Yogastropp test: Markedets 3 beste yogastropper

En yogastropp (yoga strap) kan hjelpe mange. Det er et fantastisk hjelpemiddel som gjør det enklere å utvikle fleksibilitet og forenkler lærekurven til avanserte stillinger. Noen ganger er det nemlig vanskelig å komme helt inn i stillingen man ønsker å flyte inn i.

Kanskje man er stiv etter gårsdagens løpetur, sliter med skuldrene sine eller er ny innenfor yoga og aldri har bøyd og tøyd før. Hvis man ønsker å strekke seg litt lenger, men ikke helt klarer det på egenhånd, finnes det heldigvis hjelpemidler. Vanligvis vil en yogalærer kunne hjelpe deg med ulike strekk under en yogaklasse, men dersom du heller liker å utfordre deg selv hjemmefra, er en yogastropp en ypperlig investering.

Nettbutikker jeg anbefaler å kjøpe yogastropper hos

Her får du 14 dagers angrerett og ingen skjulte kostnader som toll eller moms.

Yogastropp test – de beste yogastroppene

Under finner du litt mer info om de tre stroppene.

1. Gaiam Yoga Strap – Testvinner

Skjermbilde 2021 07 14 kl. 16.34.59

Denne yogastroppen er en praktisk rem som lar deg utføre vanskelige posisjoner. Den er laget i solid bomull og har en praktisk krok.

 • Laget i bomull
 • Kan maskinvaskes
 • 183 cm lang og 3 cm bred

Fåes kjøpt hos Gymgrossisten og Bodystore.

2. Nyttadesign Yogabelte – God pris

Skjermbilde 2021 07 14 kl. 16.37.40

Dette yogabeltet fra Nyttadesign er laget av økologisk bomull og er svært solid. Prisen er også god, så dette er et godt kjøp!

 • Økologisk bomull
 • Lengde 240 cm, bredde 4 cm
 • Kommer i sort

Fåes kjøpt hos Gymgrossisten og Bodystore.

3. Abilica Yoga Set – Yogastropp og blokk i ett

Skjermbilde 2021 07 14 kl. 16.43.54

Dersom du ikke har en yogakloss fra før, anbefaler jeg denne pakken hvor du får både en kloss og en yogastropp i ett, til en hyggelig pakkepris.

 • Både blokk og stropp i ett
 • Reimen er 180 cm lang og 4 cm bred
 • Perfekt for vanskelige posisjoner

Hva er en yogastropp?

En yogastropp er enkelt og greit et elastisk bånd som er med på å hjelpe deg inn i dypere og mer behagelige strekk. Enten du trenger litt ekstra støtte for å holde beina rett eller ønsker en dypere skuldertøyning, vil yogastroppen være med på å minske dine egne begrensninger. Det vil støtte deg hele veien dit du ønsker, og gjør det også enklere å kontrollere selve tøyningen: noen ganger har man lett for å strekke seg litt for langt å oppleve smerte, men med en yogastropp vil du kunne kjenne hver millimeter og selv kunne stoppe når du har gått langt nok. I tillegg vil du kunne holde stillingen du har gått inn i mye lengre enn det du ville ha klart på egenhånd, noe som betyr at du kan bruke yogastroppen som et effektivt hjelpemiddel for å oppnå målene dine raskere. Enkelt forklart det en smart rekvisitt som hjelper deg med å forebygge skader, gjør treningen mer effektiv og støtter deg dypere inn i yogastillingene.

Hva skiller en yogastropp fra en treningsstrikk?

Det er flere ting som skiller en yogastropp fra en treningsstrikk:

 • Treningsstrikker har ofte håndtak
 • Mange treningsstrikker har stor vektmotstand, noe som fungerer ekstremt dårlig til yoga
 • Yogastropper er ikke alltid elastiske, da mange er laget av naturlige materialer – noe som gjør de mer miljøvennlige enn en vanlig syntetisk treningsstrikk
 • En yogastropp er heller ikke alt for lange (aldri over 1,5 meter)

Hvis du ønsker å se de forskjellige typene treningsstrikker, så har jeg også en artikkel om treningsstrikk test her. Den er vel verdt å lese.

Ulike typer yogastropper

Det finnes yogastropper i ulike materialer, tykkelser og størrelser, men de har alle én ting til felles: de tar veldig liten plass. Hvis du av ulike årsaker har plassmangel i hjemmet ditt, og kanskje syns det er tungvint å komme deg avgårde på treningsstudio, er en yogastropp noe som får plass i enhver liten studioleilighet – til og med under senga i kollektivet. Du vil ha et minimalistisk treningsapparat som vil komme til nytte for både yoga og andre treningsformer.

