koster i overkant av 600 kroner. Det er fordi den har en helt uslåelig innebygd teknologi som koster ganske mange kroner å utvikle. Vi står fortsatt ved at Speed Abs Wheel er det beste treningshjulet på det norske markedet. Allikevel har vi full forståelse for at ikke mange gidder å betale den prisen for et så «enkelt» produkt.

Slik bruker du et treningshjul

Å bruke et treningshjul ser enkelt ut, og forsåvidt er det enkelt å komme i gang, avhengig av hvor god balanse du har. Slik kommer du i gang med et treningshjul:

 1. Stå på alle fire og legg hjulet mellom hendene dine.
 2. Plasser en hånd på hvert håndtak, og sørg for at skuldrene er like over hendene dine.
 3. Stram magemusklene, hold ryggen strak og ha knærne i matten eller gulvet.
 4. Rull treningshjulet fremover, helt til armene er strake foran deg. Kroppen skal være horisontal med gulvet.
 5. Rull deg tilbake til startposisjonen.

Så enkelt! Ikke bekymre deg om det kanskje ikke føles så enkelt som det høres ut i starten – øvelse gjør mester, og trening av kjernemuskulaturen vil garantert gi deg noen aha-opplevelser: akkurat som med yoga, vil du garantert finne noen muskler du ikke visste du hadde!

Øvelsen nevnt ovenfor, som rett og slett er å rulle frem og tilbake, er den mest vanlige øvelsen du utfører med et treningshjul. Hvis du er klar for å starte med et treningshjul, er en grei treningsrutine å prøve seg 2-3 ganger i uken. Det er anbefalt å utføre denne rullende bevegelsen 8-12 ganger, i tre repetisjoner. Mellom hver repetisjon, hviler du 30-60 sekunder.

Pro tips for nybegynnere: Hvis du ikke føler du klarer å utføre bevegelsen ordentlig, kan du bruke en vegg. Kjør hjulet inn i veggen slik at du får støtte fra veggen, og sakte beveg deg lenger og lenger bort fra veggen etterhvert som tiden går. Se også videoen nedenfor, som viser hvordan en vegg kan hjelpe deg i gang med treningshjulet.

Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen på treningshjul og magehjul?

Det er samme produkt. Navnene brukes litt om hverandre av forskjellige nettbutikker. På engelsk er det ordet «Ab wheel» som blir brukt.

Hvilke muskler trener man når man bruker et treningshjul?

Man kan faktisk trene en hel rekke med forskjellige muskelgrupper. Det aller vanligste er å utføre den såkalte «rulle-øvelsen» som trener kjernemuskulaturen – altså mage og øvre del av ryggen. Denne artikkelen på engelsk fra nettsiden Anabolica Aliens er svært god til å vise hvilke muskler som blir trent med et treningshjul.

Hvilke øvelser kan man utføre?

Antall øvelser kommer helt an på hvilket treningshjul du kjøper. Med et standard treningshjul med et hjul i midten, så finnes det primært én type øvelse: rulle-øvelsen. Legg hendene på hver side av hjulet. Sett deg på knærne. Rull overkroppen frem og tilbake flere ganger. Healthline.com har også skrevet en lengre artikkel om enkle øvelser du kan bruke med et treningshjul. Det er en artikkel jeg vil sterkt anbefale hvis du føler at du har «gått litt tom» for øvelser.

Hvorfor er det så vanskelig å finne et treningshjul?

Dersom du ønsker å sjekke utvalget som finnes på nettet, og opplever at det er få ‘treningshjul’, er det lurt å huske på at treningshjulene går under mange andre navn også, blant annet ab-wheel og magehjul.

Har du innspill eller andre tips? Legg igjen en kommentar under!

2 kommentarer om “Treningshjul test: De 5 beste treningshjulene”

 1. Takk for en fin og nyttig guide!

  Den største feilen jeg gjorde da jeg kjøpte treningshjul har du allerede påpekt i artikkelen. Det var å kjøpe et hjul som ikke hadde ordentlig gode håndtak.

  Måtte senere gå til innkjøp av treningshansker, noe som vel betyr at treningshjulet kanskje bør erstattes snart…og du har jo noen gode produktanbefalinger her.

  Svar
 2. Det ergonomiske magehjulet ser jo helt konge ut!! 😀 Takk, jeg kjøper det til meg og mannen min

  Svar

Legg igjen en kommentar