Treningsstrikk til variert hjemmetrening: Best i test

En treningsstrikk er et av de mer fleksible hjemmetreningsproduktene som finnes. Det finnes knapt en muskel som ikke kan trenes ved hjelp av strikker – og de er utrolig enkle å bruke selv for folk uten erfaring.

Derfor er det ikke rart at nordmenn har lagt sin elsk på produktet. I denne artikkelen har vi funnet frem til treningsstrikker som er rimelige, fleksible og som passer perfekt til å trene ulike deler av kroppen.

Vi kan garantere at du finner en strikk som passer dine behov.

Nettbutikker man kan handle treningsstrikk hos

Alle disse nettbutikkene har gjort kjempesuksess på salg av hjemmetreningsprodukter i Norge. Til tross for at Gymgrossisten har den største markedsandelen, så er verken Kost1 eller Extreme Fitness dårlige nettbutikker. Vennligst merk at det finnes mange flere butikker som selges treningsstrikker i Norge, men vi har kun utvalgt de få vi er fornøyd med.

Vi i Shanti-teamet er svært fornøyd etter å ha prøvd samtlige av de ovenstående nettbutikkene – og da har vi vektlagt faktorer som pris, kvalitet på produktene, hurtig frakt samt hyggelig kundeservice ved behov.

Dette er de beste treningsstrikkene

Under finner du en beskrivelse av hver og en treningsstrikk. Selv om det er et forholdsvis enkelt produkt å bruke, så er det veldig mange små variasjoner som er verdt å forstå før man handler. Det kan være lurt å ta en ekstra kikk på beskrivelsene før du velger hvilken strikk du skal kjøpe.

Bestselger i Norge: Fitness Band fra Star Gear

purple

Det er ikke uten grunn at Star Gear har produsert Norges mest solgte treningsstrikk. Dette er en strikk som gjør det lett å trene alle muskelgrupper – og som ikke krever at du har erfaring.

Strikken kommer i fem forskjellige nivåer. Disse nivåene gjenkjennes ikke bare av fargen på selve strikken, men også på bredden (fra 13mm og helt opp til 64 mm).

Hvis du er usikker på hvilken vektmotstand du ønsker, så vil vi anbefale at du kjøper enten svart eller grønn (medium styrke).

Fitness Band-strikkene er laget i 100 % gummi, er veldig elastiske, enkle å ta med seg over alt og lange nok til at du nærmest kan gjøre ALT av øvelser du har lyst til.

Et perfekt kjøp for deg som ønsker en god og solid «allrounder».

Perfekt til lår- og rumpemuskler: Mini Bands Black fra Booty Builder

1087 02 booty builder mini bands black 3 pack 3

Disse treningsstrikkene er utviklet med ett eneste mål for øye: å hjelpe deg med å få større lår- og rumpemuskulatur.

Det følger med hele tre forskjellige strikker i pakken; og de er klassifisert som «lett», «middels» og «tung». I tillegg leveres de i en fin oppbevaringspose som gjør det enkelt å ta med alle strikkene til og fra treningsstudio.

Produktet er utviklet i naturgummi, noe som hindrer vond lukt – og som sikrer at treningsstrikkene ikke krøller seg etter bruk.

Et naturlig valg for deg som ønsker den perfekte rumpa.

Passer alle treningsnivåer: Extreme Fitness Band fra OMPU

ompu extreme fitness band red 200cm x 13mm ompu gear 1

Det er primært to ting som skiller disse treningsstrikkene fra bestselgeren Fitness Band.

For det første har Ompu en blå strikk som har en maksimal motstand på hele 105 kilo. Til sammenligning er Fitness Bands «sterkeste» strikk beregnet til å gi 75 kilo motstand.

For det andre er treningsstrikkene fra OMPU laget i latex og ikke i gummi.

Ellers er det ikke så mye spesielt å nevne om dem. De gir naturligvis uante treningsmuligheter og fungerer både til å tøye ut, men også til hard styrketrening.

Samtlige strikker i denne Extreme Fitness Band-serien er 2 meter lange.

For sterke armer: Restore Strength & Flexibility Kit fra Gaiam

Gaiam markedsfører disse treningsstrikkene som «resistensbånd».

