Yogaball: Dette er de beste ballene å bruke til yoga

Yogaballer, ofte kalt treningsballer, fitnesballer eller pilatesballer, er et godt treningshjelpemiddel som utfordrer kjernemuskulaturen din i mage og rygg.

Hvis du har tenkt på å skaffe deg en yogaball vil du få tips på denne siden om hvor du kan skaffe deg en, hvilken størrelse du bør ha samt andre ting som er viktig å tenke på.

Nettbutikker jeg anbefaler å hande yogaball hos

Ved å handle hos Gymgrossisten er du sikret god kundeservice, raske frakt og ingen skjulte kostnader som toll/mva.

Dette er de beste yogaballene

Under viser jeg hvilke yogaballer jeg mener er gode kjøp. Yogaballer er enkle produkter som både er billige og lette å bruke. Det er derfor begrenset for hvor mye du trenger å tenke deg om før du går til innkjøp av en yogaball.

Beste yogaball: Master Fitness Gymball

Om du vil ha en yogaball av høy kvalitet, anbefaler jeg denne fra Master Fitness.

Denne ballen er laget av høykvalitets PVC som beskytter den fra normal slitasje, og gjør den perfekt til yoga.

Ballen er veldig stabil og laget i et tykkere materiale enn normalt, som både gjør at den holder lengre, men også blir mer stabil.

Yogaballen passer perfekt til hjemmetrening og lar deg bygge både kondisjon, styrke og fleksibilitet.

Den fåes både i tre ulike størrelser:

 • 55 * 55 * 55 cm
 • 65 * 65 * 65 cm
 • 75 * 75 * 75 cm

Mye for pengene: Casall Gym Ball

Om du bare er på ute etter en billig yogaball, er denne fin.

Du får denne ballen i flere farger og størrelser.

Maksvekt for brukere av denne ballen er 250 kg og det medfølger en pumpe og ventil.

Denne yogaballen er veldig effektiv, og det er nesten bare fantasien som setter grenser for de forskjellige øvelsene du kan gjøre med den.

Ballen er laget i PVC og er fri fro ftalater.

Yogaballen kommer i to størrelser, 60 cm og 70 cm. Dersom du er mellom 155 cm og 165 cm høy anbefales de minste. Om du er høyere bør du kjøpe den som er 70 cm.

Hva er en yogaball?

Yogaballer er billige hjelpemidler som egentlig bare er store, myke gummiballer. Men når man kombinerer dem med grunnleggende øvelser, kan de hjelpe deg med å trene opp stabilitet, balanse og utholdenhet. De er også effektive når det kommer til å bygge muskler.

Yogaballer fungerer til mange former for trening, og brukes også av mange til å sitte på, for eksempel på jobb.

Yogaball brukes til mye

Disse fordelene gir en yogaball treningen din

Yogaballer er et genialt hjelpemiddel, og gjør mye godt for kroppen.

De styrker kjernemuskulaturen din

Du har kanskje hørt noe om at yogaballer er til stor hjelp når det kommer til å styrke kjernemuskulaturen din. Det burde ikke komme som noen stor overraskelse, når du ser hva slags øvelser du kan bruke den til.

Når du sitter på en yogaball, eller bruker den til for eksempel planken, må du balansere kroppen din på den. For å gjøre det, må du bruke kjernemuskulaturen din, muskler som ofte blir oversett ved vanlig trening. Det blir litt som å ha en veldig myk yogamatte!

Med en sterkere kjernemuskulatur minsker du sannsynligheten for skader, som for eksempel strekk-skader.

Her er et eksempel på et ti-minutters treningsprogram for å trene opp kjernemuskulaturen med en yoganball:

Hjelper mot vondt i ryggen

Vondter i ryggen er ikke uvanlig. Det er ikke rart, ettersom vi sitter mer stille enn noen sinne. Det å ha vondt i ryggen er slitsomt og irriterende. En yogaball kan være til hjelp mot smertene.

