Yogaferie i Norge

Selv om mange kanskje drømmer om en utenlandstur i år, vil nok de aller fleste fortsatt holde seg innenfor landegrensene. Og med en pågående pandemi eller ikke – sommeren er jo akkurat det beste Norge har å by på! Med lange kvelder fylt av solskinn, over 3000 kilometer fra nord til sør og spektakulær natur, er det ikke rart at så mange turister ønsker å komme på ferie til Norge. Noen ganger tar man det man har foran seg for gitt, og enda en norgesferie er kanskje en fabelaktig måte å få oppleve litt mer av det langstrakte landet vårt. Og hva med å gjøre sommerferien ekstra spennende? Det finnes nemlig mange flotte yogaretreats midt i den idylliske naturen vår. Vi har plukket ut noen av de beste yogaferiene du kan reise på i sommer, uten å måtte tenke på karantene, vaksiner eller en hektisk hverdag. 

Finnskogen

Kun to timer fra Oslo finner du Finnskogen, med norsk utmark og langstrakte skoger. Her har et fantastisk velværehotell sprunget opp blant myrer og mose, og i sommer kan du bli med på et yogaretreat midt blant trærne. På kurset er det full fokus på midfulness – med andre ord, akkurat den avslappende yoga ferien du kanskje drømmer om. Ta en pust fra hverdagen og koble av i stille omgivelser, mens du får både gjøre mindfulness meditasjon, mindful yoga og restorativ yoga fra 07.30 til 21.00 om kvelden. Ikke bli overveldet av timeplanen; du har egentid og frihet til å kunne vandre blant de mange turstiene fra 09.00 til 16.00, hvor du kun trenger å fokusere på deg selv uten en satt timeplan. 

steven kamenar MMJx78V7xS8 unsplash

Reindalseter

Inne i Tafjordfjellene går en fantastisk yogareise når sommeren er på innmarsj, arrangert av Yam Yoga i Ålesund. Over fem dager går turen sammen med DNT innover fjellene, hvor det arrangeres yoga både om morgenen og på kvelden, i tillegg til en vandring til en av de nærliggende toppene hver dag. Det blir også innføring i meditasjon og pranayama sammen med hver yogaøkt. Dette er en yogaferie som passer for aktive voksne, uavhengig om du har erfaring med yoga eller ikke fra før. 

torbjorn sandbakk OUcmQzDo0Is unsplash

Norges Yogafestival

I hele 7 år har Nøsen yoga avholdt Norges Yogafestival. Selv om det er døpt til en festival og ikke et retreat, fortjener det likevel en plass på listen over yogaretreats du kan bli med på i sommer. Det er en festival fullpakket med yoga, foredrag og ulike workshops innenfor yoga og meditasjon med nasjonale og internasjonale lærere, hvor du også har muligheten til å møte mange nye yogavenner fra hele landet. En begivenhet alle yogaentusiaster bør bli med på for å feire det voksende yogamiljøet i Norge.

anupam mahapatra Vz0RbclzG w unsplash

Askøy

Like utenfor Bergen ligger Ask kurssenter, hvor en av sommerens mest innsiktsfulle yogaretreat går av stabelen. Her er det mer enn bare ‘litt yoga’ på timeplanen. Forbered deg på fullt program fra 6.30 om morgenen til 22.00 på kvelden. Kurset byr på selvinnsikt, avspenning og avkobling, og du kommer til å flyte gjennom de siste dagene i eufori. Bli introdusert til mer tøffe teknikker som neseskylling, og smak på litt Vipassana – du skal nemlig være stille det siste 1 ½ døgnet før hjemreise. Dette er en yogaretreat som mange kanskje ikke ser på som en typisk yogaferie, men det er nok akkurat denne type ferie kroppen din egentlig ønsker seg. Fokus på deg selv og din indre ro, i hele fem dager.

christina holden ronning O3MQC2a1wpw unsplash

Ringebufjellet

Om du er klar for et ordentlig yogaretreat omringet av nydelig norsk natur ved foten av Rondane på en gammel seter, er dette for deg. Finn indre stillhet på dette kurset som avholdes hele 5 dager i stillhet. Du vil garantert kunne observere hver minste lyd fra den praktfulle skogen og det fantastiske landskapet, og få lagt både digitale enheter og den hektiske hverdagen på hylla. I løpet av 10 dager får du bli med på over 40 timer med yoga, nyte vegetarmat og svette fra deg i badstuen som fyres opp annenhver dag. Dette er et kurs som passer for dem som allerede har litt erfaring innenfor yoga, og gjerne ønsker å gå videre i praksisen sin. Et retreat som sent vil glemmes for dem som er åpen nok til å delta!

gunter valda r4bZTkTjPqo unsplash

Sommarøy

Norges svar på Karibien – bare på litt nordligere breddegrader. Det er både kritthvite strender og krystallklart vann, men kommer med den friske norske luften og midnattssol som en ekstra bonus. Sommarøy befinner seg like utenfor Tromsø, helt vest ut mot havgapet. Her holder harmoniske Anniken Wild et såkalt ‘soul retreat’, noe som er en god blanding av yoga, mindfulness, avkobling og samhold. Bli med på daglige økter med yoga og meditasjon, hyggelige stunder rundt bålet og en helt spesiell kakaoseremoni.

  • Varighet: 3 dager, 2 netter
  • Når: 13-15 august
  • Yogalærer: Anniken Wild ( @annikenwildyoga på Instagram)
  • Sted: Sommarøy, Tromsø
  • Pris: 5490 kr
  • Påmelding: https://www.annikenwild.com/sommaroy
positeavely WALDrtqEPY unsplash

Lofoten

Dersom sommeren allerede er fullbooket, er det godt å vite at det finnes yogaretreats som strekker seg utover høsten også. Hvis du enda ikke har besøkt en av Norges mest populære turistdestinasjoner, er dette sommeren du kan gjøre det. Forestill deg å gjøre yoga blant den vakre naturen, og kombinere det med mange utflukter til fantastiske steder like ved. Under oppholdet får du også padle rundt blant de majestetiske fjellene, og nyte lokal og kortreist mat fra nord. Det avholdes to yogaøkter per dag, og turen er passende for både nybegynnere og de som er mer erfarne.

mike palmowski gMLgtwDcWjg unsplash

Legg igjen en kommentar