Treningsstrikk test: Topp 5 treningsstrikker

En treningsstrikk er et av de mer fleksible hjemmetreningsproduktene som finnes. Det finnes knapt en muskel som ikke kan trenes ved hjelp av strikker – og de er utrolig enkle å bruke selv for dem som ikke har erfaring med trening.

Derfor er det ikke rart at nordmenn har lagt sin elsk på produktet. I denne artikkelen har vi funnet frem til treningsstrikker som er rimelige, fleksible og som passer perfekt til å trene ulike deler av kroppen, slik at du kan komme i toppform enten du bor i et kollektiv eller en trang studioleilighet.

Nettbutikker jeg anbefaler å kjøpe treningsstrikk hos

De har rask levering, 14 dagers angrerett og ingen skjulte kostnader i form av toll eller moms.

Du kan finne haugevis av fitnessbånd og treningsstrikker hos både Gymgrossisten og andre norske sportsbutikker. Derimot er det viktig å huske en viktig ting hvis du er i ferd med å kjøpe din aller første treningsstrikk: billig blir ofte dyrt i lengden. Selvfølgelig, om du skal ha en måneds intensiv trening for å få sprettrumpe før sommeren, kan kanskje ett av de billigste alternativene gjøre susen for den ene måneden. Hvis du derimot er på utkikk etter kvalitet og lang levetid uten at strikken blir slapp, bør du sikte litt høyere i prisklassen. Det lønner seg ofte å handle på nett, men noen ganger kan det være forvirrende å ikke kunne fysisk se produktet før du kjøper det. Derfor har vi laget denne testen, slik at du kan bestille en treningsstrikk rett hjem i postkassa uten bekymringer!

Treningsstrikk test – de 5 beste

Under finner du en beskrivelse av hver og en treningsstrikk. Selv om det er et forholdsvis enkelt produkt å bruke, så er det veldig mange små variasjoner som er verdt å forstå før man handler. Det kan være lurt å ta en ekstra kikk på beskrivelsene før du velger hvilken strikk du skal kjøpe, slik at du vet at dine behov imøtekommes.

1. OMPU Extreme Fitness Band – Testvinner

ompu extreme fitness band red 200cm x 13mm ompu gear 1

Dette er treningsstrikken for deg som vil ha mange muligheter og god kvalitet for pengene.

Her er det 5 forskjellige bånd du kan velge mellom med motstand fra 1 kg – 105 kg!

 • Opptil 105 kg motstand
 • Passer alle treningsnivåer
 • Mye for pengene

Samtlige strikker i denne Extreme Fitness Band-serien er 2 meter lange.

2. Mini Bands Black fra Booty Builder – Perfekt til lår og rumpe

1087 02 booty builder mini bands black 3 pack 3

Disse treningsstrikkene er utviklet med ett eneste mål for øye: å hjelpe deg med å få større lår- og rumpemuskulatur.

Det følger med hele tre forskjellige strikker i pakken; og de er klassifisert som «lett», «middels» og «tung». I tillegg leveres de i en fin oppbevaringspose som gjør det enkelt å ta med alle strikkene til og fra treningsstudio.

 • 3 stk i pakken
 • Egen app med tips
 • Naturgummi som ikke lukter

Produktet er utviklet i naturgummi, noe som hindrer vond lukt – og som sikrer at treningsstrikkene ikke krøller seg etter bruk.

Et naturlig valg for deg som ønsker den perfekte rumpa.

3. Restore Strength & Flexibility Kit – For sterke armer

Gaiam markedsfører disse treningsstrikkene som «resistensbånd».

Det tynne produktdesignet gjør det utrolig enkelt å utføre øvelser med knallhard styrke på korte avstander. Nettopp derfor er disse strikkene anbefalt i denne testen; du får ikke mer fleksible treningsstrikker til å trene biceps og triceps.

 • Tre i pakken
 • Perfekt for varierte utfordringer
 • Styrker musklene dine

Anbefales på det varmeste. Kommer i tre-pakning med tre forskjellige styrkenivåer.

