Yogautstyr: dette er yogaustyret du trenger

Når man skal begynne med yoga, er det heldigvis ikke mye utstyr som trengs. I denne guiden skal jeg gå gjennom yogautstyret som er absolutt nødvendig, samt de tingene som kan være kjekt å ha.

Hjelp til å velge yogautstyr

Jeg har skrevet en rekke guider for å hjelpe deg på vei med å velge ut riktig yogautstyr til ditt bruk.

Trykk på guidene under, så finner du både yogautstyr jeg anbefaler som du kan kjøpe på nett, samt tips til hvordan du velger ut det utstyret som passer best til ditt bruk.

Nettbutikker jeg anbefaler å handle yogautstyr hos

Handler du fra disse butikkene får du god kundeservice, ingen toll/mva eller andre skjulte kostnader, og du har 14 dagers angrerett samt raskt levering.

Kjøpsguider – finn det beste utstyret

Det essensielle yogautstyret

Man trenger ikke allverdens utstyr for å praktisere yoga. Faktisk så kan man starte uten noe som helst! Du har sikkert sett bilder av mennesker i yogaposisjoner på fjellet, på stranden, i parken og så videre, uten noen for for utstyr.

Men, jeg anbefaler deg ikke å starte på et hardt gulv hjemme uten noe utstyr.

Jeg synes følgende utstyr er essensielt, og er noe alle yogis burde ha (både nybegynnere og mer erfarne):

Totalt kommer ikke dette til å koste mye, sammenliknet med andre former for trening, selvutvikling og hobbyer. Utstyret holder i tillegg i mange, mange år, og blir ikke slitt ut eller går av moten som så mye annet utstyr har en tendens til å gjøre.

Yogautstyr

Annet utstyr som er kjekt til yoga

Utstyret jeg nevnte ovenfor, er noe alle trenger. Derfor velger jeg å kalle det essensielt. Det finnes også mye annet yogautstyr som ikke er essensielt, men som er verdt å nevne:

 • yogahjul
 • bærestropp/bag til yogamatte
 • yogaklær
 • drikkeflaske

Jeg har skrevet mye om alt dette utstyret her på shan·ti for å hjelpe deg mest mulig på vei.

Yogautstyret er ganske variert, og det finnes i alle slags merker og prisklasser.

Mange sverger til de dyrere merkene, som Manduka, men mye av det billige yogautstyret er vel så bra som det dyre.

Men, det er en ting som det alltid er viktig å tenke over når man skal kjøpe yogautstyr på nett: er det et miljøvennlig og bærekraftig alternativ?

For mange av oss er det viktig at yogautstyret etterlater så lave Co2-avtrykk og så lite plast som mulig.

Det beste alternativet da, er ofte å velge utstyr laget av bambus og kork. Dette koster naturligvis mer enn plastalternativene. Men, det fine med det miljøvennlige yogautstyret, er at du kan kjøpe det med god samvittighet.

Selv prøver jeg å både se på pris, kvalitet og miljøavtrykk når jeg handler yogautstyr fra en nettbutikk. Merker bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg synes personlig det er synd dersom det blir alt for mye fokus på merker når det gjelder utstyr. Det er ikke utstyret som er viktig i yoga! Det viktigste av alt er bare å komme i gang og at så mange som mulig opplever hvilken effekt det har på kropp og sinn!

Hvilke nettbutikker er best på yogautstyr?

Det er mange nettbutikker som selger yogautstyr i Norge. Alt fra billigere kjeder som XXL, til spesialbutikker. Hvor du handler er ikke så farlig, men som regel velger jeg selv spesialbutikker for å støtte de mindre butikkene. Og jeg handler alltid yogautstyr fra norske butikker, som jeg forklarer nærmere under.

Kjøpe yogautstyr fra Norge eller utlandet

Det å handle på nett fra utlandet har blitt mer og mer normalt. Men selv handler jeg alltid fra norske nettbutikker. Da vet jeg at jeg får:

 • 14 dagers angrerett
 • 2 eller 5 års garanti avhengig av produkt
 • norsk kundeservice om det skulle være noe
 • rask frakt og levering
 • et lavere Co2-avtrykk (varen blir ikke sendt jorda rundt)

I tillegg er det selvfølgelig hyggelig å kunne støtte norske gründere og norske bedrifter som skaper arbeidsplasser.

Ofte stilte spørsmål

Hvilket yogautstyr anbefaler du?

Man trenger ikke så mye utstyr, men det er alltid kjekt å ha en yogamatte, en yogabolster og et par klosser. Da har du det du trenger!

Hvor får jeg kjøpt utstyr hen?

Om du trykker deg inn på guidene jeg har skrevet, som ligger øverst på denne siden, vil du finne mine anbefalinger!

Kan man praktisere yoga uten noe utstyr?

Jada, det kan du. Du har kanskje sett noen bilder på Instagram eller folk i parken uten noe utstyr? Det går helt fint, men jeg anbefaler deg å bruke et litt mykt underlag, som en gressplen eller liknende.

Har du noen spørsmål eller erfaringer å dele, eller har jeg glemt å nevne noe yogautstyr? Legg igjen en kommentar under! ❤️

2 kommentarer om “Yogautstyr: dette er yogaustyret du trenger”

 1. Yogautstyr er faktisk omtrent det eneste av treningsutstyr jeg gidder å bruke penger på. Det å ha utstyret i orden gjør meg mye mer motivert til yogaøktene.

  Svar
  • Haha 😀 Jeg kjenner meg igjen! Men når man først kjøper yogautstyr av kvalitet, så blir det ikke så dyrt over tid. Det varer jo lenge 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar