Vektvest test: Beste vektvest for økt muskelstyrke

Våre produkttester og guider baserer seg på spesifikasjonene til produktene, pris og andre brukeres erfaringer og tilbakemeldinger.

Vektvest er det treningsutstyret «alle» snakker om i år – og med god grunn.

Hele poenget med å kjøpe en vektvest er å øke motstanden i styrkeøvelser hvor det ellers ikke er lett å bruke vekter som ekstra motstand. Dette kan typisk være chins, push-ups og pulls-ups. Men det er også mange som bruker en slik vest når de spiller fotball eller jogger.

Denne artikkelen er et resultat av ukesvis med nøye testing av de vektvestene som finnes på det norske markedet. Etter å ha prøvd rundt 20 produkter, så står vi igjen med fem vinnere som vi i Shanti-teamet kan anbefale.

Nettbutikker vi anbefaler å kjøpe vektvest hos

Begge disse nettbutikkene har et respektabelt utvalg av hjemmetreningsutstyr. Det finnes per dags dato ikke alt for mange norske nettbutikker å handle vektvester hos. Da vi utførte denne testen, så slo vi til med en bestilling fra nettgiganten Amazon. Det skulle vi ikke ha gjort.

Ikke bare tok det 20 dager (!) å få tilsendt vektvesten i posten. Vi var også nødt til å legge på ekstrakostnader på moms og toll da den endelig ankom Norge.

Fra nå av holder vi oss til norske nettbutikker.

Beste vektvester i norske nettbutikker

#Produkt
1Iron Gym Weight Vest – Beste allrounder opp til 10 kilo
2Hafthor Vektvest 15 kilo – Moderne design
3Abilica WeightVest Power 20 kilo – Perfekt passform
4Master Vektvest (10 & 20 kilo) – For deg på budsjett
5Tunturi Vektvest Pro – 30 kilo – For deg som skal løfte tungt

Denne tabellen viser en oversikt over de beste vektvestene på det norske markedet – nøye testet av oss i Shanti. Hvis du ønsker mer spesifikk informasjon om hvert av produktene, så kan du scrolle deg nedover.

Beste allrounder med 10 kilo vektmotstand: Iron Gym Weight West 10 kilo

irongym

Testens vinner er en «lettvekter» fra Iron Gym.

Denne vektvesten er pen, praktisk og har en kroppsnær og kanskje til og med tettsittende fasong. Det er flere grunner til at Iron Gyms vektvest vinner testen:

 • I forsendelsen inkluderes sandsekker som gjør vekten justerbar
 • Veldig god passform til både menn og kvinner
 • Vektbalansen mellom rygg- og mageområde er 50/50
 • Hele 30 sandsekker som gjør at man kan justere vekten med 300-grams-intervaller

Et utmerket kjøp hvis du ønsker en lett og god vektvest.

Iron Gym har laget det vi i Shanti kaller den ultimate vektvesten. Den har et enkelt og stilrent utseende – og kombinerer dette godt med ufattelig mange gode funksjoner.

Et av hovedargumentene med å kjøpe denne vesten er komforten. Ikke bare sitter den som klistret på kroppen. Det er også en form for «padding» som gjør at man overhodet ikke kjenner at man har en haug med sandsekker festet til kroppen. Skal vi være helt ærlige, så føles det bare ut som å ha på seg en megatung t-skjorte.

Kan også brukes til hverdag. Vi testet å ta på vesten under en litt stor hoodie – og bevege oss ut på Sandvika Storsenter. Det var ingen andre som kunne se at Shantis testperson hadde på seg en vektvest. Med andre ord: hvis du ønsker en vest som fungerer både til hverdag og trening, så har Iron Gym laget det perfekte produktet for deg.

Fordeler:


Mange, små vektposer på 300 gram gjør at du med kirurgisk presisjon kan velge nøyaktig hvor tung vektvesten skal være. De fleste konkurrerende produkter opererer med vekter på mellom 0,75 og 1,5 kilo.


Vestens passform er helt unik. Ikke bare er det lommer jevnt fordelt ut over hele vesten, men den sitter også veldig godt på kroppen. Dette produktet kan veldig lett brukes under en stor genser uten at noen vil legge merke til det.


Fungerer like godt til menn og kvinner.

Ulemper:

Vi fant ingen nevneverdige ulemper med dette produktet.

Mer informasjon om produktet

Vektmotstand:Opptil 10 kilo
Fleksibel vektmotstand?Ja, med 300 grams sandsekker
Produsent:Iron Gym

Moderne design: Hafthor Vektvest med totalt 15 kilos vektmotstand

Screenshot 1

Ble denne vektvesten fra Expert Line tatt med utelukkende på grunn av utseende?