4. Iron Gym Tube Trainer – Med håndtak

1506 54 IronGym Tube Trainer MEDIUM 0520

Som du kanskje allerede har forstått, så blir de færreste moderne treningsstrikker utstyrt med håndtak.

Grunnen er enkel: håndtak minker fleksibiliteten. Det er blanta annet ikke så lett å trene legg- eller lårmuskulatur med slike strikker.

På den annen side gir det bedre grep med hendene når du skal trene rygg og biceps.

 • Gode håndtak
 • Juster enkelt motstanden
 • Tren hvor som helst

Hvorvidt du liker håndtak eller ei er rett og slett smak og behag. Men hvis du skal kjøpe treningsstrikker med håndtak, så kan vi i hvert fall varmt anbefale Tube Trainer fra Iron Gym. Det beste med disse strikkene er at du selv kan justere lengde og motstand (vekt) på en svært enkel og brukervennlig måte.

5. Let’s Bands – Power Set Pro – Full Pakke

Skjermbilde 2021 07 15 kl. 15.04.30

Om du vil ha det beste og mest funksjonelle settet med treningsstrikker, anbefaler jeg denne pakken.

Her får du alt du trenger, i forskjellige motstandsnivåer til en bra pris.

 • Full pakke med alt du trenger
 • Egen bok som viser hvordan du får mest ut av treningsstrikkene dine

Det er hele 5 bånd i pakken, samt en bok som viser øvelser. Det følger også med en DVD.

Hva er de store forskjellene på treningsstrikker?

pexels gustavo fring 4148956

I oversikten over finner man fem veldig forskjellige produkter. Allikevel har de samme mål: å gi kroppen din motstand i ulike treningsbevegelser slik at musklene dine blir større.

Så hvorfor er det slik at noen treningsstrikker er bedre enn andre? Og hva er det som skiller dem?

Det skal du få svaret på i de neste avsnittene. Om du er ute etter noe for å tøye med, sjekk ut vår artikkel om yogastropper her.

Vektmotstand

Hvor tung strikken er å tøye vil være det aller viktigste du må tenke på når du kjøper treningsstrikk. Her er det nemlig gigantiske forskjeller på de ulike produktene.

Et eksempel er de forskjellige strikkene fra testvinneren Fitness Band, som har en rekke forskjellige nivåer:

RødRundt 8 kilo
SvartRundt 16 kilo
LillaRundt 28 kilo
GrønnRundt 40 kilo
BlåRundt 60 kilo

Med andre ord er den blå treningsstrikken hele 7,5 ganger tyngre enn den røde! Vi vil også vektlegge at treningsstrikker som Fitnessband og Power Set Pro kan være med på å erstatte både manuelle vekter og flere store maskiner. Du kan oppnå samme resultater takket være kraftig motstand – uten å overbelaste deg selv, og uten å måtte betale for et månedlig abonnement hos et treningsstudio eller bruke halvparten av stua til å ha treningsapparater på utstilling. De fleksible båndene som gir deg ulik styrkemotstand og utallige muligheter, kan benyttes til å gjøre både markløft og biceps curl. Power Set Pro i testen vår kommer faktisk som en komplett pakke med ulike strikker, slik at du aldri går glipp av en variasjon i treningen din.

Hvis du er usikker, så ville jeg gått for en treningsstrikk som har en vektmotstand på rundt 20-40 kilo. Dette er en vektklasse som gjør strikken fleksibel og som kan nærmest brukes til all type trening.

En annen idè kan være å kjøpe en pakke med flere strikker. Da kan du selv kjenne på motstanden du får fra hver av dem – og velge den som passer deg best, eller eventuelt bruke ulik motstand til ulike øvelser eller ulike dager.

pexels oleg magni 2417483

Lengde

I utgangspunktet finnes det ingen standard lengde på treningsstrikker.