Vi i Shanti-teamet er unisont enige om at dette er strikker som burde markedsføres som «verdens beste redskap til å bygge store armmuskler». 😉

Det tynne produktdesignet gjør det utrolig enkelt å utføre øvelser med knallhard styrke på korte avstander. Nettopp derfor er disse strikkene anbefalt i denne testen; du får ikke mer fleksible treningsstrikker til å trene biceps og triceps.

Anbefales på det varmeste. Kommer i tre-pakning med tre forskjellige styrkenivåer.

Beste treningsstrikk med håndtak: Tube Trainer fra Iron Gym

1506 54 IronGym Tube Trainer MEDIUM 0520

Som du kanskje allerede har forstått, så blir de færreste moderne treningsstrikker utstyrt med håndtak.

Grunnen er enkel: håndtak minker fleksibiliteten. Det er blanta annet ikke så lett å trene legg- eller lårmuskulatur med slike strikker.

På den annen side gir det bedre grep med hendene når du skal trene rygg og biceps.

Hvorvidt du liker håndtak eller ei er vel en smakssak. Men hvis du skal kjøpe treningsstrikker med håndtak, så kan vi i hvert fall varmt anbefale Tube Trainer fra Iron Gym. Det beste med disse strikkene er at du selv kan justere lengde og motstand (vekt) på en svært enkel og brukervennlig måte.

Hva er de store forskjellene på treningsstrikker?

pexels gustavo fring 4148956

I oversikten over finner man fem veldig forskjellige produkter. Allikevel har de samme mål: å gi kroppen din motstand i ulike treningsbevegelser slik at musklene dine blir større.

Så hvorfor er det slik at noen treningsstrikker er bedre enn andre? Og hva er det som skiller dem?

Det skal du få svaret på i de neste avsnittene.

Vektmotstand

Hvor tung strikken er å tøye vil være det aller viktigste du må tenke på når du kjøper treningsstrikk. Her er det nemlig gigantiske forskjeller på de ulike produktene.

Et eksempel er de forskjellige strikkene fra testvinneren Fitness Band, som har en rekke forskjellige nivåer:

RødRundt 8 kilo
SvartRundt 16 kilo
LillaRundt 28 kilo
GrønnRundt 40 kilo
BlåRundt 60 kilo

Med andre ord er den blå treningsstrikken hele 7,5 ganger tyngre enn den røde!

Forbrukertips!

Hvis du er usikker, så ville jeg gått for en treningsstrikk som har en vektmotstand på rundt 20-40 kilo. Dette er en vektklasse som gjør strikken fleksibel og som kan nærmest brukes til all type trening.

En annen idè kan være å kjøpe en pakke med flere strikker. Da kan du selv kjenne på motstanden du får fra hver av dem – og velge den som passer deg best.

pexels oleg magni 2417483

Lengde

I utgangspunktet finnes det ingen standard lengde på treningsstrikker.

Allikevel vil de fleste på det norske markedet ligge på mellom 1 og 2 meter. Du finner veldig sjelden noe som avviker fra dette estimatet. Det skal være oppgitt tydelig på hvert enkelt produkt hvor lang strikken er – og det er noe du bør ha i tankene når du handler.

Forbrukertips!

Hvis du er usikker på hvilken lengde du ønsker, så kan vi anbefale å kjøpe Iron Gyms strikk med håndtak. Det er nemlig utstyrt med en funksjon som gjør at man selv kan justere lengden etter behov.

Med eller uten håndtak?

Når du har funnet ut hvilken vektmotstand og lengde du skal ha, så gjenstår bare et stort spørsmål:

Skal du ha treningsstrikk med eller uten håndtak?

For å ta en klok avgjørelse på dette punktet, så må du tenke på bruksområde. I enkelte øvelser er det mye lettere å bruke strikker som har håndtak. Dette gjelder spesielt flere øvelser som trener overkroppen – og som er illustrert i bildene under:

trening1
trening2
trening3

Håndtak på treningsstrikk har flere fordeler:

 • Du får et mye fastere grep
 • Strikker med håndtak er ofte også fleksible, det vil si at du selv kan stille inn vektmotstanden
 • Mye bedre til å trene overkroppen, inkludert armer, rygg og nakke

Forbrukertips!