En ‘yoga strop’ kan nemlig ha mange navn, og du trenger ikke akkurat skaffe deg en ‘yogastropp’: noen butikker kaller det yogastropp, andre kaller det treningsbånd, og noen kaller det stretchbånd. Så ikke bekymre deg om en butikk sa de ikke hadde yogabånd, men treningsbånd – det er akkurat det samme. Bare sørg for at treningsbåndet ikke har noe vektmotstand, da det vil gjøre tøyingen vanskeligere i stedet for lettere. I verste fall kan du til og med bruke et sjal eller skjerf hjemme dersom du ikke har tilgang til en yogastropp – derimot vil det være litt mer knotete enn en yogastropp som er spesielt utviklet for at du enkelt skal kunne bruke den som en forlengelse av kroppen din.

Hva kan du bruke en yogastropp til?

En yogastropp kan brukes til å strekke beina med, for eksempel slik som vist på bildet under. Du kan også benytte sjansen til å få en ordentlig hoftetøyning fra posisjonen nedenfor. Da lar du foten som er oppe i luften sakte gå ned til både venstre og høyre side. Husk å stoppe når låret gir beskjed. Hold posisjonen i 15 til 30 sekunder og bytt til andre siden.

best yoga straps hero
Kilde: imore.com

Du kan også bruke yogastroppen til å strekke beina i sittende stilling. Da sitter du på gulvet med beina strakt foran deg og tar yogastroppen rundt begge føttene. Dra stroppen mot deg mens du forsiktig krummer ryggen. Se hvor langt du klarer å lene deg fremover med beina helt strake, godt støttet opp av yogastroppen.

Det blir også enklere å tøye beina opp i bue-stillingen ved å bruke en yogastropp. Da ligger du på matten på magen, og starter med den ene foten. La stroppen gå rundt den ene foten, og løft hodet over matten, mens du lar foten strekke seg oppover. La motsatt fot bli værende på matten. Hold i 15 til 30 sekunder og bytt fot. Deretter kan du legge stroppen rundt begge føttene, og prøve deg på bue-stilling.

HowtoUseYogaStrap 09
Kilde: bananabloom.com

Hvis du sliter med å holde balansen i Vrikshasana, også kjent som treets posisjon, kan du legge yogastroppen rundt foten du skal løfte opp til kneet eller låret på motsatt side. Yogastroppen vil hjelpe deg til å holde foten på plass uten at den faller ned mot gulvet igjen – og det eneste du trenger å fokusere på er å holde balansen på det andre beinet!

ZIVA Yoga Strap Tree Pose 0 40 screenshot
Kilde: YouTube – ZIVA

Det å utføre en grasiøs danser-posisjon er høyt på manges liste over yogastillinger de ønsker å utføre. En yogastropp kan hjelpe deg med å få beinet ytterligere opp. Sett beinet i sirkelen du danner helt på bunn av stroppen, og skyv armen over hodet. Dra beinet oppover. Når du føler du står fast, lar du den andre armen komme over hodet, og spaser hendene sakte nedover stroppen mot beinet. Ta det sakte, og når du kjenner du står helt fast, holder du posisjonen i 30-40 sekunder. Hvis du utfører dette hver dag vil du se raske resultater.

4 Ways to Deepen Your Practice With a Yoga Strap Tutorial 8 6 screenshot
Kilde: YouTube – yogiapproved.com

Det finnes med andre ord få stillinger som en yogastropp ikke kan bli med på. Bruk fantasien, og gjerne sjekk ut noen videoer for å få inspirasjon til hvordan en yogastropp kan hjelpe øvelsen din. En yogastropp er for alle – det er der for å støtte opp de minst avanserte til de mest avanserte stillingene, og derfor har det ingenting å bety om du er helt nybegynner eller yogalærer med flere tiårs erfaring. Hvis du føler du ikke kommer dypt nok inn i en øvelse, blir en yogastropp en naturlig forlengelse av kroppen din, som hjelper deg å strekke deg litt ytterligere.

Hvem fant opp yogastroppen?

Akkurat som yoga selv, stammer også yogastroppen fra India. Den innflytelsesrike yogien B.K.S. Iyengar, mannen bak de verdensberømte bøkene Tree of Yoga, Light on Pranayama og Light on the Yoga Sutras by Patanjali, var med på å spre yoga ut fra India og til Vesten på midten av 1900 tallet. Han utviklet sin egen yogastil som heter Iyengar yoga, en stil som er anerkjent for rolige bevegelser og mer enkle asanas. Iyengar yoga tar i bruk mange hjelpemidler, noe som gjør det til en stil som egner seg godt for nybegynnere. B.K.S. Iyengar likte å eksperimentere med ulike hjelpemidler slik at han kunne gi visdom om yoga til alle og enhver, og en dag fant han frem et belte og prøvde ulike asanas sammen med beltet. Dette ble starten på et av nåtidens beste hjelpemidler innenfor yoga. Så bruk fantasien for å finne ut hvordan en yogastropp kan hjelpe deg, akkurat slik som Iyengar gjorde.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan vasker jeg en yogastropp?

Det er heldigvis utrolig enkelt å vaske en yogastropp. Legg den i en bøtte med vann ved behov, eller legg den i vaskemaskinen. Sørg for at du leser instruksjonene på vaskelappen, men da en yogastropp ofte er laget av naturlige materialer, er det ingen problemer med en enkel maskinvask.

Hvor kan jeg kjøpe en yogastropp?

Mange treningsbutikker selger yogastropper og treningsbånd. Personlig har vi brukt hva enn vi har tilgjengelig når jeg har vært langt ute på landsbygda i India for å praktisere yoga. Der er det mangel på moderne elastiske bånd, og vi har brukt alt fra skjerf til håndklær til oppklipte sarier (de lange tøystykkene kvinnene kler seg i). Derimot er opplevelsen med et elastisk bånd eller en fulldesignert yogastropp en helt annen enn med et vevd stykke tøy som egentlig har et helt annet formål, både med tanke på form og lengde. Med en elastisk yoga strap vil du være mer fleksibel, og få bedre nytte av yoga stroppen.

Øverst i artikkelen har vi anbefalt tre yogastropper som er slitesterke og gode. Disse fås hos norske forhandlere slik at du er sikret en trygg og rask handel.

Er alle yogastropper elastiske?

Alle yogastropper er ikke elastiske. Det finnes unntak, og mange elastiske yogastropper egner seg ofte for nybegynnere, da de ikke sitter like fast rundt beinet eller armen. Derimot er det beste valget en hardfør yogastropp av et naturlig materiale som ikke er spesielt elastisk, slik som de tre vi har kåret i denne testen. Et miljøvennlig og robost valg vil alltid være å velge en yogastropp av naturlige og økologiske materialer, som er slitesterke og vil holde i en årrekke.

Kan jeg bruke en yogastropp uten lærer?

Det er veldig enkelt å bruke en yogastropp, og du trenger ingen lærer for å vise deg hvordan du bruker den. Enten bruk fantasien eller sjekk noen videoer på YouTube (som den vi har lagt til nedenfor) for å få inn basisposisjonene, og etterhvert vil du kunne finne flyt sammen med yogastroppen og bruke den som en forlengelse av kroppen din. En yogastropp kan på mange måter erstatte lærerens støtte for å komme dypere inn i stillingene, og er et perfekt hjelpemiddel å ha hjemme.

Sjekk ut videoen under for å få inspirasjon til hvordan du kan bruke din yogastropp.

Har du noen spørsmål? Legg igjen en kommentar under!

3 kommentarer om “Yogastropp test: Markedets 3 beste yogastropper”

 1. Jeg dro på XXL og spurte om «yogabånd». Guttungen som prøvde å veilede meg så på meg som om jeg hadde falt ned fra månen og spurt han et spørsmål.

  Fyren ante ikke hva det er.

  Men jeg har sett flere yoga-Youtubere bruke strikker eller bånd når de holder på. Så det er vel bare det at folk bruker ordene «treningsstrikk» og «yogabånd» om hverandre – uten at folk egentlig skjønner forskjellen.

  Svar
  • Dette er jo et problem som er vedvarende i norske sportsbutikker. Ikke rart at folk kjøper ting på nett.

   Jeg er selv en ivrig yoga-dame og har ALDRI klart å finne noen ordentlige yogaklær eller yogaprodukter hos XXL eller G-Sport.

   Svar
 2. Yogainstruktøren min ba meg om å ta med et sånt yogabånd til neste time 😀

  takk! da vet jeg hva hun mener. Var litt for nervøs til å faktisk spørre da det virket som om alle andre forsto hva det var.

  Svar

Legg igjen en kommentar