Tja. Det var i hvert fall en svært medvirkende faktor.

Hafthor Vektvest er en solid og sterk vest med plass til hele 16 vektstenger (de følger med i pakken). Da vi utførte testen, så tenkte vi umiddelbart at dette var en vest som fungerer mye bedre til styrketrening (armhevinger + chins) enn til jogging og underholdning.

Det eneste tydelige minuset med denne vektvesten er at den er litt tung nederst da all vekten er plassert under navlen.

Allikevel et friskt og godt valg for deg som ønsker en kamo-farget vektvest.

Hvis du trenger en vest som er lett å ta av og på, så har du kommet til riktig produkt. Her er det ikke noe borrelås eller noen festestropper til kroppen din.

Alt du trenger å gjøre er å tre vesten over hodet – og vipps, så er du klar til trening. Nettopp derfor er Hafthor vektvest ideell til sirkeltrening hvor man trenger å hurtig skifte mellom hvem som bruker produktet. Det gjelder også til ulike intervall-øvelser med flere deltakere involvert.

Det skal også nevnes at de 16 vektsylinderne som følger med er laget av stål. Stål er et materiale det knapt er mulig å ødelegge. Vi har lest om noen folk som har hatt dårlige erfaringer med enkelte vektstenger på nettet, men det skal du ikke bekymre deg for om du går for Hafthor vektvest.

Fordeler:


Spenstig farge. Kanskje fungerer den også som kamuflasjevest i Sibir? 🙂


Mange, små lommer fører til at man kan justere vekten helt ned på detaljnivå. Dette er spesielt viktig for de som ønsker å gradvis bli sterkere med tiden.


Fine, sterke stropper som gjør at man enkelt kan justere høyden. Det er heller ikke noen borrelås, noe som er positivt. En borrelås gjør både at det tar lengre tid å ta på vesten, men det er også ofte det komponentet på en vektvest som enklest blir ødelagt.

Ulemper:

Vektbalansen kan være litt irriterende. Til forskjell fra mange konkurrerende produkter, så har Expert Line valgt å plassere alle vektlommene under brysthøyde. Dette kan føre til at du føler at vesten blir litt tung nederst – spesielt hvis du utfører kondisjonsøvelser.


Produktet befinner seg i øvre prissjiktet.

Mer informasjon om produktet

Vektmotstand:15 kilo
Fleksibel vektmotstand?Ja
Produsent:ExpertLine

Perfekt passform: Abilica WeightVest Power med 20 kilo motstand

abilica

Det beste med Abilicas vektvest er passformen. Den er enkel å tilpasse til alle kvinner og menn mellom 1,60 og 2,05 i høyde (ja, vi prøvde…).

De kraftige stroppene rundt livet vil også hjelpe med at vesten sitter godt for både de med lav og høy BMI.

Det følger med hele 38 vektposer i forsendelsen hvor 22 skal festes bak på vesten og 16 foran. Enkel å bruke, og enkelt å tilpasse vekten etter høyde og kroppsfasong.

Anbefales kanskje spesielt til de som har prøvd andre vektvester, men aldri funnet en som passer sin kropp.

Slitesterk og myk

WeighWest fra Abilica er laget i polyester og neopren. Dette er et valg av materialer som tyder på at den norske produsenten har hatt et ønske om å kombinere komfort med slitestyrke.

Justere midjen

Du kan selv justere midjen ved å bruke de to store borrelåsene som er plassert rundt vektvesten. Maksimal midjelengde ligger på 120 centimeter.

Dette er et produkt som ikke bare er enkelt å justere for høye, korte, slanke og større mennesker. Vektvesten fra Abilica er nemlig like god til kondisjonstrening som til styrkeøvelser. Med andre ord: hvis du skal kjøpe en gave til en treningsivrig person som driver med all type idrett, så vil vi nesten mene at du har produktet foran deg akkurat nå.

Kan vaskes for hånd

De fleste vektvester kan ikke vaskes i det hele tatt uten at man skal være redd for at de blir ødelagte. WeightWest fra Abilica er unntaket som bekrefter regelen.

Men vær obs på at denne vektvesten ikke kan vaskes i vaskemaskin – du skal vaske den for hånd i en liten bøtte eller badebalje.

Fordeler:


Vektvesten kan brukes til både styrketrening og kondisjonstrening.


