Vegansk kokebok: De beste veganske kokebøkene

En vegansk kokebok er kjekt å ha både for veganere og ikke-veganere, nå som flere og flere har kastet seg på veganerbølgen, til glede for både miljøet og dyrene på planeten vår. Men det å kutte ut at av melk, egg og smør gjør at det plutselig kan bli vanskelig å lage enkelte matretter. En god vegansk kokebok gir både for inspirasjon til retter og masse tips om hva man kan erstatte animalske produkter med uten at det går uover kvalitet og smak!

Nettbutikker jeg anbefaler å handle veganske kokebøker hos

Om du handler i disse butikkene får du rask levering og 14 dagers angrerett på kjøpet ditt!

Dette er de beste veganske kokebøkene

Internettfenomenet: BOSH-bøkene

Henry Firth og Ian Theasby er godt kjent på Internett, takket være sine oppskriftvideoer i sosiale medier. De har millioner på millioner av avspillinger på Facebook, Instagram og YouTube, hvor de deler sine oppskrifter til fans fra hele verden.

Duoen har selvfølgelig laget flere bøker, og alle er verdt å sjekke ut. Men det er viktig å merke seg at de ikke er oversatt til norsk. Man får noen av dem på svensk, mens de fleste er på engelsk. Da må du vite at de bruker ounces og pounds, noe som kan være litt klønete.

Annet enn det, så er bøkene absolutt verdt å sjekke ut. Husk også å følge BOSH-gutta på Facebook, Instagram og YouTube!

Bøkene fåes kjøpt hos Haugenbok og Norli.

Vegetarbloggen: Sykt godt – en vegansk kokebok

Mari Hult, kvinnen bak Vegetarbloggen, er et kjent navn i vegetar- og veganermiljøet.

Hun har drevet Vegetarbloggen i mange år, og har også gitt ut flere kokebøker, både veganske og vegetariske.

Det å kjøpe kokebøker av norske forfattere er alltid en fordel – da vet man at man får tak i ingrediensene her i Norge, og at alle målene er i måleenheter vi kjenner til.

Denne kokeboken har 115 veganske oppskrifter, og er som et oppslagsverk å regne. Et must have i bokhyllen til alle veganere, eller andre som vil spise mer grønt der ute!

Fås kjøpt hos Haugenbok og Norli.

Mat fra hele verden: Grønnere!

I denne norske kokeboken får du hele 80 oppskrifter fra hele verden.

Boken er svært fleksibel – rettene er ofte mindre småretter som du kan servere alene eller sammen.

Boken fokuserer på å gi deg oppskrifter på måltider fra alle verdens hjørner, så her får du smakt på mye digg mat!

Fås kjøpt hos Haugenbok og Norli.

Hvorfor kjøpe veganske kokebøker

Mange lurer sikkert på hvorfor man skal kjøpe veganske kokebøker når det finnes så mye gratis inspirasjon på Internett. Selv synes jeg kokebøker er fantastiske, da det er vanskelig å vite hva man skal Google eller søke på på YouTube dersom man ikke har noe inspirasjon å gå etter.

Det å sitte og bla i kokebøker gir meg masse inspirasjon, og selv om man har en fysisk bok å bla i, så utelukker ikke det at man fortsatt kan finne inspo på Instagram, Pinterest og YouTube. Der er det bare å søke videre på oppskriftene man finner i bøkene. Kanskje det er noen kule ingredienser du ikke har sett før, som du søker etter og finner noen digge oppskrifter til!

PS: Sjekk også ut min guide til vegetariske kokebøker!

Hva er de beste veganske kokebøkene?

På denne siden lister jeg opp noen av mine favoritter! Men du finner også mye bra bare ved å søke på ‘vegan’ og ‘vegansk’ i de forskjellige nettbutikkene. Jeg anbefaler Haugenbok og Norli.

Er deet forskjell på veganske og vegetar-kokebøker?

Ja! Det er det. Vegetarianere spiser til forskjell fra veganere meieriprodukter som ost, smør, melk osv. Det er derfor ganske stor forskjell på oppskriftene man finner i en vegansk kokebok og en vegetarisk kokebok.

En kommentar om “Vegansk kokebok: De beste veganske kokebøkene”

  1. Jeg gir veganske kokebøker til nesten alle vennene mine til jul, for å få flere til å spise plantebasert – og det viser seg å være en bra julegave! Mange som spiser mye mer plantebasert nå, når de har inspo lett tilgjengelig 😀

    Svar

Legg igjen en kommentar