Yoga bolsters: Dette er de beste yogabolsterne og yogaputene

Det å kjøpe yoga bolsters kan kanskje virke enkelt, men det er mange forskjellige typer å velge mellom, som kan virke forvirrende. Derfor har jeg laget denne guiden, for at du enklere skal kunne finne en yoga bolster/pute som passer deg og dine behov.

Nettbutikker jeg anbefaler å hande yoga bolster hos

Ved å handle hos disse nettbutikkene er du sikret god kundeservice, raske frakt og ingen skjulte kostnader som toll/mva.

Dette er de beste yoga bolsterne

I oversikten under viser jeg de yoga bolsterne jeg selv mener er de beste på markedet. Jeg har ikke testet absolutt alle selv, men jeg kjenner til produsentene og har lest kundeanmeldelser på alle produktene. På denne måten kan jeg trygt anbefale disse putene både til nybegynnere og avanserte yogis!

Beste 60 cm bolster: Nyttadesign Yogabolster

Denne yoga bolsteren fra Nyttadesign i standard størrelse, 60 cm, er den jeg anbefaler alle å kjøpe.

Bolsteren er trukket i 100% økologisk bomull og er fylt med bokhvete. Stoffet fåes i mange forskjellige farger, og puten er produsert i Europa.

Uansett om du er nybegynner eller viderekommen, er dette en perfekt yoga bolster! Prisen er også hyggelig.

Fåes kjøpt hos Gymgrossisten og Bodystore.

Beste 70 cm bolster: Nyttadesign Maxi Yogabolster

Om du er ute etter en yoga bolster som er litt større enn normalt, så anbefaler jeg denne fra Nyttadesign.

Den er laget av samme produsent som den over, og av samme materiale, men den er 10 cm lengre.

En yogabolster av denne størrelsen er fin dersom du er litt høyere eller større enn snittet.

Fåes kjøpt hos Gymgrossisten og Bodystore.

Beste meditasjonspute: Nyttadesign Maxi Meditasjonspute

Mange liker også å ha en pute å sitte på når de mediterer. Da anbefaler jeg denne puten i 100% økologisk bomull.

Modellen er formet som en bønne, og passer perfekt for meditasjon og avslapping, både hjemme og på yogastudioet.

Puten har en glidelås slik at du enkelt kan bestemme volumet og hvor hard den skal være.

Beste runde meditasjonspute: Nyttadesign Rund Meditasjonspute

Dersom du liker runde meditasjonsputer bedre enn bønneformede, anbefaler jeg denne fra Nytta Design.

Puten er 33 cm i diameter og ca 15 cm høy. Den er laget av 100% økologisk bomull og passer de fleste sittestillinger.

Ytterstoffet kan vaskes og strykes. Puten er produsert i økologisk bomull fra Europa.

Fåes kjøpt hos Gymgrossisten og Bodystore.

Hva er yoga bolsters?

Yoga bolsters (også kalt yogapute, yogabolster) er et hjelpemiddel brukt til forskjellige posisjoner i yoga.

En yoga bolster er en pute som er fast, lang, smal og ofte sylinderformet, som blir brukt til å støtte opp kroppen under enkelte poseringer og gi komfort.

Å bruke en god yogabolster kan gjøre underverker for yogaen din, spesielt i restorativ yoga, yin yoga, prenantal yoga (gravidyoga) og postnatal yoga (etter fødsel). Den kan også være hjelpsom dersom du har smerter i ledd.

Hvordan velge den beste yoga bolsteren/yogaputen

Jeg har sett på forskjellige merker og typer bolstere, og har også prøvd det meste selv i løpet av min yogakarriere. Her har jeg prøvd å skrive litt om de forskjellige typene slik at du skal få en idé av hva de brukes til.

De forskjellige typene bolstere

Selv om yogabolstere generelt er ganske like, er det noen forskjeller på dem som avgjør hvor brukervennlige, anvendelige og komfortable de er.

Standard yoga bolstre

Vanligvis er yogabolstre rektanguleære, og har en lengde på rundt 64 cm, en bredde på 30 cm og en høyde på 15 cm. De er vide og flate, og plasseres under ryggen for støtte. De kommer også med mer avrundede hjørner, slik at de har en sylinderform.

Denne typen yogabolsters er de mest anvendelige. De ligger flatt og trygt på gulvet, og gir kroppen et behagelig løft. Man kan også sitte på dem i positurer hvor det føles naturlig, og de kan gi support i meditasjonspositurer.

Det er også den mest vanlige yogabolsteren, og er et vanlig syn i yogastudioer. Bolsterne er komfortable og stabile, og varer i årevis.

På grunn av tingene jeg ramser opp over, er en vanlig standard bolster som regel et trygt valg dersom dette er første gang du skal kjøpe deg en. Det er også en slik jeg kjøpte selv for første gang, og jeg har den forstatt.

Runde yogaputer

Runde yoga bolstere er også et normalt syn. De minner veldig om standard yogabolsters, og har en diameter på ca 23 cm og en lengde på rundt 70 cm. De er ofte litt større, tyngre og lengre enn standard bolstre, og passer bedre til litt mer avanserte øvelser og positurer.