Som en av de få produktene i testen, så meddeler selv produsenten at denne vektvesten kan vaskes. Treningsutstyr bør alltid kunne vaskes for å unngå dårlig lukt og andre former for «slitasje». Dessverre er dette vanskelig å få til med de fleste vester da de inneholder materialer som ikke bør være i for mye nærkontakt med vann. Tommel opp til Abilica for å ha utviklet en vaske-vennlig vest!


Til tross for at den gule stripen langs kanten på hele vesten ikke har refleks, så kan det allikevel gi god synlighet til de som ønsker å bli sett når de løper utendørs. De aller fleste vektvester er ensfargede og kjedelige – så dette er muligens et produkt for de litt mer motebevisste av oss?

Ulemper:

Vi var svært fornøyd med Abilicas vektvest. Et svært stødig og fint produkt – som tilbyr muligheter for både de som ønsker å trene kondisjon og styrke. Allikevel må vi påpeke at borrelåsen gikk opp da èn av testdeltakerne skulle løfte noe tungt, noe som selvfølgelig ikke er bra. Det er viktig at disse vestene er 100 % trygge slik at man ikke opplever skader.

Mer informasjon om produktet

Vektmotstand:20 kilo
Fleksibel vektmotstand?Ja
Produsent:Abilica

For deg på budsjett: Master Vektvest med enten 10 eller 20 kilo vektmotstand

master

Master-vesten er et godt og billig alternativ for deg som er førstegangskjøper.

Vesten er lite fleksibel, men sitter godt på kroppen og har vekten plassert godt utover både rygg- og mageregionen.

Det mest imponerende med vesten mener vi er den sterke borrelåsen rundt magen. Noen i Shanti-teamet mente at den satt så godt at «man nærmest ikke merket at man hadde på seg en vektvest».

Imponerende.

Maters vektvest er laget i et syntetisk materiale for økt sliterstyrke. Dette gjør også at passformen blir veldig god.

I tillegg ble vi veldig imponert over hvor god polstringen fungerer. Litt av poenget med denne type treningsutstyr er at de skal gi økt styrke uten at det blir ukomfortabelt. Det kan vi med sikkerhet si at Master har klart å få til.

Borrelåsen er kruttsterk – og vi slet nesten med å få vesten av oss etter trening. Dettte er en kjempefordel. Som vi allerede har vært inne på, så har det vært andre produkter i testen som har sviktet litt når det kommer til sterke borrelåser.

Andre forbrukeres erfaringer teller også med når vi utfører slike forbrukertester. Til tross for at det kun har vært èn tilbakemelding på CDON.no, så er den til gjengjeld veldig positivt ladet:

anmeldelse

La oss oppsummere fordelene og ulempene med å kjøpe Master Vektvest.

Fordeler:


Ufattelig billig. Her får du virkelig mye for penga.


Sterk og kraftig borrelås. Du trenger nok neppe være redd for at vesten faller av når du trener. Ei heller når du utfører tunge styrkeløft.

Ulemper:

10 eller 20 kilo kan være litt lite for noen. Hvis man kjøper en vektvest med 10 kilos motstand, så vil man muligens «vokse ut av den» på et tidspunkt.

Mer informasjon om produktet

Vektmotstand:Enten 10 eller 20 kilo
Fleksibel vektmotstand?Nei
Produsent:Master

For deg som skal løfte tungt: Tunturi Vektvest Pro med 30 kilo motstand

tunturis

Denne vektvesten fra Tunturi har vi tatt med som et godt alternativ til de som trenger mye vektmotstand.

Den er ikke like fleksibel og har ikke like god passform som mange av de andre. Samtidig har den en helt unik evne til å bære tungt – opp mot hele 30 kilo.

Dette gjør vektvesten unik, og er markedets beste alternativ til verdens sterkeste mann og kvinne. 🙂

Vesten fra Thunturi er laget i nylon, noe som er et veldig lett materiale. Selve vektvesten i seg selv veier nesten ingenting. I tillegg er det veldig lett å justere vekten, samt distribusjonen av vekten, med de mange lommene.

Vektposer – ikke vektblokker

Èn av tingene som skiller Tunturi fra andre produkter er at denne vesten er utstyrt med vektposer. Det er nettopp disse posene du fyller inn i lommene, og som bestemmer hvor tung vektmotstanden blir.

Svært god til styrketrening

Det at man kan legge på så ufattelig mye vekt (opp til 30 kilo), så mener vi at dette er den ultimate vesten til styrketrening. Og du trenger ikke være spesielt sterk for å ta vektvesten fra Thunturi i bruk. Start gjerne med halv vekt – altså 15 kilo – og jobb deg oppover. Vi fant stor glede i å bruke vesten da vi utførte klassiske øvelser som bulgarsk utfall og planken.