Allikevel vil de fleste på det norske markedet ligge på mellom 1 og 2 meter. Du finner veldig sjelden noe som avviker fra dette estimatet. Det skal være oppgitt tydelig på hvert enkelt produkt hvor lang strikken er – og det er noe du bør ha i tankene når du handler. Hvis lengden , vil kundeservice

Hvis du er usikker på hvilken lengde du ønsker, så kan vi anbefale å kjøpe Iron Gyms strikk med håndtak. Det er nemlig utstyrt med en funksjon som gjør at man selv kan justere lengden etter behov.

Med eller uten håndtak?

Når du har funnet ut hvilken vektmotstand og lengde du skal ha, så gjenstår bare et stort spørsmål:

Skal du ha treningsstrikk med eller uten håndtak?

For å ta en klok avgjørelse på dette punktet, så må du tenke på bruksområde. I enkelte øvelser er det mye lettere å bruke strikker som har håndtak. Dette gjelder spesielt flere øvelser som trener overkroppen – og som er illustrert i bildene under:

trening1
trening2
trening3

Håndtak på treningsstrikk har flere fordeler:

 • Du får et mye fastere grep
 • Strikker med håndtak er ofte også fleksible, det vil si at du selv kan stille inn vektmotstanden
 • Mye bedre til å trene overkroppen, inkludert armer, rygg og nakke

Tenk på hvilke muskelgrupper du har tenkt til å trene. Hvis du nesten utelukkende skal trene ben, så bør du aldri kjøpe strikker med håndtak. Men hvis du kjøper inn strikkene for å trene rygg, nakke og armer, så finnes det knapt noe bedre alternativ.

Hvorfor bør jeg velge en treningsstrikk?

Hvis du elsker å ha det ryddig hjemme, eller å trene i parken fremfor et svett treningsstudio eller innendørs, vil en treningsstrikk ta treningen din til ett nytt nivå: det er rett og slett et treningsapparat som får plass i lommen. Det betyr at det aldri kommer til å ta plass i hjemmet ditt, og du har friheten til å ta det med ut hvor og når du ønsker: og du har også friheten til å trene hvor og når du ønsker.

Treningsstrikken ble først laget som et hjelpemiddel til rehabilitering. De første som tok dem i bruk var treningsentusiaster som opplevde skader, men etterhvert ble en treningsstrikk, eller et motstandsbånd, et populært treningsapparat for alle og enhver. Enten man sverger til trening, ønsker å trene kjapt, vil bygge muskler, eller forebygge problemer som følge av kontorjobb, vil det imøtekomme dine behov. Du kan bruke en treningsstrikk til å styrke kroppen, ha en hel treningsøkt eller trene en fokusert muskel (for eksempel rumpe eller lår) for å oppnå målene dine uten å ta et eneste steg inn på treningssenteret.

Trening med treningsstrikk er veldig effektivt. Du vil raskt merke forskjellen på en treningsstrikk og f.eks. vekter: med treningsstrikken beholder du motstand gjennom hele øvelsen, og alle muskler jobber for å opprettholde balanse. Dette fører til at kjernemuskulaturen jobber på spreng, og du vil raskt oppnå resultater. Bonus: hvis du ikke klarer pull-ups, kan vi anbefale å prøve det sammen med en treningsstrikk plassert under foten.

Fordeler med treningsstrikk

Hvis du er på utkikk etter en enkel og innovativ treningspartner, er treningsstrikken midt i blinken for deg. Noen mener en treningsstrikk kun egner seg til rehabilitering eller uttøying – og det kunne ikke vært mer feil. En treningsstrikk egner seg nemlig til både rehabilitering, uttøying, styrke, balanse, eksplosivitet og utholdenhet. Du kan bruke den til enhver treningsform som du ønsker å vie det lille ekstra til. Enten du er lei av vektløfting eller simpelthen ønsker å øke vanskelighetsgraden i den vanlige treningsrutinen din, vil du oppleve fordelene en treningsstrikk kommer med. Det er utrolig enkelt og intiutivt å lære seg, og det beste av alt: det tar så godt som ingen plass!