Runde yogabolstere kan gi forskjellige fordeler for kroppen. For eksempel, om den plasseres under ryggen, løfter den hele ryggraden høyere og lar armer og skuldre henge avslappende ned. Eller så kan den for eksempel legges under knærne i Savasana posisjon.

Runde yogabolsters er også mye brukt i sittende positurer; du sitter høyere, men med mindre stabilitet enn en standard bolster, på grunn av den runde fasongen.

Hvis du ikke klarer å bestemme deg for om du ønsker en standard bolster eller en rund yogapute, ville jeg anbefalt deg å velge standardversjonen. Men, hvis du har mulighet, kan man med fordel senere oppgradere til en rund – eller kjøpe begge deler med en gang.

Pranayama-bolstere

Denne typen yogaoblstere er lengre og tynnere versjoner av standardversjonen – ca 65 cm lange, 16 cm brede og 6 cm høye.

Poenget med denne typen yogaputer er å løfte brystkassen og blir ofte brukt sammen med et brettet pledd.

På grunn av størrelsen kan de også brukes som beskyttelse i posisjoner hvor man står på knærne, eller under knærne i for eksempel Savasana-posisjon.

Pranayama bolstere ofte erstatte standard eller runde yogabolstere om du synes de er for store.

Små, rektangulære yogaputer

Dette er mindre versjoner av de rektangulere oblsterne, og er rundt 60 cm lange, 20 cm brede og 12 cm høye. De brukes på samme måte som standard bolstere. Noen ganger kalles de også «junior bolster» og kan være et godt alternativ for barn.

Små, runde yoga bolstere

Disse blir også kalt junior-bolstere av noen, men også noen voksne liker disse. De er like i formen som runde yogabolstere, babre mindre. Om du foretrekker disse så kan du også låne dem bort til barna dine om de vil bli med deg på en yogaøkt!

Fasthet/hardhet

Når du skal velge deg en yoga bolster, må du passe på at den er fast i fisken, og hard nok til at den gir det støtte og stabilitet. Men den må også være myk nok til at den er komfortabel.

Den skal føles ut som en pute som er godt stappet, og skal holde formen og fasongen sin godt etter at du har sittet eller ligget oppå den.

Dersom du kjøper yogautstyret ditt på nett, har du alltid 14 dagers angrerett i Norge, slik at du kan prøve bolsteren før du eventuelt bestemmer deg for om du vil beholde den eller ikke.

Materiale

Bolstere er som regel miljøvennlige, og lages av naturlige materialer som bomull og help.

Enkelte yogabolstere inneholder mye polyester og skumgummi. Sjekk gjerne hva slags materialer din er laget av før du handler. Det er dog vanskelig å finne noen som inneholder 100% naturlige materialer. Om du også skal kjøpe deg en yogamatte, bør du sjekke ut guiden vår for å finne et miljøvennlig alternativ.

Design

Det finnes en haug av forskjellige designs å velge mellom, og her må du bare velge det du selv synes ser best ut. Enten du vil ha noe som matcher interiøret ditt, personligheten din eller bare noe enkelt som favorittfargen din, så kommer du til å finne det.

Det eneste tipset jeg har når det kommer til farger, er at lyse farger lettere blir flekkete. Det kan også være lurt å passe på at trekket kan taes av for å vaskes.

Pass også på at du vasker den alene den første gangen du vasker den, i tilfelle den farger av.

Til slutt; store yogabolstere har ett eller to håndtak. Disse brukes ikke til noe spesielt, annet enn til å frakte og håndtere den, så dette er helt valgfritt.

Ofte stilte spørsmål

Er yoga bolstere bare for nybegynnere?

Nei! Alle har bruk for bolstere. De brukes både til støtte og som et hjelpemiddel for å få mer ut av selve yogaen.

Hvordan rengjør jeg yogaputen min?

Som regel har puten et putetrekk du kan ta av, og vaske i maskin. Dette varierer selvfølgelig fra leverandør til leverandør. Heldigvis er det som regel vaskeanvisninger på puten, så jeg anbefaler deg å følge disse! Om det ikke er noen vaskelapp, så ville jeg har vasket trekket på en lav temperatur som 30 grader med et skånsomt program.

Hva er den beste yogabolsteren?

Om du scroller til toppen av dette innlegget, finner du de yogabolsterne jeg selv anbefaler. Lykke til!

Hva er en yoga bolster?

Yoga bolsters er puter i forskjellige former og fasonger som kan hjelpe deg med forskjellige yogastillinger, blant annet ved å støtte opp kroppen din.

Kan jeg ikke bare bruke en pute?

Hvis du ikke har en yogabolster, eller ikke vil kjøpe en, så kan en pute noen ganger være en mulighet.
Du vil dog ikke alltid få samme effekt som om du hadde brukt en ordentlig yogapute. Det er fordi puter er mykere og ofte bredere. For eksempel: dersom du plasserer en pute under ryggen din i Savasana, vil du nok heller føle at du synker sammen enn at brystkassen din åpner seg. Et bedre alternativ kan da være å heller bruke litt hardere sofaputer eller noen brettede håndklær.

Har du noen erfaringer eller spørsmål? Legg igjen en kommentar under! ❤️

Legg igjen en kommentar