Fordeler:


Vektvesten kan veie helt opp mot 30 kilo. Dette er helt klart testens tyngste produkt.


Vektposene er lette å ta av og på vesten. I tillegg virker de å være av svært god kvalitet – du skal ikke være redd for at du faller og slår deg. Dette er neppe vektposer som sprekker med det første.


Tunturis vektvest kan, i likhet med de fleste andre i testen, brukes til både styrke- og kondisjonstrening. Allikevel vil vi påpeke at dette kanskje er det beste valget for deg som ønsker å utføre styrkeøvelser med kroppen som vektmotstand.

Ulemper:

Vi skal være såpass ærlige og si at vektblokker gir en bedre følelse enn vektposer. Til tross for at posene kanskje er litt mindre røffe mot kroppen din, så har de fleste vektvester (inkludert denne…) en såpass god polstring at det ikke skal by på noen problemer.


Høy pris.

Mer informasjon om produktet

Vektmotstand:Opptil hele 30 kilo
Fleksibel vektmotstand?Ja
Produsent:Tunturi

Dette må du tenke på før du velger hvilket produkt du kjøper

Selv om det kan virke som om alle vektvestene ligner hverandre, så stemmer ikke dette. Det er nemlig ganske store forskjeller på de ulike produktene.

Det skal vi skrive litt om nå.

Hvor mye vekt trenger du?

Mange førstegangskjøpere velger å umiddelbart gå for den tyngste vesten. Det er en stor feil som du definitivt kommer til å angre på.

Husk at vestene er laget for at du er i nærheten av å maksimere tyngdemotstanden. Svært få av oss vil være i nærheten av å ønske å legge til 30 kilo vekt på overkroppen vår.

Etter at vi nøye hadde testet alle de ulike vektvestene, så kom vi frem til at dette diagrammet er ganske nøyaktig:

10 kiloRundt 80-85 % av Norges befolkning vil ikke ha behov for en vektvest som veier mer enn 10 kilo.
15 kiloTil mosjonister som går mye tur, ønsker å jogge med vektvesten eller er godt drevne i push-ups.
20 kiloFor viderekommende. Du kan selv prøve å legge 20 kilo med mat i en ryggsekk, komme deg ned på bakken og prøve å ta noen armhevinger. Det er først da du forstår hvor ufattelig tungt det vil være å legge 20 ekstra kilo på overkroppen din når du trener. Svært få mennesker har behov for en så tung vest.
Over 20 kiloPasser til verdens sterkeste mennesker. Gjennomsnittsvekten på en norsk mann er i dag 82,5 kilo, skal vi tro Dagbladet. Med en økning på 30 kilo på overkroppen din, så vil gjennomsnittsmannen umiddelbart øke med 27 %. Tro oss: du trenger ikke en vektmessig økning på 27 % når du skal trene styrke eller kondisjon.

Husk også at leddene og musklene dine i beina er kalibrert til å håndtere din nåværende, normale kroppsvekt. Skal man tro både Avors Medical Group (og sunn fornuft…), så forstår man at det å helt plutselig legge alt for mye kilo på kroppen kan øke risiskoen for skader.

pexels victor freitas 841130

Passform

Før vi begynte å teste produktene, så tenkte vi umiddelbart at det å si at noe har en «universell passform» ikke stemmer. Hvordan kan for eksempel en vektvest passe meg (kvinne, 165 høy) og den største mannen i testpanelet (2 meter høy og brede skuldre)?

Vel. Svaret er: vektvester er utstyrt med fleksible, gode borrelåser som gjør det mulig for alle voksne personer å bruke dem.

Det var spesielt testvinneren vår, Iron Gym, som satt like godt på personer som meg – og veldig store menn. Hvis du har en litt «unormal» kroppsform, så bør du gå for en av de to produktene vi har anbefalt med best passform.

Priser på vektvekst – hva koster det?

 • Under 1000 kroner: Det skal godt gjøres å finne en seriøs norsk nettbutikk som selger vektvester under 1000 kroner. I så fall vil de være av svært lav kvalitet. Men du kan finne det på Amazon eller via andre utenlandske nettbutikker. Vi prøvde – og vesten som egentlig kostet 69 $ endte opp med å koste oss godt over 1300,- etter moms og toll. For ikke å snakke om at det tok 20 dager å få den sendt i posten.

 • Rundt 1500 kroner: Dette er nok prissegmentet du bør sikte deg inn på når du kjøper en slik vest i Norge. De har ofte gode glidelåser, fleksibel vektmotstand og en passform som gjør at den sitter godt på kroppen. Nær sagt alle testvinnerne her hos Shanti koster mellom 1200 og 1700 kroner.