Inspirasjon: Disse øvelsene kan du gjøre hjemme med en treningsstrikk

Mange sliter med å være kreative nok til å finne på nye øvelser selv. Heldigvis finnes det mange treningsgururuer på Youtube som viser hvordan man bruker treningsstrikken til å bygge muskler alle steder på kroppen.

I videoen under får du se hvordan man trener følgende muskelgrupper med strikk:

 • Ben (lår og legger)
 • Bryst og triceps
 • Øvre del av ryggen
 • Korsryggen
 • Biceps
 • Skuldre
 • Magemusklene

…og med det har vi vel nær sagt dekket hele kroppen?

Ofte stilte spørsmål

Hvilken treningsstrikk skal jeg velge?

Øverst i artikkelen har vi valgt ut de fem treningsstrikkene som vi mener er de beste på det norske markedet. De avgjørelsene ble tatt på bakgrunn av kvalitet, pris, fleksibilitet og at vi personlig har testet samtlige produkter over en lengre periode.

Hvordan bruke treningsstrikk?

I videoen over kan du få inspirasjon til ulike øvelser. Det er også lett å la seg inspirere på Youtube ved å skrive inn «training band exercises» i søkefeltet. Man kan trygt slå fast at det ikke akkurat er mangel på «trenings-influencere» som viser ulike øvelser på internett.

Kan man feste strikken til veggen?

Ja, det er vanlig å både feste strikker til vegg og tak. På den måten kan du utføre noen øvelser som trenger «motstand» i andre enden. Det er også mulig å ta med seg strikken ut og bruke f.eks. et tre eller en stolpe for å feste strikken.

Hvor kan man kjøpe treningsstrikk?

Det finnes mange fysiske sportsbutikker i Norge som selger treningsstrikker og annet hjemmetreningsutstyr. Allikevel anbefaler vi å alltid kjøpe utstyret på nett. Treningsstrikker kommer i små pakker, noe som gjør at de knapt nok koster noe å frakte. I tillegg kommer de som regel rett i postkassa. Vi har anbefalt gode, norske nettbutikker øverst i denne artikkelen.

Hvor ofte bør jeg bytte treningsstrikk?

Dersom du kjøper en treningstrikk av god kvalitet og bruker den jevnt, vil du kunne bruke en treningsstrikk i ett par år før du opplever at den bør byttes ut. I motsetning kan du belage deg på å måtte bytte dårlige og billige treningsstrikker etter kun ett par måneder med bruk. Husk å alltid kaste en treningsstrikk dersom du får rifter i den, eller om du opplever at gummien begynner å flasse. Hvis du tar den i bruk etter en synlig skade, kan strikken ryke – noe som kan være farlig dersom du er midt i et tungt løft.

Send gjerne inn en kommentar i kommentarfeltet under, og så skal vi svare så fort vi kan!💖

3 kommentarer om “Treningsstrikk test: Topp 5 treningsstrikker”

 1. Angående håndtak:

  Det kan også påpekes at treningsstrikker med håndtak ofte er de ENESTE som hjelper deg med å regulere strikken selv. Personlig synes jeg det er litt stress å kjøpe tre strikker når man kan få èn.

  Selvfølgelig er det vanskeligere å trene bein med en strikk med håndtak, men nå trener jeg benene mine på andre måter da

  Svar
  • Hei, det er jo ikke «stress» å kjøpe forskjellige strikker.

   Tenk deg om èn av dem går i stykker. Det opplevde vi nemlig på et treningsstudio 🙂 Da hadde vi to andre strikker som vi fint kunne bruke til de samme øvelsene.

   Ellers er jeg enig i at håndtak kan være det beste.

   Svar
 2. Han som dere i Shanti kaller for «den tatoverte fyren» er jo en av verdens mest kjente trenings-youtubere 😉

  Bare så folk får dèt med seg.

  Jeg kjøper en treningsstrikk, og så håper jeg at den hjelper meg med å få en ordentlig fin rumpe til sommersesongen. Det hadde vært chill.

  Svar

Legg igjen en kommentar