Mange som har vondt i ryggen har så mye vondt at det kanskje er vanskelig å komme i gang med treningen. Men da er en yogaball hjelpsom. Ved å bruke en slik under treningen, sørger du for at korsryggen din alltid har støtte, til en viss grad forhindrer du smerte. Om du vil løfte noen vekter når du trener, gjør det når du sitter på en yogaball fremfor en benk, for å fjerne litt av trykket mot ryggen.

Selv om det kalles en yogaball, kan den brukes til mer enn bare yoga og trening. Det er veldig populært å bruke yogaballer som stoler på kontoret, av to årsaker: det er mer komfortabelt for mange som har ryggproblemer og det styrker kjernemuskulaturen din, da du hele tiden må jobbe med å staiblisere overkroppen din.

En yogaball gjør treningen morsommere

Det å holde seg i form er en utfordring for mange, da det rett og slett kan være vanskelig å motivere seg for vanlige treningsformer. Å løfte vekter kan være smertefult, og det å finne en idrett man faktisk synes er morsom, kan være vanskelig. En yogaball kan hjelpe folk med disse problemene fordi de gjør treningen til noe helt annet enn hva man er vant med.

Ved å bruke en yogaball blir belastningene på kroppen mindre. Man kan prøve alle typer øvelser helt til man finner noen man liker.

Det å finne en øvelse man liker og synes er morsom, er viktig om man skal klare å holde treningsmotivasjonen oppe. Om du går til anskaffelse av en yogaball kan det hende at du endelig finner en morsom treningsform! Trenger du tips til øvelser du kan gjøre? Da kan du sjekke ut denne siden.

Slik velger du rett størrelse på din yogaball

Det finnes dessverre ingen yogaball som passer alle høyder. Ballene kommer i forskjellige størrelser, og du bør velge riktig for å få mest ut av treningen din. Yogaballer kommer i alle størrelser, fra 30 cm og oppover.

Heldigvis er det veldig enkelt å velge riktig størrelse!

For å finne riktig størrelse er det vanlig å trekke fra 100 cm fra høyden sin, og deretter velge en ball med en diameter som er nær tallet du kom frem til. La oss si du er 170 cm høy. Trekker du fra 100 cm skal du da altså velge en ball med rundt 70 cm i diameter. Velg den ballen som er nærmest tallet du kommer frem til!

Ofte stilte spørsmål

Hvor bør jeg kjøpe yogaball?

Scroll til toppen av denne artikkelen, så anbefaler jeg de beste stedene å kjøpe yogaball fra!

Hva er fordelene med en yogaball?

Det å trene med en yogaball gir mange fordeler. Den største fordelen er kanskje at du vil trene kjernemuskulaturen din mer enn om du trener uten. Dersom du vil bruke en yogaball som en kontorstol, vil du også trene opp kjernemuskulaturen din.

Hvor mye koster en yogaball?

Prisen på yogaballer varierer fra butikk til butikk og merke til merke, akkurat som alt annet her i verden. Hvis du scroller til toppen av denne siden, har jeg gitt flere alternativer til bra yogaballer!

Har du noen tilbakemeldinger eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under! ❤️

3 kommentarer om “Yogaball: Dette er de beste ballene å bruke til yoga”

 1. Hei! Takk for fin oversikt, har du noen yogaballer å anbefale gravide?

  Svar
  • Hei Snartmamma! Hmmm. Jeg tror du bare kan bruke en vanlig en?

   Svar
 2. Etter at jeg begynte å bruke yogaball, så har jeg merket at man kan gjøre mange flere enkle øvelser for oss som er litt oppi årene (jeg er 55- og tør kun å skrive alderen fordi jeg forholder meg anonym 😀

  Yogaball er absolutt å anbefale.

  PS! Et tips er også å søke om videoer på Youtube om yoga-instruktører som viser hvordan man bruker yogaballer. Det er utrolig hvor mye forskjellig man kan bruke de til.

  Svar

Legg igjen en kommentar