Tenk på hvilke muskelgrupper du har tenkt til å trene. Hvis du nesten utelukkende skal trene ben, så bør du aldri kjøpe strikker med håndtak. Men hvis du kjøper inn strikkene for å trene rygg, nakke og armer, så finnes det knapt noe bedre alternativ.

Inspirasjon: Disse øvelsene kan du gjøre hjemme med en treningsstrikk

Mange sliter med å være kreative nok til å finne på nye øvelser selv. Heldigvis finnes det mange treningsgururuer på Youtube som viser hvordan man bruker treningsstrikken til å bygge muskler alle steder på kroppen.

I videoen under får du se en tatovert amerikaner vise hvordan man trener følgende muskelgrupper med strikk:

 • Ben (lår og legger)
 • Bryst og triceps
 • Øvre del av ryggen
 • Korsryggen
 • Biceps
 • Skuldre
 • Magemusklene

…og med det har vi vel nær sagt dekket hele kroppen?

FAQ – Ofte stilte spørsmål

✅Hvilken treningsstrikk skal jeg velge?

Øverst i artikkelen har vi valgt ut de fem treningsstrikkene som vi mener er de beste på det norske markedet.

De avgjørelsene ble tatt på bakgrunn av kvalitet, pris, fleksibilitet og at vi personlig har testet samtlige produkter over en lengre periode.

✅Hvordan bruke treningsstrikk?

I videoen over kan du få inspirasjon til ulike øvelser.

Det er også lett å la seg inspirere på Youtube ved å skrive inn «training band exercises» i søkefeltet. Man kan trygt slå fast at det ikke akkurat er mangel på «trenings-influencere» som viser ulike øvelser på internett.

✅Kan man feste strikken til veggen?

Ja, det er vanlig å både feste strikker til vegg og tak. På den måten kan du utføre noen øvelser som trenger «motstand» i andre enden.

✅Hvor kan man kjøpe treningsstrikk?

Det finnes mange fysiske sportsbutikker i Norge som selger treningsstrikker og annet hjemmetreningsutstyr.

Allikevel anbefaler vi å alltid kjøpe utstyret på nett. Treningsstrikker kommer i små pakker, noe som gjør at de knapt nok koster noe å frakte. I tillegg kommer de som regel rett i postkassa. Vi har anbefalt gode, norske nettbutikker øverst i denne artikkelen.

Relaterte artikler

Hvis du har lest hele denne artikkelen, så antar vi at du har en interesse for andre hjemmetreningsprodukter. Derfor har vi satt opp en liste over andre artikler du kanskje også skulle være interessert i:

Har du ris og ros til artikkelen? Anbefalinger av andre treningsstrikker som man kan kjøpe i Norge? Et ønske om tema til hvilke artikler vi skal skrive neste gang?

Send gjerne inn en kommentar i kommentarfeltet under, og så skal vi svare så fort vi kan!💖

3 kommentarer om “Treningsstrikk til variert hjemmetrening: Best i test”

 1. Angående håndtak:

  Det kan også påpekes at treningsstrikker med håndtak ofte er de ENESTE som hjelper deg med å regulere strikken selv. Personlig synes jeg det er litt stress å kjøpe tre strikker når man kan få èn.

  Selvfølgelig er det vanskeligere å trene bein med en strikk med håndtak, men nå trener jeg benene mine på andre måter da

  Svar
  • Hei, det er jo ikke «stress» å kjøpe forskjellige strikker.

   Tenk deg om èn av dem går i stykker. Det opplevde vi nemlig på et treningsstudio 🙂 Da hadde vi to andre strikker som vi fint kunne bruke til de samme øvelsene.

   Ellers er jeg enig i at håndtak kan være det beste.

   Svar
 2. Han som dere i Shanti kaller for «den tatoverte fyren» er jo en av verdens mest kjente trenings-youtubere 😉

  Bare så folk får dèt med seg.

  Jeg kjøper en treningsstrikk, og så håper jeg at den hjelper meg med å få en ordentlig fin rumpe til sommersesongen. Det hadde vært chill.

  Svar

Legg igjen en kommentar