 • Over 2500 kroner: I denne kategorien finner du sjelden enkle og lette vektvester. Her snakker vi ofte om de som veier over 25 kilo og er produsert av typiske «bodybuilder»-merker. Det er kun ett produkt i testen vår du finner i denne prisklassen. Men det er også et produkt vi anbefaler at du holder deg unna med mindre du virkelig vet at du trenger en så tung vest.

Inspirasjon: Treningsøvelser med vektvest

Testens vinner, vektvesten fra Iron Gym, har det blitt laget en video om på Youtube. Den viser en rekke ulike treningsformer som vil være passende når du bruker denne type vest:

Ofte stilte spørsmål

✅Hva er fordelene med å bruke en vektvest?

Først og fremst vil en vektvest hjelpe deg med å øke effektiviteten av treningen din. Det gjelder uavhengig av om du sikter mot økt styrke, kondisjon eller bedre balanse.

I tillegg kan det hjelpe med å skape bedre variasjon i treningen din. Dette gjelder spesielt for de av oss som liker å ta en treningsøkt hjemme i vår egen bolig.

✅Hva er viktigst å tenke på når man kjøper vektvest?

Det aller viktigste er å finne en vest som passer dine behov både når det kommer til passform og vektbalanse.

Utformingen av vesten har utrolig mye å si for hvilke(n) treningsøvelse(r) den fungerer for. Hvis du har en vest som har jevn fordeling av vekt, så vil den passe best til mosjon, sport og jogging. En vest som har et lavt tyngdepunkt vil være best til knebøy og andre styrkeøvelser.

✅Kan en slik vest føre til skader på ledd og muskler?

Ja, det er det en viss fare for.

Men risikoen øker betraktelig hvis du går for en vest som er tyngre enn det du selv kan klare å håndtere. Hvis du begynner lavt (med 10 kilo), så skal det mye til for at en voksen person får ledd- eller muskelskader.

Andre relevante produkttester

Vi har også testet en rekke andre produkter som kan være med på å gjøre muskulaturen din sterkere.

Her er et knippe av våre favoritter:

Har du prøvd noen av disse vektvestene – eller har du kanskje andre produktforslag? Eventuelle spørsmål til oss i Shanti eller til testen vår? Vi vil veldig gjerne høre fra deg – og har kommentarfeltet under artikkelen åpent for all ris & ros. 💖

Hjelp oss å få flere lesere - del med dine venner! 🙏
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Annonse: Denne siden inneholder annonselenker som støtter driften vår.

4 kommentarer om “Vektvest test: Beste vektvest for økt muskelstyrke”

 1. Det viktigste med en god vektvest er at vekten er likt fordelt. Som du skriver.

  Men dette er ingen selvfølge. Den eneste kamo-vesten dere anbefaler vil jeg si har en svært dårlig vektfordeling. Når all vekten er «dratt» nedover på vesten, så blir det ikke bare fryktelig tungt å ha den på. Man kan også si at det skal veldig mye til før man blir komfortabel med å jogge med den eller gjøre annen kardio-trening.

  Svar
 2. Kan barn og unge bruke vektvest på samme måte som voksne gjør?

  Jeg har en 13-åring som har kickstartet det han kaller «bodybuilding»-karrieren sin. Vet ikke om det er sunt om han får tak i sånne produkter som det her. Har lest at mye styrketrening i alt for ung alder kan skade kroppen.

  Svar
  • Hei Janne. Jeg kan svare. Er personlig trener og har jobbet på SATS i ti år. Har også arbeidet mye med barn og unge, og hjulpet yngre mennesker med trening.

   Barn og unge bør IKKE bruke vektvest på samme måte som voksne gjør. Jeg vil si «no, no , no!!» til barn under 15 år som ber om å bruke vektvest.

   i 15-16-årsalderen kan man begynne å ta individuelle avgjørelser basert på muskelmasse, kroppsform, hvor langt ungdommen har kommet i utviklingen, m.m.

   Svar
 3. Mine knær ble dårlige etter å ha brukt en alt for tung vekt for noen år siden. Altså da snakker jeg ikke om VEST, men om VEKT.

  Nå som jeg kjøpte meg en vektvest, så skal jeg begynne i det små (4-5 kilo) og så jobbe meg oppover. Man trenger ikke være maratonløper eller styrkeløfter for å bruke disse vestene, de kan likefullt bli brukt når man går på butikken eller skal på jobb.

  Svar

Legg igjen en kommentar